fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

Dslr Önerisi

Arkadaşlar Analogdan DSLR'ye geçicem ama kafam çok karışık. Bu işi iyi bilen arkadaşlardan makine önerisi almak istiyorum. Öncelikle bütçem 1000-1200 TL. civarında. Araştırmalarım sonucu ulaştığım markalar Nikon-Canon-Pentax ve Sony üzerinde yoğunaşıyor. Nikon - Canon arasında ki taht kavgasından sıyrılıp Pentax - Sony araştırmak istedim ama ilerisi için pek umut vadedici markalar değil. Gerek lens gerekse 2. el piyasası dolayısıyla. Taht kavgasında ki ikili ise beni maddi anlamda zorlayacak gibi ama keşke fiyat - performans karşılığını tam olarak alabilsem. Amacım elimde herhangi markaya ait bir set yapıp daha sonra sadece body değişiklikleriyle SET'imi güncel tutmaya çalışmaktır. Uzun lafın kısası aşağıya yazacağım marka ve modelden öneriler almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkürler. Lütfen sadece marka - model dahi olsa bir cevap veriniz....
Nikon D200 veya D 80
Canon 450 D veya 40 D, 30 D
Pentax K10 D veya K20 D
Sony A 200 veya A 350

Tarih: 8 Aralık 2009, 00:28 - İp: 88.***.**7.248
facetk
facetk (üye)
İstanbul / Meraklı

remi5861, gaijin ve antika,

İnsanı fotoğraf çekmekten soğutursunuz siz, ne zevk alıyorsunuz insanlara ukalalık yapıp bilgiçlik taslamaktan ve ters ters cevaplar vermekten, anlamak için çok çabalıyorum ama anlayamıyorum bir türlü. Forumda 5000 cevap yazdınız diye, fotografçılık hakkında biraz bilginiz var diye inlanlara böyle davranmak ilk önce ayıptır. Konu forum kurallarına aykırı değil, isteyen insan fotograf konusunda istediğini sorabilir forumda. Baktınız beğenmediniz mi konuyu, cevap yazmayın o zaman. Ama ille yazacaksanız, yazmadan duramıyorum, yazmazsam hastalanıyorum diyorsanız doğru dürüst ve yapıcı şeyler yazın. İnsanları da hem bu forumdan hem de fotografçılıktan soğutmayın.

fotocu siz bakmayın böylelerine, her forumda biraz bilgisi olup köşe başlarında bekleyen bunlar gibileri mutlaka olur, kendilerini forum polisi görürler, artık bunlar gibiler hakkında yazmaktan bıktım.

Sorunuza gelince ben sizin yerinizde olsam bütçemi biraz daha zorlar Canon Eos 500D alırım, çok incelediğim bir makine ve kullanan arkadaşlarımdan da çok olumlu şeyler duydum hakkında, Hayyam'da spotu 900$ civarı. Bu arada Pentax K20D de çok güzel bir makinedir. Ama tabi ki sizin de bildiğiniz üzere önemli olan ne tür fotograf çekeceğiniz ve çekmeyi planladığınız fotograflara göre alacağınız lensler.
Kolaygelsin

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 13:44 - İp: 79.***.**4.165
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

@facetk

saçmaladın

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 13:47 - İp: 78.***.**3.190
facetk
facetk (üye)
İstanbul / Meraklı

Hoşunuza gitmeyince saçmalamak tabi, eğer gitseydi yapardınız. Size söyleyecek söz bulamıyorum.

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 14:06 - İp: 79.***.**4.165
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 14:25 - İp: 78.***.**3.190
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın fotucu Özel Çelik teknik eleman olmanın verdiği detaycılık fotoğraf makinası seçiminde sorun oluşturur , detaya girmeden severek kullanacağınız fotoğraf makinasını satın alın . Mutlu olun .

