bilalguler
bilalguler (üye)
Çorum / Amatör

Dslr mi ? Dslr Kompakt Mı?

selam arkadaşlar sizleri merakla takip ediyorum bir şeyler öğrenmek için ben fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim 3 hafta araştırdım bir makina alacaktım ve panasonic lumix dmc fz 28 bunda karar kılmıştım alacaktım sonra bir arkadaşım bende senin gibi yarı profosyönelden başlayayım devam ederim sonra dslr makina alırım diyordum alınca kısa süre sonra bana makina yetmez oldu profosyönel aldım ve boş yere param ve zamanım gitti dedi . ben şimdi makina mühendisiyim yani bilmiyorum bu iş profosyönel nasıl yapılıyor veya ben yapabilirmiyim. Şimdi beğendiğim panasonicde bilirsiniz yüksek zoom var belirli seviyede makro var hepsi topluca bir makinada 600-700 dolar ama profosyönel makinada o kadar zoom yapmak için ekstra lens makro için ekstra lens baya külfetli . sizce ne yapmalıyım siz bu yollardan geçmişsiniz bir yardımcı olun yazdıklarımda hata varsa bilmediğimdendir yardımcı olursanız sevinirim

Tarih: 6 Ocak 2009, 11:51 - İp: 85.***.**7.62
dpalut
dpalut (üye)
İstanbul / Amatör

dslr kompakt diye bir ifade yoktur herşeyden önce. bahsettiğiniz makine slr-like yani slr benzeri kompakt makinadır. profesyonellik ise bu işten biraz da para kazanmayla ilgili bir ifadedir. hangi makina konusuna gelince iş burda biraz çıkmaza giriyor. hangi makina tamamen gelecekten bu konudaki beklentilerinizle ilgili. bu işi hevesiniz geçmeden sürekli olarak yapacaksanız DSLR gerçekten ileride ciddi yatırımlar istiyor. (beklentilerinize göre). kendiniz karar verin geçici bir heves ise istediğiniz makina (panasonic lumix dmc fz 28) size her türlü yeter özelliklere haizdir. ama işi ileletirseniz yetmeyecektir. aslında ona ayıracağınız bütçe ile temiz ikince el başlangıç seviyesi diye tabir edilen DSLR fotoğraf makinalrı da bulabilirsiniz. (canon 350D,pentax k100d,nikon d40 vs.....)

 

Tarih: 6 Ocak 2009, 13:30 - İp: 81.***.**5.119
bilalguler
bilalguler (üye)
Çorum / Amatör

ÇOk çok sağolun ilgilenip cevap verdiğiniz için şunu demek istiyorum ben bu panosonic makianda dediğim gibi iyi zoomu var sonra baya bir makrosu var ve 700 ytl civarı bu profosyönellerde iyi zoom için lens lazım makro için lens lazım değilmi ben genel tarzda iyi fotoğraf çekmek istiyorum ileride seversem vaktim olursa yolunu bulursam profosyönel yaparım ama bu benim mesleğime mani olmadan olacaksa ben makina mühendisiyim . herhalde böyle durumda panasonic almammı uygun düşüyor ? Bu genel anlamda iyi fotoğpraf çekebilmek içn zoom yönünden makro yönünden panasonic bu özelliklere sahip zaten sırf bu işler için ayrı lensler var değilmi. Daha önce normal makinam vardı baya fotoğraf çektimde şu an hiç makinam yokk .Yardımlarınız bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler arkadşlar.

 

Tarih: 6 Ocak 2009, 16:13 - İp: 85.***.**7.62
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Profesyonellik genelde işinden para kazananlar için ifade edilir.Siz amatör ruhunuzu korumaya devam edin.Bol ve kaygısız fotoğraf çekin zaten olgunlaşırsınız bu konuda.

dslr de lens HERŞEYDİR.

bu yüzden yavaş yavaş lens seti düzersiniz.

geniş açı bir lensten başlamanızı tavsiye ederim.sonra ihtiyaçlarınıza göre alırsınız lensleri

 

Tarih: 6 Ocak 2009, 23:29 - İp: 88.***.**8.57
bilalguler
bilalguler (üye)
Çorum / Amatör

çokk sağolun ben şu an dslr yi ileride inşallah yapacam şimdi fz28 almayı düşünüyom dediğiniz gibi kendimi kasmadan amatör ruhumu korumak istiyorum :

 

Tarih: 7 Ocak 2009, 14:39 - İp: 85.***.**7.62
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Sevgili meslektaşım;
Bence meseleye yanlış yaklaşıyorsun. Amatör ruhunu korumak için illaki DSLR-like makina almana gerek yok, DSLR alarak da amatör fotoğraf çekersin. Kaldı ki bu sitenin çoğunluğu da böyledir. Bence kriterin şu olmalı;

1. Bu hobiye ileride de para yatırabilirim, çeşitli lensler alabilirim, yeter ki daha güzel fotoğraflar çekebileyim ya da ekipmanlarını geliştirebileyim dersen DSLR alacaksın.

