fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

Dslr Önerisi

Arkadaşlar Analogdan DSLR'ye geçicem ama kafam çok karışık. Bu işi iyi bilen arkadaşlardan makine önerisi almak istiyorum. Öncelikle bütçem 1000-1200 TL. civarında. Araştırmalarım sonucu ulaştığım markalar Nikon-Canon-Pentax ve Sony üzerinde yoğunaşıyor. Nikon - Canon arasında ki taht kavgasından sıyrılıp Pentax - Sony araştırmak istedim ama ilerisi için pek umut vadedici markalar değil. Gerek lens gerekse 2. el piyasası dolayısıyla. Taht kavgasında ki ikili ise beni maddi anlamda zorlayacak gibi ama keşke fiyat - performans karşılığını tam olarak alabilsem. Amacım elimde herhangi markaya ait bir set yapıp daha sonra sadece body değişiklikleriyle SET'imi güncel tutmaya çalışmaktır. Uzun lafın kısası aşağıya yazacağım marka ve modelden öneriler almak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkürler. Lütfen sadece marka - model dahi olsa bir cevap veriniz....
Nikon D200 veya D 80
Canon 450 D veya 40 D, 30 D
Pentax K10 D veya K20 D
Sony A 200 veya A 350

Tarih: 8 Aralık 2009, 00:28 - İp: 88.***.**7.248
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Cevap istiyorsanız işe önce forum kurallarına uygun bir başlık atarak başlayabilirsiniz.

Hatta forum sayfalarını benzer konularla kirletmeden önce bu modeller bu forum sayfalarında daha önce irdelenmiş mi diye baksaydınız bir zahmet.

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 01:43 - İp: 88.***.**5.99
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu makinelerin hepsi yuzlerce kez anlatıldı, bu fiyat aralıgı ıcın onlarca tavsiye yapıldı lutfen forumu arastırın.
butun sorularınızın cevapları verildi.

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 02:28 - İp: 78.***.**7.32
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Araştırmalarım sonucu ulaştığım markalar Nikon-Canon-Pentax ve Sony üzerinde yoğunaşıyor.

saymadığınız ve üzerinde yoğunlaşmadığınız bir tek hasselblad kalmış


 

Tarih: 8 Aralık 2009, 02:49 - İp: 88.***.**4.165
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sıfır 450d hayyamda bulabilirsiniz ilk önce onu öneririm... Sony hariç, diğerlerini ancak 2nci el belki.. Pentax modellerinin üretimi durdu zaten.. A350 yerine a300 daha iyi seçim olur.. Herşeyden önce bana göre en önemli kriter Renk.. Ben Canon'u renkleri için tercih etmiştim..

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 12:00 - İp: 78.***.**0.240
fotucu
fotucu (üye)
Düzce / Amatör

PUSKAS ; Arkadaşım nazk cevabın için sana sonsuz teşekkürler;

REMİ5861 ; beyefendi Saymadığım ve üzerinde yoğunlaşmadığım makinalar Hasselblad'den önce Olympus, Fujıfilm, Sıgma, Kodak, Panasonıc (Lumıx), Samsung, Konica - Minolta ( Sony'nin eski versiyonları ) ve tabi LEİCA dan hiç bahsetmediğimi belirtmek isterim.

GAİJİN ; Arkadaşım senin işin sanırım açılan tüm konulara bir şekildeyorum yapmak. 4599 konuya cevap yazmışsın. Tüm açılan konulardan haberdarsın anlaşılan. hal böyle olunca lütfen bana benim yazdığım formatta ve kapsamda 4 ayrı markanın toplam 9 modelini karşılaştırabilecek kapasitede bir forum bulabilirmisiniz. Ben çok aradım ama maalesef.

ANTİKA; Forum kuralları içinde " DSLR önerisi" başlığıma aykırı herhangi bir madde göremedim. Gaijin arkadaşıma bahsettiğim gibi bu marka ve modellerin bir arada karşılaştırmasını yapan bir forumda göremedim. " Kirletmekten bahsetmişken siz neden şu avatarınızı değiştirmiyorsunuz. Benim Fotoğrafçılıktan aldığım hazzı o kutu karşılayamAdığı gibi ekranımı KİRLETİYOR."

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 21:57 - İp: 88.***.**1.34
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Birşey değil. Rica ederim.. Ayrıca açtığınız konuyu destekliyorum.. Bu kadar makinenin karşılaştırıldığı bir konu daha yok.. Olsa bile herkesin beklenti ve talepleri farklı farklı...