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 14:54 - İp: 85.***.**3.202
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Her daim @remi5861 @gaijin e laf giydirme çabasında olanları gördüm forumlarda. Bu iki insanın ne kadar çabaladığını çok iyi biliyorum. Hemen her konuya hakimler ve hemen her konuya yardımcı olma çabası içindeler. neden? maddi bir çıkarları mı var? hayır. sadece yardımcı olmak amacı ile. Ben şimdiye kadar bana hiç ters davrandıklarını görmedim. her zaman olumlu ve yardımcı bilgiler aldım.

Hiç şu şekilde düşündünüz mü? Bu adamlar sürekli yardımcı olma çabasında ki bunu çok iyi beceriyorlar bence. Her gün o kadar aynı konular açılıyor ki, söyledikler sadece biraz araştırıp konu açmak. araştırınca, cevapların bulunabileceği aşikar, ama kolaycılığa kaçıp konu üstüne konu açmak, bu denli konuşara hakim insanları bezdirebilir. Ha o zaman karışmasınlar kimseye otursunlar diyebilirsiniz. Ben birazcık tanıyorsam bu kişileri yardım etmeden duramayacaklarını da çok iyi biliyorum. Daha önce çok tartışma yaşadılar insanlarla, her zaman tarafsız oldum ve haklı olduklarını gördüm.

Yıllardır bu siteye emek vermiş insanları, bu kadar çabuk yaftalamak bencillik biraz.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 16:31 - İp: 88.***.**7.17
facetk
facetk (üye)
İstanbul / Meraklı

Kimseyi etiketlemek gibi bir niyetim yok, olmaz da. Lakin yanlış gördüğüm şeyleri yazmak da benim en doğal hakkım ve yazacağım da, yukarda saydığım şahısların bu forum da messi'den daha faydalı olabilirler, umrumda değil. Hiçbirini şahsen tanımam, PM bile göndermemişizdir birbirimize, kimseyle özel bir sorunum da yok, benim sadece insanlara ters davranılmasına tepkim var. Yanlışın küçüğü büyüğü olmaz, yanlış heryerde yanlıştır.

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 17:04 - İp: 79.***.**4.165
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

yanlış derken?

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 17:23 - İp: 88.***.**0.219
turkay86
turkay86 (üye)
Kırklareli / Amatör

remi gaijin ve antika bende bu insanları takdir ediyorum forum geçmişim 4-5 ayı geçmez ama gözlemlediğim kadarıyla bu insanlar herkese sürekli yardımcı olma çabasındalar bana oldukları gibi yaklaşık 2 hafta önce dslr aldım kendime ihtiyacım olduğunda belkide yine bu insanlar bana yardımda bulunacaklar onun için kimse kusura bakmasın bu insanlara laf söylemeye hakkınız yok.... Burası bir paylaşım sitesi herkes bildiğini ortaya döküyor saygılarımla...

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 22:28 - İp: 78.***.**9.3
fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

facetK ; arkadaşım gerek açtığım konuya gerkse bana verdiğiniz destek ve cevabınız için teşekkür ederim.
akkaymaz; abi aslında en büyük problemi sanırım siz teşhis ettiniz. Teknik eleman olup, detaylarla uğraşmak ve kısıtlı bütçeyle en iyisine sahip olma isteği. Problem burda sanırım. Bir problemim daha var. Çıktığım bir kaç foto safaride Nikon'cularla - Canon'cuların tatlı tatlı didişmeleri. Aslında Canoncu'lar pek baskın gelemyorlar. yoksa Canon 40 D veya 450 D'yi çoktan almıştım. Nikoncular kafamı çok karıştırıyo. Ah nikoncular ahhhh. Sizin kadar zengin olsam keşke.

Diğer arkadaşlar ; Gördüğünüz gibi açtığım foruma gerçekten ihtiyaç varmış. Buna burada birkez daha inandım. Keşke bana " şu forumda bunu cevabı şu forumda , bu adreste gibi " daha yapıcı cevap verebilseydiniz de tatlı tatlı tartışabilseydik.

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 22:43 - İp: 78.***.**2.249