2. Yok ben bir makina alayım, hem eş dost anı fotoğrafı çekerim hem de manzara ya da makro çekerim diyorsan, her gittiğim yere makinayı getireceğim o yüzden lens ya da büyük gövde taşımak istemiyorum diyorsan bence like makine ile ilgilen.

Şunu bil ki elbette farkı yaratan fotoğrafçıdır ancak DSLR makinalar like makinalardan daha güzel fotoğraf verme kabiliyetine sahiptirler. Yerinde olsam like makinalar ile hiç uğraşmam, uygun bir sıfır, spot ya da ikinci el bir DSLR alırdım. Zaten daha önce kompakt makina kullanmışsınız, like makinelerde o makinadan çok daha fazlasını vermez bence. Ama önceki makinanız ile çektikleriniz sizi tatmin ediyorsa (ki bu da gayet normaldir) like makina da düşünebilirsiniz. Bu arada belirttiğim gibi meslektaşız ve fotoğraf çekmek işinize engel olmayacaktır merak etmeyin, tecrübeyle sabit :-)

 

Tarih: 7 Ocak 2009, 15:01 - İp: 78.***.**5.148
mengenlix
mengenlix (üye)
Ankara / Amatör

Panasonic fz28'in başlangıç aşamasında beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacağından kuşkum yok.

 

Tarih: 8 Ocak 2009, 01:03 - İp: 88.***.**8.40
sam232
sam232 (üye)
Antalya / Amatör

bırkaç seyde ben söleyım. ben de gecen yıl aynı sızın gıbı kararsızlıkla gıdıp sony H9 aldım yanı dslr/ lıke cok ta memnundum ılk başlarda ama . sonra yenı ve daha ıyı bır makına almanın hevesıyle cok fotograf cektım . bılgı duzeyımı arttırmaya calıstım ve su sıralar dıyorum kı bu keske bekleyıp maddı ımkanımı duzeltıp bı tane dslr alsaydıım .
gercekten yetmıyor. özellıkle zoom olayına kanıp ta dslr/ lıke almayın . cunkı yuksek zoom dakı fotolar cok basarısız oluyor( genelde) . makro ıstegınıze bısey dıyemıcem bazı kompak makınelerın makrosu basarılı . en azından ben kendı makınemınkınden memnunum....
iş aslında tamamen bütce ile ilgili .imkanınız varsa dslr alın .

 

Tarih: 8 Ocak 2009, 03:02 - İp: 78.***.**3.8
gulerufuk
gulerufuk (üye)
İstanbul / Amatör

900 Ytl Bile Su anda İkinci El D80+kit lens'le Verıyorlar Eger Bi Makıne Alıcaksanız DSLR Alın bnde Slr-like kulllanıyorum Gayette Memnunum Ama..Kit Lens Bile Uzun Sure İşinizi Görür..ilerde 200-300 civari bi yatarım daha yapıp 2. bi lens alırsınız.. Eger Orta Seviye Bi DSLR alıcaksanız Mutlaka Canon Derim..İso Performansından Dalayı Hiç Nikon D40 fılan gırmeyın İyi Bir Şeçim Olmaz İstanbuldaysanız Eğer Şirkeciye Ugrayın Spot Olarakta Tahmın Edebilirsiniz..Veya İkinci El Cook Temiz Makineler Var

Canon 400 d
Canon 450 d

CAnonun İso Performansı iyidir..Nikonunda Suanda İyi Ama Cok Üst Sınıf Sıze Agır KAcıcak Makınelerınkı İyi..700 Ytl Su anda DSLR Bi makıne Alabılırsnız..

 

Tarih: 8 Ocak 2009, 12:33 - İp: 88.***.**8.225
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

Gittigidiyor ve sahibihden.com'a bakın,
650 YTL civarı Pentax K100DSuper makine kit lensi ile birlikte satılıloyr.
(Daha bir kaç gün önce arkadaşa bir tane aldık)
Bunun üzerine 200 YTL civarı alabileceğiniz 70-300 eklerseniz herhangi bir DSLR-Like makineyi on kara cebinden çıkartacak bir sete sahip olursunuz.

 

Tarih: 8 Ocak 2009, 17:49 - İp: 88.***.**8.231
  • 1