uguraydn
uguraydn (üye)
Sivas / Amatör

F. Makinesi Tavsiyesine İhtiyacım Var

Merhabalar.

Aranıza yeni katıldım. Amatör bir fotoğrafçıyım, aynı zamanda bir firmada mühendis olarak çalışıyorum.

Çalıştığım firmanın üretim hattına tripot veya başka bir mekanizma ile bir fotoğraf makinesi sabitleyeceğiz. Belirli aralıklar ile fotoğraf çekimi yapacağız. Üretimine başladığımız makinenin imal edilme süresi yaklaşık olarak 2 hafta. Yani 2 hafta boyunca örneğin günde 10-12 adet fotoğraf çekeceğiz ve çektiğimiz fotoğrafları ardarda sıralayıp slayt şeklinde müşterilerimize sunum hazırlayacağız.

Fotoğraf makineleri hakkında açıkçası çok fazla bir bilgim yok. Bu söylediğim işlemi yapabilmem için ne tür bir makine almam lazım bilmiyorum. Fotoğraf çekimi esnasında ve tüm 2 haftalık süreç içerisinde makinenin yanlışlıkla yerinden hareket ettirilmemesi gerekiyor. Bunun için tripotu bir şekilde yere sabitleriz fakat deklaşöre basma esnasında makinenin hareket edebileceğinden endişe ediyorum. Bunun için fotoğrafçılarda kullanılan harici deklanşör benzeri bir mekanizmaya da ihtiyacımız olacak.

Siz değerli forum üyelerinden bu konuda bana yardımcı olmanızı isteyeceğim. Alacağım makinenin marka model olarak tavsiye edemezseniz bile teknik özellikleri hakkında bilgiye ihtiyacım var. Harici deklanşör butonu ile alakalı arama motorlarından net bir bilgiye ulaşamadım. Alacağımız makineye uygun bir harici deklanşör ve tripot tavsiyenize de ihtiyacım olacak. Bütçe sıkıntımız olmadığını da belirtmek isterim.

Şimdiden teşekkür ederim...

Tarih: 11 Mart 2014, 09:38 - İp: 78.***.**6.169
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

time lapse denilen şey istiyorsunuz. makinelerin menülerinde bu var zaten. belirli aralıkla belirli miktarda fotoğraf çektirebiliyorsunuz. ancak şarj durumu problem olabilir. makineyi sabitleyip menüden istediğiniz çekim aralıklarını belirledikten sonra netlemeyi yapıp lensi manuele alın. m modunda çekim yapın ki pozlama değeri vs değişmesin..
tripod için uygun ve kaliteli digipod marka öneririm.

 

Tarih: 11 Mart 2014, 12:15 - İp: 151.***.**2.69
uguraydn
uguraydn (üye)
Sivas / Amatör

Cevabınız için teşekkür ederim. Makinenin otomatik çekmesi gerekmiyor.
Bizim belirleyeceğimiz aralıklar ile harici deklanşör tarzı bir mekanizma vasıtasıyla manuel olarak çekim yapmamız lazım. Tripod olarak digipod'u listeye ekledim. Fotoğraf makinesi olarak bir öneriniz var mı acaba ?

Tekrar teşekkür ederim...

 

Tarih: 11 Mart 2014, 12:46 - İp: 92.***.**7.146
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

o zaman özel bir makineye ihtiyacınızı yok bütçenize uygun bir dslr ve ona ait uzaktan kumandayı alırsanız işiniz çözülür. uzaktan kumandalar çok da pahallı değil. ben de yn rf 603 kullanıyorum hem flaşı hem makineyi uzaktan kontrol ediyorum. mesafeyi ölçerek kontrol ederek alın..

 

Tarih: 11 Mart 2014, 12:55 - İp: 151.***.**2.69
roketadam
roketadam (üye)
İzmir / Amatör

Timelapse video yapılacaksa GoPro daha uygun olur gibi.

 

Tarih: 11 Mart 2014, 14:18 - İp: 95.***.**2.111
uguraydn
uguraydn (üye)
Sivas / Amatör

İlginiz için teşekkür ederim. Bu işlem bir defaya mahsus yapılacağı için GoPro değil de diğer ihtiyaçlarımızı da karşılaması açısından profesyonel bir fotoğraf makinesi almak daha mantıklı geldi bana.

 

Tarih: 11 Mart 2014, 16:13 - İp: 78.***.**6.169
  • 1