linux34
linux34 (üye)
İstanbul / Amatör

Eos 350d = D70 > D50 mi Acaba?

Merhaba. Öncelikle burada değerli bilgilerini paylaşan herkese çok Tşk. ederim. Ben yıllardan beri DSLR bir makina alıp, İstanbul, Doğa, Böcek(Makro) çekim yapmak istiyorum.Nikon D50 almak için kolları sıvadım FAKAT...
En başta hiç sorgulamadan NIKON deyip yola çıktım... Boynunda SLR makina gördüklerime hep sordum Nikon'mu Canon'mu ? diye. İnelemeleri+ Resimleri inceledim....

Sanırım yavaşça EOS 350D'ye doğru yöneliyorum.
Nikon Lensler biraz pahalı.Beni aşıyor.
Şimdi izliyeceğim yol;

a. IFSAK gibi bir Dernekten düzenli bir şekilde eğitim almak.
b. Nikon D70 veya EOS 350D almak.
c. Sony A-100 veya Nikon Dxx(80-90) Tarzi 2 hafta sonra cikacak bir model almak.


Bana, bu konuda aldigim kararlari yorumlayacak, bu konuda bilgili arkadaslarin yorumlari gereklidir.

Herkese cok TSK. Ederim.

Saygilarimla.
Erdogan Bilgici
TRarmy.com
Sanal Ordu Komutanı.
















Tarih: 26 Temmuz 2006, 22:06 - İp: 85.***.**0.117
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Linux34,sitemize hoşgeldin.

Sana tavsiyem yeni modellerin günışığına çıkmasını beklemen olacaktır.En basit şekliyle bu saydığın 3 modelin fiyatı düşecektir.

Şimdi bu modellerin arasında ufak tefek farklılıklar bulunduğunu hatırlatmak isterim.

350D;Diğerlerinde olmayan Siyah-Beyaz çekim yapabilmekte.6 yerine 8MP çözünürlük sunmakta.Malzeme kalitesi olarak Nikonlardan ucuz bir havası varmış.Bana o kadar da kalitesiz gelmedi.En belirgin farkı dünyanın en hafif DSLR makinası olması ve kimi kullanıcıların eline küçük gelmesi makinanın.
Makina içlerinden en az fotoğraf kirlenmesine sahip olanı.


D50/D70s;Bu 2 model kardeş model ve hala birbirine bu kadar yakın makinaların niçin aynı marka altında piyasaya sunulduğunu anlamış değilim.
Arada pek bir fark olmasada alt model olarak lanse edilen D50'nin noise(kirlenme) performansı,D70s'den iyi.Genelde Nikonların lens fiyatlarının Canon'dan ucuz olduğu ve Canon'un ise daha fazla çeşitte lensinin olduğu söylenir.

Nikon CCD,Canon ise CMOS sensör kullanır.Pil ömrü Canon'un fazladır.Nikonlarda ise 2. bir ekran vardır üst kısımda.Görünüm olarak Nikon'un elde tutuşu profesyonel bir havaya sahiptir.

Sonuç olarak hepsinin bir diğerine artı sayılabilecek üstün yanları var.
Sony A100 ise bir miktar fazla kirlenmeye sahip özellikle iso 800 ve üstünde.Gece çekimlerinde diğer modellerden aşağı bir performans anlamına gelsede bu,makinanın üzerindeki titreşim önleme sistemi,net olmayan fotoğrafların önüne geçebilir bir nebze olsun.Türkiye ye gelmesi en azından 10 günü bulur A100'ün.

Ben asıl Canon ve Nikon'un yeni modellerini merak ediyorum.Birinden biri mutlaka patlama yapacaktır.

 

Tarih: 26 Temmuz 2006, 22:25 - İp: 85.***.**1.77
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

İnternetten bazı bilgiler

Nikon D50 - D50 ile D70s arasındaki farklar
İlk bakışta Nikon D70s ile D50 arasındaki farklar çok az. Nikon D70s modeli saniyede 3 kare çekim hızına sahipken Nikon D50 saniyede 2.5 kare çekim yapabiliyor. Aynı zamanda maksimum çekim hızı daha düşük (1/8000 yerine 1/4000) ve ISO değerlerinde de daha az seçenek sunuyor. Nikon D70s, ISO değerini 1/3 adım ile ayarlama seçeneği sunarken Nikon D50 bunu tek bir adım ile gerçekleştiriyor. Bu açıdan D50 modeli Nikon D100 modeline daha çok benziyor.

Nikon D50 - Başlangıç seviyesi dijital SLR
İki model arasındaki başlıca farklılıklar ayar seçenekleriyle ve kamera iç yapılarında. İç yapıyla ilgili örneğin Nikon D50 ışık ölçümleme için farklı bir sensör kullanıyor. D70s ise kullanıcıya daha çok ayar seçeneği sunuyor ve menüsü daha kapsamlı. Tabi ki bu özellikler kullanıcı tercihleriyle alakalı. Nikon D50 modeli, refleks bir dijital fotoğraf makinesinin avantajlarından faydalanmak isteyen ancak tüm ayar seçenekleriyle uğraşmayı da sevmeyen kullanıcılara yönelik bir ürün. Bu tercihe sahip yoğun diyebileceğimiz bir kullanıcı kitlesi de mevcut. Nikon D50 dijital fotoğrafçılığa ilk adımlarını atanlar veya kaliteli fotoğraflar çekmek isteyenler için ideal bir fotoğraf makinesi.

Nikon D50 - Dezavantajlar
Tabii ki her şey mükemmel değil. Optik vizör oldukça ufak ve makinenin alt kısmına ekstra bir kavrama birimi ekleyecek yer mevcut değil. RAW formatında çekim yapacaksanız daha yüksek kapasiteli ve daha hızlı bir tampon belleğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Poz ölçümleme ayarlarına menüye girmek zorunda kalmadan direk olarak ulaşılabilseydi daha kullanışlı olurdu.

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 13:07 - İp: 81.***.**9.145
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar bugün bir beyaz eşya mağazasında Canon 350D+18-55mm kit lens ile peşin 1800 ytl fiyat aldım pazarlık bile yapmadan.Ancak yanında çanta yada h.kartı yok.
Sizce bu fiyat uygun mu?

 

Tarih: 27 Temmuz 2006, 19:38 - İp: 85.***.**9.67
  • 1