alman
alman (üye)
İstanbul / Meraklı

E3 De Su Geçirmeme Doğrumudur !?

Olympus e3 almaya karar veridğim zamanlarda bir foto mak satıcısına e3 su geçirmeyen yapısı var çeşme altına tutulsa bile çalışan o derece su geçirmez dediğimde bana öyle bir şey mümkün değil dedi acaba doğrumudur !? Hatta nette şöyle bi fotolarını buldum doğrumudr yoksa e3 hakkındaki su geçirmezlik olayı fake mi abartı mı !? Ya da kısaca en kaba tabirle makinayı aldım diyelim ilk su geçirmezliğini test etmek için biraz abartacağımı düşünenler olabilir saygı duyarım... Mesela, ilk aldım kutusundan çıkardım çeşmenin altına tuttum deiyelim makinaya zarar gelirmi acaba !? Benim amacım en şiddetli bile yapmurda kullanabilmem (ki bunuda letsgodigital.com da test sonuçlarında bariz bir şekilde görülüyor...)

Buyrun fotosu



http://www.letsgodigital.org/html/review/olympus/e3/olympus-e-3-istanbul-turkiye.html

Tarih: 17 Ocak 2009, 23:14 - İp: 88.***.**6.138
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Makinayı kendim alıp denemedim. Bu yüzden ahkam kesmeyeceğim.
Ama bu konuda bildğim bir iki ayrıntı var onu yazayım.
Öncelikle herhangi bir maddenin su geçirmezliğinden bahsederken ikiye ayırmak lazım..
1- üstüne sıçrayan suyu geçirmeme
2- Basınç altında su geçirmeme.
bu iki su geçirmeme olayı birbirinden çok farklıdır.

üstüne dökülen ve basıncı olmayan suyu geçirmeyebilir. Ama herhangi bir yerinde basınca dayanıksız bir birleşim yeri varsa suyu anında içeri alır ve birdaha da geri çıkartamaz.

BU YÜZDEN DENEMEK MAKSADIYLA MAKİNAYI ÇEŞME ALTINA TUTMAK BENCE ÇOK RİSKLİ.

sonra birde kar ve toza karşı korumadan bahsedilmiş.. Tozdan koruyabilir. ona birşey diyemem ama kara karşı korumada en az çeşme altındaki tazyikli (basınçlı) suya tutmak kadar sakıncalı.
Zira normal su sıçraması yada yağmur damlası gibi olaylarda suyun "yüzey gerilimi" sebebiyle mikron derecesindeki aralıklardan sızıntı yapmayabilir. Ama kar suyu öyle değildir. Normal şartlar altında suyun sızmadığı yerden kar suyu sızıntı yapabilir. Bunun sebebi hem sıvılardaki "yüzey gerilimi"nin olmayışı hemde eriyen karın saf su oluşu olabilir.

bunlara dikkat çekip paylaşmak istedim..
meraklının ilgisine...

 

Tarih: 29 Ocak 2009, 17:34 - İp: 88.***.**2.13