fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

Dslr Önerisi

Arkadaşlar Analogdan DSLR'ye geçicem ama kafam çok karışık. Bu işi iyi bilen arkadaşlardan makine önerisi almak istiyorum. Öncelikle bütçem 1000-1200 TL. civarında. Araştırmalarım sonucu ulaştığım markalar Nikon-Canon-Pentax ve Sony üzerinde yoğunaşıyor. Nikon - Canon arasında ki taht kavgasından sıyrılıp Pentax - Sony araştırmak istedim ama ilerisi için pek umut vadedici markalar değil. Gerek lens gerekse 2. el piyasası dolayısıyla. Taht kavgasında ki ikili ise beni maddi anlamda zorlayacak gibi ama keşke fiyat - performans karşılığını tam olarak alabilsem. Amacım elimde herhangi markaya ait bir set yapıp daha sonra sadece body değişiklikleriyle SET'imi güncel tutmaya çalışmaktır. Uzun lafın kısası aşağıya yazacağım marka ve modelden öneriler almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkürler. Lütfen sadece marka - model dahi olsa bir cevap veriniz....
Nikon D200 veya D 80
Canon 450 D veya 40 D, 30 D
Pentax K10 D veya K20 D
Sony A 200 veya A 350

Tarih: 8 Aralık 2009, 00:28 - İp: 88.***.**7.248
fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

Aeron ; Aşağıda ki cümleden bahisle ben eski lenslerini dahi kullanabilen sony ve pentax modellerini raştırdım. Öğrendiğim kadarıyla bu modellerin titreşim engelleme özellikleri body'de olduğundan çok daha ucuz objektiflerle işi görebiliyosunuz. Ama dediğim gibi zaten dediğiniz gibi 2, eli satılmayan yada alınmayan istediği parçalar bulunmayan makineler. maalesef.

Nikon - Canon arasında ki taht kavgasından sıyrılıp Pentax - Sony araştırmak istedim

Nikon' makineler bana daha profesyonel geliyor. Ama Canon da daha sıcak geliyor. Tabii birde ekonomik. Ama Canon'un plastik gövdesi içindeki Canon kalitesine pek yakışmıyor. Oyuncak hissi veriyor. Bilmem bu işin sonu neye varacak...

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 23:22 - İp: 78.***.**2.249
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''Ama Canon'un plastik gövdesi içindeki Canon kalitesine pek yakışmıyor. Oyuncak hissi veriyor''

Canon plastik de Nikon yada diğerleri çelik alaşımdan yapılmıyorlar..


bu kadar mükemmeliyetçi olur da detaylarda boğulursanız, işin içinden çıkamaz ve hiçbir markada karar veremezsiniz..daha önce de tekrarladığım cümlemi tekrarlıyorum ; fotoğraf makinesi sadece birer araçtır..marka ve model ne olursa olsun, iş onu kullanan kişide bitecektir...Canon, Nikon, Sony, Pentax...hepsi de kaliteli markalar..alın bir tane ve çekmeye başlayın..

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 01:30 - İp: 94.***.**4.34
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Nikon alırsanız alacağınız lenslerde cepleriniz boşalır.. Nikon tercih ettiğinizde 1 adım önden başlayacakmısınız? bence hayır.. d80 güzel bir makinedir.. Ama yeni çıkan makinelere göre eski bir teknoloji.. Noise performansı Canondan iyi değildir.. Kullandığım marka olduğu için söylemiyorum ama CMOS sensör iso 800 de bile hemen hemen hiç noise üretmez.. Diğer markalarda hele Pentax kumlanma dediğimiz olayda 1nci sıradadır.. Bu nekadar önemlidir? Bence çok önemli bir kriter. Gün ışığında bile tele ile makro çekerken yada günbatımı (fotoğrafın en güzel olduğu saatlerde) iso 800 yada 1600 tercih etmek zorundasınız.. Net çekim için çoğu durumda yüksek iso kaçınılmaz bir durumdur.. Çekimlerimin çoğu iso 400 ve 800 aralığında olduğu için bu ayrıntıyı size aktarmak istedim..

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 10:30 - İp: 78.***.**8.156
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sonradan okuduğum Canon Plastik gövde ile yazdığınıza cevap olarak: Her ikiside yere düştüğünde kırılır.. Canon ve Nikon ve diğer tüm markalar hepsinin dışı plastiktir.. Nikon'un gövdesi kabartma plastik olduğu için sanki daha sağlammış hissi veriyor doğrudur.. Hepsini bi arada bulabileceğiniz mükemmel makine yoktur..

Kimi gövdeden IS-SR-VR verir kimisi onu lenste verir..

Kimi daha canlı renkler ve mükemmel imaj kalitesi sunar.. Kimisi daha soluk renkler sunar..

Kimi ISO performansı sunar.. Kimisi bunu başaramamıştır...

Kimi keskin lens verir kimisi vermez... Liveview verir..

Bakacağınız şeyler bunlar olmalı bence..

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 12:25 - İp: 78.***.**8.156
kurbaga_kermit
kurbaga_kermit (üye)
İstanbul / Amatör

ortalık birbirine girmiş yahuu ben de yazmazsam hasta olanlardanım

FOTOCU beyefendi, karşılaştırmak istediğiniz makinalarınsegmentleri de farklı ..dolayısıyla fiyat farkları da oldukça fazla birbirinden..

