emre26oslo
emre26oslo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Eos 350d Sahibi Oldum.

Merhaba

Aslinda burada yazmak istedigim konu, cmtesi gunu bir arkadasimin makinasi olan 350 D yi satin aldim, garantiside hala mevcut, ama yaninda objektif yokdu, Objektif icin Sigma 70-300mm F4-5.6 DG Macro for Canon aldim ama daha hic cekim yapamadim lensi bekliyorum kargodan.
Sice bu iki kit kalite olarak benim gibi cok amator olan birisine yetermi?

Fotografcilikla ilgili daha hic bir bilgim yok, deneyerek ozellikleri ve farklari ogrenecegim ama bu ISO terimini okudugum halde anlayamadim Birisi bunu bana aciklarsa sevirim.

Saygilar

Emre

Tarih: 11 Ağustos 2009, 21:33 - İp: 77.***.**1.0
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Emre merhaba...
Canon 350 D makinan hayırlı olsun. Güle güle kullan.
Ben 4 yıldır kullanıyorum...
İyi bir makinedir. Sorun çıkarmaz...
Merak ettiğim bir husus. Makinenin üzerinde kendi kit lensi veya devamlı kullanılacak bir lensi neden yoktu? Aslında garip bir durum... Sana satan kişi makineyi düşürüp lensini kırmış olmasın? Eğer öyle bir durum var ise makine de zarar görmüş olabilir. Makineyi bir anlayana kontrol ettirdinmi?
Makinayı geçelim...
Objektife gelince, devamlı lensler dururken, triportla kullanılacak olan ve 300 metre ötedeki kuşu çekmeye yarayan ve kullanımı son derece kısıtlı olan bu işe yaramaz lensi sana kim tavsiye etti?
Fotografa yeni başlayan bir kişinin çok ileride alabileceği bir lensi sen devamlı lens olarak sipariş etmişsin.. Bence çok yanlış bir satınalma olmuş...
Eğer lens siparişinde iptal veya ürün değişimini yapabiliyorsan vakit geçirmeden Sigma 17-70 le değiştirmeni öneririm...

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 22:17 - İp: 217.***.**0.54
emre26oslo
emre26oslo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Cevabiniz icin tesekkurler.

Oncelikle, Arkadasimi yillardir taniyorum , Makinanin kendi lensi degistirirken yanimda dusup kirildi.
Bu lenside ayni arkadasim onerdi, yani burda Norvecde daglar tepelr kuslar falan cok ki benimde hep aklimda olan doga fotografciligi, sanirim bu yuzden bana bunu onerdi.Ayrica kendimde amerikan futbolu oynuyorum buradaki amcalri tribunden cekebilirim belkide bu yuzdendir.

Sizin dedifginiz lensede bakacagim, Burada lens fiyatlari cok yuksek degil, turkiye ile karsilastirdim arada baya fark var, Sanirim Turkiyede luks bir sey bu fotografcilik.

Ilginiz icin tesekkur ederim

Emre

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 22:33 - İp: 77.***.**1.0
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Emre, madem orda fiyatlar uygun ve senin de para sıkıntın yok. (anlatımından öyle anladım) o zaman önerimi değiştiriyorum.
Devamlı lens olarak Canon 17-40 F:4 L veya Canon 17-85 lensleri tavsiye edebilirim.
Bu lenslerden birisini alırsan ileride makinede daha ileri modellere geçsen bile bu lensler değerli lenslerdir ve yatırım olarak ekipmanında kalır...
Ayrıca Sigma 24-70 lense de bak derim. Baba lenstir. Macrosu vardır. 2.8 avantajı vardır.

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 22:40 - İp: 217.***.**0.54
emre26oslo
emre26oslo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Dediklerinizi, internet kullanicima kaydettim, gelecek ay Canon EF 17-40mm f/4.0L USM i alabilirim , ama benim fotografcilik ile ilgili kendimi gelistirmem gerekli,

Sanirim eldeki ekipmanin kalitesi onemli olsada ceken kisinin ne bildigi gercek fotografi on plana cikariir diye dusnuyorum. Gerekli kurslari almam gerekebilir yada okuyup uygulama yontemiyle kendimi gelistirebilirim.

