dctr
dctr (üye)
Ankara / Amatör

’fotoğraf Çekmeye Yeni Başlıyorumm’

merhabalr ben deniz..

fotoğraf çekmeye yeni başlıcam.yıllardr oln hayalimi gerçekleştrmek istiorm.bunun içinde tabi önce bir makine almam lazım=)
ama ne yazık ki fotoğrafçılıpa ayıracak çok fazla bir vaktm yok çünkü tıp okuyorm..bir yandn da hayatım git gide zorlaşmadn hayallermn bir kısmını gerçkleştrmeye çalışıorm..
bugn sabhtn beri tek işim fotğraf makineleri araştrmk oldu.ama maalesf bütn terimler çok uzak olduğu için hiç bişey anlayamadım.
tek bildiğim slr ve kompakt arasndaki fark o da doğru anladysam=)
slr istediğime emnm..
bana başlangıç için hangi makineleri önerrsnz..bu olaya devam edip etmicemi bilmiorm maalesf o hayatın akışına bağlı o yüzden öğrenci bütçemden en fazla 400 ytl ye kadr ayırabilrm.bu makineyi hiç deiştiremiyebilrm de ...

bana nikon f50 yi önerdiler nasıl bir makine sordklarım komik geleblr cahilliğime vern ama mesela ekranı var mı?yani ne bilim özellkleri neler ? kaç megapiksel fln?
megapiksel çok önmli mi ya da neler önmli?

bana önerceinz makinalr nelr?
biliorm çok soru sordm ama bu konuda yardm alabilceim çevrmde kimse yok şimdiden çk teşkkr ederm umarım vakt bulur cevaplarsınız...

Tarih: 22 Nisan 2007, 00:41 - İp: 88.***.**2.41
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

bu o kadar genis bir konu ki burda saatlerce yazabilirim. kafanız karısır...

digital makinelerde full manuel ayarli bir makine alırsanız fotograf cekmekten zevk alabilirsiniz. yani slr. onlarda fiyat olarak pahalılar.. oncelikle fotografin alfabesini iso, diafram, enstantane, ışık gibi kavramları kafanızda teorik olrak yerleştirmeniz lazım. yoksa ful otomatik digital bir makine ile sizde fotograf cekersiniz.... bilgi eksik olursa fotografa baslamdan sogursunuz..onun icin makine modelinden evvel bilgilenme olyını halledin derim. ben manuel zenith ile cekmeye basladim eos300 aldim yine manuel su anda d 70s var ama 16 17 yıldır fotograf cekiyorum...para sorun diilse... slr bir makine alın nikon veya sony veya canon ve baslayin derim...

bol fotografli gunler...

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 01:31 - İp: 88.***.**2.44
dctr
dctr (üye)
Ankara / Amatör

kimse yok mu sorularımı cevaplayacak???

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 15:04 - İp: 88.***.**8.172
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

şu sıralar canon s2 s3 çok ucuza var yurtdışı gittigidiyorda .bu makinlarla çok güzel fotolar çekebilirsin...

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 15:14 - İp: 85.***.**4.155
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Üzerinde manuel ayarlar bulunan canon a520 gibi ucuz ama başarılı kompakt bir makine alın. Eğer sıkılmazsanız ilerde daha iyi cihazlar alırsınız.

 

Tarih: 22 Nisan 2007, 18:00 - İp: 88.***.**4.80
  • 1