safakesberk
safakesberk (üye)
Adana / Amatör

Dslr İçin Öneri 1500 Tl 'e Kadar

Fotoğrafçılığa yeni başlıyacağım, şu an fujifilm finepix a820 kullanıyorum ve bilindiği üzere dijital bir kompakt makine,dslr ye geçmek istiyorum yalnız bütçem biraz kısıtlı 800-1500 tl arası birşey düşünüyorum.Max değerim maalesef ki bu,çözünürlüğü yüksek bir makine istiyorum,ayrıca bir diğer önemli konuda lens... üzerinde lensi olup olmaması önemli değil,lensi olmasın ama kaliteli olsun yada üzerinde lens taşıyan ve kaliteli bir öneriniz varsa tabikide yazın.Lens bulmakta sıkıntı çekmeyeceğim bir makine olmalı. Ayrıca benim için çook önemli olan bir diğer konuda şarj, pillerden bıktım.. Dslr almak istiyorum işte almışken iyi birşey alalım istiyorum ama bütçe elverdiğince hareket etmeliyim. Bu fiyata istediklerimi barındıran bir makine yok mu? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum,tanıdıklarımın çoğu canon kullanıyor bu yüzden biraz markacı oldum galiba,sizin de önerilerinizi bekliyorum. Çok uzun olduğunu biliyorum ama birileri slr-like nin de ne olduğunu söyleyebilir mi? Şimdiden teşekkürler Saygılar...

#safakesberk' tarafından 22.05.2010 19:39:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Mayıs 2010, 19:38 - İp: 88.***.**5.139
mete_
mete_ (üye)
Yurtdışı / Amatör

Video olayı çıktığından beri rahatsız eder video çekmek dslr ile, dslrı video çekerken kullanmak çok gerek yoksa bence yersizdir. Yakında internete gireceğiz dslr dan ek özellik olsunda, torba dolsun. Nasıl bir zarar verecek demişsiniz zarar vermiyor olsa bile neden süre sınırı koydukları rahatsız eder, en basitinden makinenin ısınması bile zarar vermiyor dahi olsa huzursuzluk verir, dikkat ettiyseniz kafanıza takılacaksa bu konu demeye getirdim , ayrıca 550D benimde hoşuma giden bir makina ama ilerde oda 1000d ya da 450d gibi yetmeyecektir. Video çekeceğim deniyorsa 550D derim bende. Yoksa 450D şahsi tavsiyemdir, elbette karşı çıkabilirsiniz ama yanında lens alma şansı doğacaktır..

#mete_' tarafından 23.05.2010 23:04:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mayıs 2010, 23:03 - İp: 78.***.**1.107
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

bütçe 1500 tl dendiği için 550d yi gündeme almamıştım. yoksa tabiki tercih yeni teknoloji...
---
video çekmenin sensörü yorduğu bilinmekte. ancak canon koydu ise bu alete bu fps de video özelliğini, eminim testleri yapılmıştır. nasıl arabaların bile çatır çatır çarpışma testleri var, bu makinelerin de yorulma testleri yapılıyordur. mesleğim gereği yorulma testleri içerisindeyim ve az çok tahmin edebiliyorum. slr de video yeni bir teknoloji.
geçen sefer de bu benzetmeyi yapmıştım: günümüzde gençken cep telefonu kullanmış ihtiyar bir insan yok, bu nedenle bilmiyoruz gençliğinde telefon kullanan insanların ihtiyarlığını. bekleyip göreceğiz video çekenlerin tecrübesini. ancak 400d ile saatlerce pozlama yapıp makinelerini hala taş gibi kullananlar biliyorum, bu nedenle ben de video çekmekten korkmazdım, lakin tercih etmiyorum.

 

Tarih: 24 Mayıs 2010, 00:55 - İp: 78.***.**0.215