djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

Dslr Tercihi Yardımı

arkadaşlar ben DSLR a geçiş yapmak istiyorum ve kararsızım. çekimlerimin %95 i dış mekan larda olacağı için acaba hangi makina benim işimi görür kararsızım.kendi tecrübelerimin ve bilgilerimin sonucunda Nikon D80 + 18-135mm lens kiti almak isteğim sizce ne kadar doğru.. özellikle bu ikiliyi kullanan arkadaşların görüşlerini bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Tarih: 16 Kasım 2006, 23:16 - İp: 85.***.**8.68
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

evet hepsi iyiler ama bazilari yine de daha bir iyiler.. d80 gibi..

 

Tarih: 17 Kasım 2006, 20:44 - İp: 86.***.**0.120
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

verdiğiniz cevaplardan ötürü çok teşekkür ederim.Yazılardan anladığım kendi tecrübe ve bilgilerime göre istediğim Nikon D80 iyi bir tercih ama lens konusunda 18-135mm nikon ile yanılmışım.. yalnız yağmurlu havada metal gövdenin artısı ne olur o konuyu anlayamadım biraz Sony Alpha 100 içinde düşüncelerim değişiyo açıkcası ama o makinanın beni cezbetmesi için 900$ ın altına düşmesi lazım oda günümüz şartlarında olurmu bilinmez(ki ben hiç zannetmiyorum açıkcası)Birde sorum Sigma Lensler nikonda kendi orjinal lenslerinden dahamı performanslı acaba?

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 10:32 - İp: 85.***.**5.211
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

yalnız yağmurlu havada metal gövdenin artısı ne olur o konuyu anlayamadım

Yağmurlu havada makinenin içine su kaçtığında anlarsın. D200'ün gövdesi; metal olmasının yanında, dış etkenlere karşı da korumaldır, su, toz geçirmez, ya da çok zor geçirir diyelim.


Birde sorum Sigma Lensler nikonda kendi orjinal lenslerinden dahamı performanslı acaba?

Lensine bağlı.

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 11:53 - İp: 88.***.**0.164
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

makinanın plastik yada metal olması o zaman benim için pek önemli değil çünkü bir makinaya o kadar para verip yağmurun altında fotoğraf çekmem. :D bi ara forumda metal kasa için "cevizmi kıracağız ne gereği var" diye hoş bişe bulmuştum biran aklıma o geldi.

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 12:41 - İp: 85.***.**5.211
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Dayanikli govde deyince bir yere kadar darbeye direncli anlamina geliyor.

Bu govde plastikse, dusunce seker, metalse dustugu yerde delik acar. Darbe cok kuvvetliyse metal yamulur, plastik catlar. Sanirim metal yamulma noktasina plastigin catlama noktasina geldiginden cok daha erken variyor. Catlak makina (sanirim bu filmli makina gunlerinden kalma bir vaziyet) icine isik sizdiracagi icin hicbirhalta yaramaz, yamuk makina, icindeki mekanizma hala saglamsa, calismaya devam edecektir.

Bana sorarsan isin icinde bolca psikoloji var. Hicbirsey kirilmasa cam kirilir ve makinalarin icinde ve objektiflerde bolca cam var. Dusurunce kirilmayabilir de tuzla buz da olabilir, tamamen sans.

Sen en iyisi makinani elinden dusurmemeye calis.

 

Tarih: 18 Kasım 2006, 13:23 - İp: 85.***.**3.5
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dogru.. ama zaten o kadar para verdikten sonra hepimiz gozumuz gibi bakiyoruz makinelere..
arkadaslar bu yagmur olayini da bence fazla buyutmemek gerekiyor.. bendeki dandik 350d'yi bile ben az yagmurlu havada kullandim (tabii dolu degildi..).. hicbirsey de olmuyor.. yani birazcik islanmayla bozulmuyor..
valla d200'um olsaydi, korkusuzca cikip cekebilir miydim diye dusunsem.. hayir.. riske girmezdim yine..

 

Tarih: 19 Kasım 2006, 05:57 - İp: 86.***.**0.120
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

ama ilker dışarı cıkarken seni fazla tedirgin eden bir şey olmazdı.body sağlamsa bunun faydasını mutlaka görürsün bir gün ki ben gördüm.d200 e benzer ve yurtdışı 999$ fiyata satılan ve yakında tr de satışa çıkacak olan pentaxK10D alım şartlarına uyabilir.incelemeni tavsiye ederim.

 

Tarih: 20 Kasım 2006, 00:04 - İp: 88.***.**7.140
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

bir sorum daha olacak sizlere.. ben gözümden rahatsız olduğum için gözlük kullanıyorum ve gözlüğü çıkarttığımda bazen vizörden netlik alma problemi yaşıyorum.Nikon un d100 modelindeki gibi d80 de lcd den kadraj alma varmı acaba çok iyi bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

 

Tarih: 20 Kasım 2006, 10:07 - İp: 88.***.**9.42
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ne D100 ne D80, ne de baska herhangi bir DSLR, hicbirinde kadraji LCDden yapamazasin, sadece cekmis oldugun (cekecek oldugun degil) kareleri oradan gorebilirsin. Cunku butun DSLRlar goruntuyu bir ayna vasitasi ile optik vizore iletirler, fotograf cekilene kadar goruntu sensore ulasamaz, dolayisi ile LCDden goruntulenemez. DSLRlar butun fokuslama ve isik olcum islemlerini bu aynadan yansimis goruntu uzerinde yaparlar.

Bu durumun tek istisnasi Olympus E-330'dur, o da bu ozelligi kazandirmak icin kurdugu optik duzenegin vizoru karartmasi sebebiyle cok elestirildi.

Yalniz, neredeyse butun DSLRlarin vizorunde diopter ayari vardir. Goz bozuklugunun derecesine gore bu ayarla oynayarak net gorus saglayabilirsin. Yeni bir DSLR almadan once mutlaka makinayi eline alip bu ayarin senin icin yeterli olup olmadigini kontrol et, yetersizse yeterlisini yapan marka veya modeli tercih et.

Bir de Yesilcam'la ilgili bir not: Sinema TV'de okuyan bir arkadas bana 1960larda Turk sinemasinda calisan gozbozuklugu olan bazi kameramanlarin bu "diopteri ayari"dan bihaber olmalari sebebiyle pekcok filmin bulanik cekildigini soylemisti. Dogru mu bilmiyorum, ama nedense bana inandirici geliyor

 

Tarih: 20 Kasım 2006, 11:05 - İp: 85.***.**8.9
djcagatay
djcagatay (üye)
Ordu / Meraklı

"antika" cevabın için çok teşekkür ederim. Bende D100 de lcd görüntü vermediğini biliyordum ama youtube da sanki lcd den görüntülü bişe baktığımı hatırlamıştım.onada baktım yanlışmış .. ee artık gözlerede bi el atmak lazım o zaman :D türk sineması olayı bencede doğru gibi :D :D

Bu arada beni yanıltan video nun linki aşağıda belki izlemek istersiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=LmrYAdwToHY

 

Tarih: 20 Kasım 2006, 16:01 - İp: 88.***.**0.61