tunnish
tunnish (üye)
Bursa / Amatör

Dslr Fotograf Makinesi Edinmek İstiyorum

Merhaba, bu konuya yeni merak saldım. Pek fazla bilgim yok ama bir makina edinmek istiyorum. Öncelikle alacagım makina 800-1500TL aralıgında olmalı. Acemi oldugum icin hafif olması ve kolay kullanım benim için önemli. Bunun dışında makinayla genel amaçlı fotograf cekmek istiyorum. Örnegin bir bebeğim var ve cok hareketli oldugu için net fotografını cekemiyorum.
Anladığım kadarıyla lens oldukca önemli. ama ben birden fazla lense şu an için sahip olamam. Aynı makinayla hem kişilerin yakından pozunu hem bir manzara resmini çekebilir miyim. Aynı zamanda arka planı flu yapabilirmiyim. Bunları gercekleştirebilmek için hangi marka ve hangi lens beni tatmin eder, yardımcı olursanız cok sevinirim.
Bir de spottan satın almaktan bahsediliyor. Ne farkı var ?

Tarih: 13 Kasım 2010, 13:14 - İp: 88.***.**8.38
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Kit lensler ile yavas kalinan hareketli cekimler soz konusu sizin durumunuzdan anladigim kadari ile.Samettopal arkadas f 2.8 sabit odakli Tamron lensi onererek en dogru secimlerden birisini sunmus alsinda.D90 18-105 kiti hizin arandigi kosullarda pek tavsiye etmem acikcasi.Kit lens ile is cikarilmazmi tabiki cikarilir flash kullanarak falan ancak bebeklerin gozleri hassastir ve sizin bebe kac yasinda falan bilemiyorum.Ancak hiz avantajini flash ile degilde lens ile yakalamak bence daha dogru bir secim olacaktir.Ayrica Tamron ,cogu kit lensten daha hizli fokuslama yapabilmesi ile verimli bir tercihde olurdu.Birde Sony A33 yada 55 var kiti ile hizli fokuslama kabiliyeti olan ve bunu kit lensinede yansitabilen.Ancak makinalar yeni ve lens kalitesi eger ince eleyip SIK dokuyan birisi iseniz diger kitlere gore biraz dusuk.Tabi cok anlayan birisi degilseniz farki gorebileceginizi sanmiyorum.Bendeki monitor biraz buyuk olunca gozume giriyor ister istemez detaylar ve gordugumude soyluyorum acikcasi

 

Tarih: 14 Kasım 2010, 05:58 - İp: 221.***.**6.23