Bütçenizle alacağınız en iyi makina galiba CANON 450D... çünkü , makinayı güncel tutmak istiyorsunuz. İlerde bir 40D gövde pek tabi alabilirsiniz... (darısı da bana)

Ama ben bir PENTAXSEVER olarak, onun da hakkını yiyemeyeceğim. Yeni CMOS sensörlü modellerini incelemenizi öneririm..

Bol fotoğraflı günler....

---------------------------------------

REMİ ve GAİJİN' i beğenmeyen arkadaşları da eshefle kınarım Bu sitenin en vefalı ,paylaşımcı emektarlarına hiç öyleşeyler denir mi ...? çok ayıp...

 

Tarih: 10 Aralık 2009, 16:28 - İp: 85.***.**0.234
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu iş degil, hadi kurallar umurunuzda degil,siz kurallardan ustunsunuz anladıgım kadarıyla tamam.
da, birde marifetmiş gibi piyasadaki butun modelleri buraya yazıp" daha once boyle bir karsılastırma yapılmamıstı" diye ovunuyorsunuz.

bu makineler ikişer ucer karsılastırıldı bu forumda, en acemi, en iş bilmez adam bile armut pişsin agzıma dussun demedigi, azda olsa arastırıp enazından bir iki marka belirleyebildigi için olsa gerek.
detaycı olmak falan hikaye o işi gececeksiniz. bir tek siz milyarlar odemiyorsunuz makinelere,her alan detaylı sekilde ogrenmek ister zaten, bunun içinde okur arastırır. bir iki model belirler,son olarakta kullanıcılardan teyit almaya calısır.
sizin tek farkınız, herkesten farklı olarak ben surada yazılanları az okuyayım demektense ben yazayım millet anlatsın demek.
coook anlattık cok.
siz yarın olmayacaksınız,biz yine anlatacagız.

**********
acarsınız, cok degil 3 tane topic, butun bu makinelerin karsılastırıldıgı
secenegi 9dan 3e indirirsiniz.

*****************************

remiye falan laf atan super zekalı arkadasa da selamlar,

kuralların neden koyuldugunu anlayamayacak kadar yavas bir algın oldugunu sanmıyorum.
o kurallar, herkes kafasına gore konu acmasın, forumda konu kalabalıgı olmasın, siteyi referans olarak kullanmak isteyenler yarım saat arastırma yapmaya usenen bencil uyeler yuzunden zorda kalmasın diye var. en dandikforumda bile admine el pence divan durup burada hiçbir kuralı onemsememek senin kendi ayıbın.
her gelene ezberledigi yada kullandıgı tek makineyi onerip, ondan sonra herkesle tek tek ilgilenmeye calısan adama laf atarsan seni kimse ciddiye almaz. boşa ugrasma.



 

Tarih: 10 Aralık 2009, 17:02 - İp: 78.***.**3.40
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Sayın fotocu, siz bu mükemmelliyetçilik ile hangi makineyi alırsanız alın memnun kalamazsınız. Üstüne üstlük birde bütçe belirtmişsiniz. 1200 TL. Yok sony öyledir, nikon şöyledir, canon böyledir. Şusu vardır busu vardır. Bu konu uzar gider. Bu konular zaten çok tartışıldı. Bir sürü makine önermişsiniz tercih sırasına göre şöyle sıralarım: (NOT: Bu sıralama tamamen beni bağlar, kendi sıralamam ve görüş açımdır)

1) Nikon D200
2) Canon 40D
3) Pentax K20D
4) Canon 450D
5) Sony A350
6) Pentax K10D
7) Sony A200
8) Nikon D80
9) Canon 30D

Nikon D200 ve Canon 40D daha üst sınıf makineler diğerlerine göre. Pentax K20D body kalitesi ve keskinlik bakımından üstündür. Canon 450D giriş seviyesindeki en iyi ve makul makinelerden çünkü aynı şartlarda ve aynı lenslerle üst sınıf makinelerin performansını veriyor. Sony A350 hareketli lcd ekran ve en hızlı canlı önizleme gibi sıradışı özelliklerle donatlmış sıradışı bir alet. Pentax K10D üst orta sınıf olarak piyasaya çıksada zamanınınen ilerisi olsada günümüzde ary
tık giriş seviyesi makineler ile yarışabilir, fakat bir çoğunu geçer. Sony A200 sony nin kalitesini bulabileceğiniz giriş seviyesinde iyi bir alet. D80 zamanının en iyi makinelerinden olsada eskidi artık. Canon 30D en eski üst ort sınıf.


Neyse sıralama yukarıdaki gibidir. Mükemmel makine yoktur. Hiçbir firma böyle bir makine üretmez. Her makinenin kendine göre üstün ve zayıf yönleri vardır. Sıralama yukarıdaki gibidir.

 

Tarih: 18 Aralık 2009, 14:59 - İp: 85.***.**6.107
spradon
spradon (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 'ı bir inceleyin derim.

 

Tarih: 26 Aralık 2009, 20:14 - İp: 217.***.**0.106