papatyam_83
papatyam_83 (üye)
Bartın / Amatör

Dslr Makınalarda Panorama Fotoğraf

canon D60 dan tutun da nikon 7000e kadar hiçbir modelinde sanırım panorama çekimi yok karşılaştırma sitelerinde öyle diyor sonradan bilgisayarda yapılıyormuş ama SONY
SLT-A57 dslr ve böyle birkaç sony modelinde var benim de en sevdiğim çekim özelliği,
D650 aldım yolda geliyor.
Nasıl yapacağım?

Tarih: 6 Mart 2014, 12:54 - İp: 85.***.**0.53
cankat35
cankat35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sanal tur ve panoramik çekim konusuyla ilgileniyorsanız zaten bilgisayar sürece kaçınılmaz. Build-in olması güzel tabi ki ama bilgisayarın verdiği rahatlığı hiçbir şekilde vermez. Ben sanar turları ve panoramaları normal bindirmeli olarak çekip bilgisayarda PTGui isimli program ile(sektördeki en iyi bence budur.) yapıyorum. Müdahale alanınız çok daha geniş oluyor.

Zaten build-in özellik bana yeter diyorsanız şimdiki telefonlarda da bu özellik var. Bilgisayarlı müdahale olmadıktan sonra telefondan çok farklı olmaz.

 

Tarih: 6 Mart 2014, 21:42 - İp: 78.***.**3.23
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Sony A 580 kullanıyorum. Sony bu özelliği ilk Nex lerden beri koyuyor makinelerine. Bu özelliği çok kullandım ve çoğunda hayal kırıklığı yaşadım. Birleştirmelerde kesilmeler oluyor yada daha çekim sürecinde başarısız diyor. Ben genelde dikey kadrajla soldan sağa çekiyorum. Makine seri çekim hızını kullanarak ben onu kaydırırıken 7 kare çekiyor (modeline göre 10 karede olabilir) ve birkaç saniyede birleştiriyor. Sonuçta büyüterek baktığımda kesilmeler bariz görünüyor. Daha önce A300 kullanıyordum ve bilgisayarda autostich gibi basit bir programla birleştiriyordum. Ben çekerken kaydırma yapmış bile olsam çizgileri üst üste oturtup alttan üstten biraz kırpma ile düzgün bir birleştirme yapabiliyordum.

Yani üzelecek birşey yok. Piyasada bedavaya birçok panorama programı var. Yükleyin beğendiğiniz birini kullanın. Sırf panorama özelliği için 650D den vaz geçip A57 almaya değmez.

 

Tarih: 7 Mart 2014, 20:26 - İp: 95.***.**9.247
cankat35
cankat35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Aynen katılıyorum. Başarılı panoramalar isteniyorsa birleştirme işleme bilgisayarda yapılmalı. Uzunca süredir bu konuyu kurcaladığım için bolca program tanıdım. Bu konuda en başarılı programın PTGui olduğunu söyleyebilirim. Program normalde ücretli. Doğru olan satın almak ama fotoğrafla uğraşan birinin elinin altında olması gereken programların toplam değeri düşünülünce fahiş bir para ortaya çıkıyor mecburen sahte yazılıma başvuruluyor. Teşvik etmiş gibi olmayayım ama internette aradığınızda crack bulmanız mümkün. Programla ilgili hazırladığım bir video da var ihtiyacınız olursa size link atarım.

 

Tarih: 9 Mart 2014, 17:54 - İp: 78.***.**3.23
  • 1