alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

Ebay Dan Satın Alma Bilgi???

merhaba arkadaşlar aslında ebayda birkaç şey aldım ama fotğraf makinelerinin türkiye ye gelmesi açısın dan sıkıntı olacağını tahmin ediyorum. bu yüzden adres ve alıcı ismi olarak almanyayı göstermeyi düşündüm tanıdık vasıtasıyla elden gelecek yani ama alman gümrüğün de ürünün ebay fiyatını aştığını ve artı ücretler çıktığını duydum lap top alan ve dediğim sıkıntıların yaşandığını duydum aynı şey d slr makinelerde de olurmu? bilemiyorum bu konuda uzman arkadaşlar dan yardım bekliyorum.son olarak dslr like ve d slr favorilerinizi başlangıç modelleri alarak tavsiyeleriniz olursa sevinirim.benim aklımdakiler panasonic fz28 kodak easyshare z980 dslr lerden de en çok canon eos 450 d aralığın da cihazlar düşünüyorum. teşekkürler...

Tarih: 24 Mayıs 2009, 13:44 - İp: 88.***.**4.52
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör
alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

aslın da paypal hesabımızda 1000 dolar kadar var ama tabiii güvenilirlik le ilgili elemeleri yapacam ama yine de insan emin olamıyor teşekkürler yardımların için...

 

Tarih: 24 Mayıs 2009, 14:02 - İp: 78.***.**1.33
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

almanyanın gumruk mevzuatını bilmiyorum bizde normal zamanlarda 100 euro altı bayram seyranda 300 euro altı muaf vergiden.
yanı makine bu fiyatları asıyorsa gumruge takılma olasılıgı yuksek..
(not: kodakı eleyin listeden)

almanyada bir tanıdıgınız var madem mevzuatı burada sormaktansa direk kendisine sormanız ve kendisinin bilgi edinmesi daha mantıklı diye dusunuyorum..
ayrıca almanya fiyatlarınıda inceleyın,oradada uygun fiyata bulabilirsenız amazondan almanyaya ordan turkiyeye getirtmeye ugrasmazsınız enazından..

 

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:45 - İp: 78.***.**7.76
_zaknafein_
_zaknafein_ (üye)
İstanbul / Amatör

Bence ABD den uğraşmaya gerek yok.Fiyatlar çok fazla farketmiyor Almanya ile.Ben Almanya dan aldım.Hem madem tanıdık da varmış ilerde garanti için de problem olmaz.(ben olympus aldığım için zaten hiç bir yerde garanti problemim yok )..

 

Tarih: 25 Mayıs 2009, 00:18 - İp: 81.***.**6.55
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

Ebay deki satıcıların %98 i ABD dışına satış yapmaz. Ship to: USA or Canada only yazar genellikle. Almaya kalksanız bile Paypal hesabınızın ABD den olması gerektiğini söyler. Bunu da atlatsanız satış işlemini onaylamaz. Worldwide shipping yapan yani dünya çapında kargolama yapan firmalar ise genellikle Hong Kong asıllıdır ve fiyatları neredeyse avantajsızdır. Hatta kargo masrafları ile birlikte hiç de avantajı kalmaz. Avantajlı fiyat verenler ise Türkiye ye gönderdiğinde (bence almanya için de geçerli) gümrüğe takılır. 150 (200 de olabilir) dolardan sonraki alışverişlerinizde vergi ödemeniz gerekir ki... Ki sini yazmıyorum Henüz uğraştım bu işlerle ve araştırmalarım çok taze. Ben de amazon.com dan fz28 aldım bu ay ve bir arkadaşım vasıtası ile getirdim. Eğer usa dan bir şekilde alabilirseniz, ilk tercihiniz amazon.com olsun. Hem daha güvenilir, hem daha anlaşılır, hem çok hızlı... Umarım yardımcı olmuşumdur.

 

Tarih: 25 Mayıs 2009, 23:15 - İp: 78.***.**3.42
alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

aslında ebay dan ürün listelerken ben genellikle'' buy ıt now'' yani hemen al'' free shipping''yani kargo dahil listelemeler yapıyorum bu da ürünün net fiyatını bilmemi sağlıyor ama yinede dediğiniz gibi almanyada gümrük sıkıntısı olabilme ihtimali var tabii bunun haricindeki seçenekte almanya üzerinden değil direk almanyadan düşünmeye başladım tabiki. fiyatların ebay fiyatlarına yakın olduğunu sanıyorum.
bu arda olympus sp 590 ı ve pentax x70 i listeme ekledim panasonic fz28 ve kodak a ek olarak...

 

Tarih: 27 Mayıs 2009, 23:41 - İp: 88.***.**3.159
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kodakı eleyin o listede alınabilecek en iyi makine fiyat performans canavarı fz28..
digerlerini dusunmezdim bile,hele kodak listemde ilk ona bile giremez..ilk yırmıyede giremez..
kodak alacagıma resim cizmeye baslarım diyeyim siz anlayın..
bazılarının hosuna gitmesede kodak hakkındaki dusuncem budur..
ve biliyorumki haklıda bir dusunce..

 

Tarih: 28 Mayıs 2009, 09:44 - İp: 78.***.**7.71
  • 1