Maddi olanaklarda, sanirim gelirle ve burda kredi karti kosullarinin daha farkli olmasi, ve cok fazla faiz orani yok, kafasi calisan her insan kredi kartiyla istedigi seyleri alabilir diye dusunuyorum

Kullandigim alisveris sitesi:

http://www.japanphoto.no/product/objektiver/sigma/sigma-24-70mm-f2-8-if-ex-dg-hsm-for-canon/

http://www.japanphoto.no/product/objektiver/canon/canon-ef-17-40mm-f-4-0l-usm/

Zaman ayiridiginiz ve yardimci oldugunuz icin yeniden tesekkur ederim.

 

Tarih: 11 Ağustos 2009, 22:55 - İp: 77.***.**1.0
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makineniz hayırlı olsun
gule gule kullanın..
elinizdeki lens geniş acı eksigi olsada iyi bir lens, degiştirme yada baska bir lens alma ihtiyacı duymazsınız..

bu işe dslr ile girdiyseniz oncelikli ogrenmeniz gerekenler diyafram enstantane ve bunların birbirleriyle ilişkileri fotografa etkileridir..
forumda bunlar hakkında yuzlerce konu acıldı,sorulabilecek butun sorulara cevap verildi,arastırarak bulabilir, makinenizde tecrube ederek kısa surede cozebilirsiniz.
national geographic fotograf egitim cdlerini dergiyle irtibata gecerek temin edebilirsiniz,cok egitici bir settir. 15 tl gibi bir fiyatı var 4 cdlik setin..

tecrube kazandıkca, farklı fotograflar cektikce, eksiklerinizin neler oldugunu, nelere ihtiyac duydugunuzu kendi kendinize goreceksiniz.
ihtiyaclarınızın ne oldugunu kendiniz gorurseniz, bu tecrube kazandırır, farkındalıgı arttırır..

17-40 gibi pahalı lensleri tavsiye etmiyorum..
sizde demişsiniz daha yeni baslıyorum diye,sizin için paket program sunar gibi sunu al bunu alma demek bu asamada yanlıs olur..
ancak 70-300 tele bir lens,yanı geniş acılı cekimler yapamazsınız.
bu nedenle ucuz ve iyi bir lens almanızı tavsiye ederim..
tavsiyem 18-55 kit lens (100-150 liraya bulunabilir), ilk etapta cok cok faydalı ve kullanıslı bir lens..
unutmamak gerekirki, araba kullanmayı ralli otomobilleriyle ogrenmiyoruz,tam tersine araba kullanmayı tam anlamıyla ogrendikten sonra ralli otomobilleri kullanılabilir.

soylemek istedigim, 350d gibi iyi bir govdeyle ilk etapta basit lensler kullanarak, FOTOGRAF NASIL CEKİLİR i ogrendikten sonra, kendi farkındalıgınızı yaratarak FOTOGRAF NASIL DAHA İYİ YAPILABİLİR seviyesine geldiginizde daha iyi lensler alın..
daha iyi bir govdeye gecin..

17-40 gibi limited serisi, en baba fotografcıların bile alırken iki kere dusundugu bir lense milyarlar yatırmak suan için fazla lüks.

 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 01:29 - İp: 78.***.**4.88
emre26oslo
emre26oslo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ilginiz icin her ikinizede tesekkur ederim.

Gaijin, dedigin cd setini su an elde edemeyebilirim, yurt disindayim ve burdaki Norvecce fotograf setøerinide almak istemiiyorum, cunku daha yeni norvecce ogrenmeye basladim. Benim icin en iyi set NG nin olacak sanirim ama bunu icin Turkiyeye gitmem gerekli

 

Tarih: 12 Ağustos 2009, 22:01 - İp: 77.***.**1.131
  • 1