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 22:44 - İp: 88.***.**9.200
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

cok konusmaya gerek yok

3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.

benim ne yaptıgım kac cevap verdigim,kuralları cignemedigim surece kimseyi ilgilendirmez...

9 modeli karsılastırmak için acıp 2 konu okumak yeterli. arastırma yaptım dediginiz son 4 yılda cıkan makinelerin adlarına bakmaksa bilemem.

 

Tarih: 8 Aralık 2009, 23:11 - İp: 78.***.**8.22
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Merhabalar..

Eğer makinenizi aldıktan sonra ciddi bir objektif ve markayla uyumlu ekipman satın alma planlarınız varsa, şurası bir geçrek ki Canon ve Nikon'un gerek objektif çeşitliği ve de B U L U N A B İ L İ R L İ Ğ İ , Sony ve Pentax'a nazaran çok daha avantajlı durumda..Ayrıca yine Sony ve Pentax'ın ikinci el piyasası ve de spot olarak bulunabilirliği konusunda ciddi sıkıntı yaşarsınız..Mesela Hayyam Pasajı'nda faaliyet gösteren benim tanıdığım üç mağaza da Sony ve Pentax getirmiyor ve de satmıyorlar..Tabii bu bilgilerden yola çıkarak Sony ve Pentax'ın kötü makineler ürrttiklerini çıkarmasın kimse..anlatmak istediğim, markaların pazar payı, ekipman bulunabilirliği ve ikinci el piyasası üzerine bilgiler idi..Yoksa Pentax da Sony de on derece kaliteli makineler üretiyorlar..Kaldı ki Sony, Nikon'un dahi sensör üreticisi ve de dünyanın aynı anda hem CCD hem CMOS ürtimi yapan tek firması ve en büyük sensör üreticisinden birisi..

Sormuş olduğunuz makinelere gelecek olursak...Dediğim gibi Pentax ve Sony kaliteli olmakla birlikte belirttiğim nedenlerden dolayı bu markaları elediğim için sadece Canon ve Sony modelleri hakkında yorum yapacağım..

Öncelikle gerek Nikon D200 çıkalı 4 sene olmuş ve üzerinden önce halefi, sonra da halefinin halefi çıkmış eski ama kaliteli bir makine..aynı şekilde D80 de ilk çıkışının üzerinden 2.5 sene geçmiş kaliteli bir makine..Yani ikisinin de sıfırını bulmakta biraz zorlanabilirsiniz...D200 ve D80, aynı sensörü kullanan ve bence görüntü kaliteli başabaşaynı iki makine..D200, sınıf farkından dolayı daha gelişmiş çekim özelliklerine sahip..mesela seri çekim hızının daha fazla olması gibi...Yani D200 için D80'in abisi diyebiliriz..

Canon 30D'yi direkt eliyorum..piyasaya çıktığı tarih için kaliteli makine olabilir ama eski bir makine..sıfırını bulaiblmeniz bir mucize..450D ile 40D ise yine az önce nikon örneğinde verdiğim gibi abi - kardeş ikilisi gibi..ancak bunların arasndaki fark, D200 - D80 arasındaki farktan biraz daha fazla diyebilirim..

Ve son olarak söylemek istediğim; eğer mükemmeliytçi olup da detaylarda boğulursanız, işin içinden çıkamazsınız..Aralarında çok ciddi bariz farklar olmayan makineler bunlar.Makine gövdesinden ziyade objektif seçimi üzerine yoğunlaşın vekaliteli objektifler edinin..objektifin görüntü kalitesine etkisi, makine gövdesinin etkisinden daha fazla..Ve fotoğraf makinesi, fotoğrafı çekmek için sadece birer araçtır; sonuçta iş onu kullanan insanda bitecektir..

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 00:17 - İp: 94.***.**4.34
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotocu,

Avatarımı neden beğenmediniz anlayamadım doğrusu, orada gördüğünüz birakutularının ikisi de doludur oysa.

Sizin avatarınızdaki 1 tane boştan, benim avataımdaki 2 tane dolu daima daha iyidir.


#antika' tarafından 09.12.2009 01:12:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 01:05 - İp: 88.***.**4.185
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

 

Tarih: 9 Aralık 2009, 03:17 - İp: 88.***.**3.59