sercy
sercy (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotograf Makinası Önerileriniz?

Daha önce kullandığım Canon a-2oo makinasını degiştirme vakti geldigini düşünmekteyim. Bu makina esasında benim bir çok işimi görüyor fakat yeni teknoloji ile bu konuda dahada uzmanlık alanı haline getirmek istediğim ve sürekli biten Şarjlı pillerden bıkkınlık geldigi için degiştirme kararı aldım. Acil bi iş için Normal kalem pilleri taktıgımızda Sıfır Duracell AAA makine açılmıyor bile

Amacım iyi bir makina, marka olarak Canon,Nikon düşünmekteyim. Bu ürünler için ise aklımdaki Bütçe 9oo YTL ila 1.2oo YTL arasında bir rakamdır.Deklanşör Hızı ve Macro derinlik ayarı, diyafram ayarı, Hızlı çekim, Aynı anda bir çok kare çekim, Dahili Flaş,Uzun şarj süresi ve mümkün oldugunda çok ayarı manuel olarak yapabilmemi saglıyacak bi makine aramaktayım.

Genel olarak çektigim fotograf kareleri, Manzara ve Aracımın resimleri. Gece Çekimi mevcut makinamda kalitesiz oldugu için Kullanmıyorum. Çektigim resimleri daha önce bir kaç kez Fotograf merkezlerinde çıktı almak için götürdüm fakat makineden ve iyi bir çekim yapamadıgımdan pek olumlu kareler elde edemedim. Bu Yüzden Alıcagım Makinede RENKLER VE NETLIK benim için çok önemli (Gece-Gündüz)


Baktıgım cihazlar ve bana satıcılar tarafından önerilen makinaları size tekrardan gösterip son bi kararınızı almak istedim

Canon S3
FUJIFILM FinePix S5600
NIKON COOLPIX 5700
PANASONIC DMC-FZ30
PANASONIC DMC FZ-5
SONY Cybershot DSC-H2
SONY CyberShot DSC-H1

Yukarıdaki listede Fujiyi öneren cok fiyatına göre performansının cok iyi oldugunu belirtiyorlar. H1 ayarları manuel olması sebebiyle öneren cok, S3 ü öneren cok fakat elle tutulur bi yanını gösteren yok ama kalbimde canondan yana Nikon ve fuji hakkında pek bilgi sahibi olan yok sanırım başka forumlarda genelleme olarak hep fz5 - s3 ve h1 hakkında yorumlar var.

şu an almak üzere oldugum makinayı bi 2-3 sene gibi kullanma ve amatörlügü bu makina ile kapatmam gerekiyor. Alıcagım makinada Daha çok manuel ayarlama ile çekim yapma fırsatı aramaktayım. Fakat Baktıgım Magzalar (TeknoSA ve benzeri yerler) makina hakkında detaylı bilgi veremiyorlar. Yukarıdaki 7 Makina arasından bir tercih veya extra bir fikriniz varsa onuda duymak isterim. Herkese iyi günler.

Tarih: 15 Haziran 2006, 11:36 - İp: 85.***.**9.146
sercy
sercy (üye)
İstanbul / Meraklı

Kesinlikle Hala bi karar verememiş bulunmaktayım
Kafam Çok karışık arkadaşlar lütfen yardım edin şu son 3 makine hakkında

S3?
fuji 56oo?
Sony h1-h2 veya h5?

resimlere baktım araştırmalara baktım herşeye baktım ama şu an amatörlügümden sanırım hala net bi karar veremedim.

s3 bu yukarıdaki makinelere göre pahalı ve bütçemi aşıyor aşmasına ragmen bu 3 makina arasında hangisi İYİ hangisi Daha NET cekiyosa Hangisi Daha Az noise derken kararsız kaldım. Lütfen bu son 3 makina hakkında görüşlerinizi Alalım.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 17:32 - İp: 85.***.**9.146
sercy
sercy (üye)
İstanbul / Meraklı

http://img48.imageshack.us/img48/6206/adas0ya.jpg

eski makinem canon a2oo ile çekilmiş bir gece fotografı Flaşlı

 

Tarih: 16 Haziran 2006, 18:01 - İp: 85.***.**9.146
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.eniyidijital.com/XX_Compare.php?c=dc&p1=Sony_H1&p2=Sony_H2&p3=Sony_H5&p4=Fujifilm_S5600

 

Tarih: 17 Haziran 2006, 01:21 - İp: 88.***.**3.12
sercy
sercy (üye)
İstanbul / Meraklı

dün itibari ile s3 sahibi oldum herkese teşekkürler.

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 08:25 - İp: 85.***.**9.146
aattaa
aattaa (üye)
Ankara / Amatör

merhaba...buradaki birbirinden değerli yorumlarınızı ve bilgi paylaşımınızı fırst buldukça okuyarak çok şey öğrendim diyebilirim..hepinize öncelikle teşekkürler...ben, sony hayranı olarak, yeni a100 için beklemedeyim...zaman içinde mutlaka yeni modeller eklenip ticari fiyat oynamaları olacaktır. bunları görmezden gelip bu makine ile slr kullanıcısı olmaya başlamak ne kadar yanlış olur sizce...ilk defa slr kullanacak olmak ne kadar riskli?..ne alırsam alayım uzun süre kullanmak durumunda olacağım..bir süre kitle devam edip yetersiz bulduğum anda ya da para harcayacak olduğumda lens alarak ilerlemeyi düşünüyorum...başka arkadaşlara verdiğiniz örnek cevaplara benzeyecek olsa da desteğinizi bekliyorum..

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 12:07 - İp: 85.***.**5.184
sudulus
sudulus (üye)
İstanbul / Amatör

listendeki 3 makineden Canon S3'ü almanı şiddetle tavsiye ederim. 5600 S3 yanında çansı olmayan bir makine. Sony içinse aynı şeyi söyleyemem ama genel olarak sony'dense canon'u tercih ederim ve tavsiye de ederim. en iyi makine markaları arasında (aynı zamanda lens üreticileri) maalesef sony yoktur. ama canon vardır.

ben yerinde olsam S3 alırdım.
(sadece listende kalan 3 makine arasında tercih yapıyorum)

 

Tarih: 19 Haziran 2006, 17:40 - İp: 85.***.**3.97