malkocy
malkocy (üye)
Yurtdışı / Amatör

Dslr Almak İçin 10 Neden

Merhabalar, sanırım DSLR almamak için gereken nedenler yazısı yanlış anlamaya yol açtı. Dolayısıyla o yazıyı yazarken planladığım bu yazıyı çok gezmeden yazayım dedim.

Amacım, bizlerin, sizlerin, bu zorluklara rağmen DSLR kullanmayı sevdiğini göstermekti. Çünkü alınan sonuçlar, harcanan paralara değiyor. Ancak benim ülkemde Canon 450D almak için bin dereden su getiren, 10 kere düşünen insanlar varsa, bu makine ülkem insanı için halen pahalıdır. Ve diğer zorluklarına rağmen almaya karar verdiyse bu hobiye tutkuludur...

Peki bizler neden DSLR aldık, alıyoruz, almak istiyoruz.

1. Makineyi kontrol edebilmek, ona hakim olmak istiyoruz. Değişik ayarlarıyla oynayarak farklı efektler yaratmak istiyoruz. Daha derin renkli fotoğraflar çekmek istiyoruz.

2. Makineyi açtığımızda zaman kaybı yaşamadan fotoğraf çekebilme esnekliğini istiyoruz. Kompakt makinelerdeki açılma zamanı kadar süre beklemek istemiyoruz.

3. Kompakt makinelerdeki gibi deklanşöre bastıktan 2-3 saniye sonra gecikmeli fotoğraf çekmek istemiyoruz. Hareket eden bir nesneyi kompakt makinemizle çekmeye çalışırken bıktık. Çünkü nedense bir türlü objeyi yakalayamıyoruz.

4. Kompakt makinelerden çok daha büyük sensörler istiyoruz ki, çektiğimiz resimlerde kalite kaybı yaşamayalım.

5. Kompakt makinelerle daha az ışıklı ortamlarda çektiğimiz fotoğraflardaki grenleri istemiyoruz. Greni kendimiz efekt yaratmak için kullanmak istiyoruz.

6. Vizörden görerek, gördüğümüzün fotoğrafını çekmek istiyoruz. Çünkü vizörde görüntünün odaklanmasını görmek hoşumuza gidiyor.

7. Makinenin elimize oturmasını, ağır olmasını seviyoruz. Bu şekilde makineyi daha sabit tutabiliyoruz, ve kendimizi fotoğraf çekiyor hissediyoruz. Hatta makine hafif geldiği ve dikey çekimlerde ele iyi oturmadığı için daha da ağırlaştırmak için "battery grip" alıyoruz...

8. Daha kaliteli makineler olduğunu hissetmek istiyoruz. Hatta daha fazla paralar vererek plastik kasa yerine metal kasalı makineleri almayı tercih ediyoruz. Bu şekilde onun daha değerli olduğunu hissediyoruz, ve ona kolay kolay birşey olmayacağını da biliyoruz.

9. Aldığımız, ya da alacağımız DSLR'lara daha fazla paralar harcayıp, lensler, filtreler, extenderlar, tripodlar, çantalar almayı seviyoruz.. Bu şekilde yeni lensler ilave ederek ona yatırım yaptığımızı hissetmek, daha güzel fotoğraflar çekebileceğimizi bilmek istiyoruz.

10. DSLR makineler her ne kadar son yıllarda ne kadar ucuzlasa da, en ucuzundan bir Canon 450D 1.200 TL bile, fotoğrafçılığa başlamak isteyen bir çok kişinin kesesini zorluyor. Ama bunun biraz pahalı bir uğraşı ve "taşıma açısından" biraz da zahmetli olduğunu bilerek yine de bu makineleri alıyoruz.

Neden, çünkü fotoğraf çekmeyi seviyoruz, ve DSLR alarak kendimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Daha da güzel, bakılası fotoğraflar çekmek istiyoruz, ve bunun da DSLR'dan geçtiğini biliyoruz.. Ha bir de DSLR'ın sesini çok seviyoruz..

Umarım bu yazıyı, bir önceki yazımla bağlantılı okursunuz. O halde neden bir önceki "Neden DSLR almamak" başlıklı yazımı anlarsınız.. Çünkü biz o sebeplere rağmen yine de bu makineleri seviyor, ve olabilecek en pahalısını almayı seviyoruz..

Saygıyla kalın..

Tarih: 29 Mayıs 2010, 13:45 - İp: 58.***.**0.251
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu 2 fotograf nasil kiyaslamaya sokulur aklim almiyor,hayretle karsiliyorum...

 

Tarih: 24 Eylül 2010, 14:53 - İp: 221.***.**6.23
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Şu fikirlerle sıraladığınız maddeler hakkında ne düşündüğümü belirteyim.

İlk önce Malkoç'un sıraladığı maddeler için
1) Bunu like lar ile de yaparsın.
2) 0,5 sn de açılan like lar var.
3)
4)
5) Bu konuda like larda gelişmeler var. Bu olgu dslr larda da var.
6) Optik vizör keyfi ise bu
7) Herkes sevmez. Ele oturma evet ama ağırlık hayır.
8) 2 metrelik bir duvarın üzerinden aşağı beton zemine düşürmediğiniz sürece yada yerde toz,toprak çamur içinde kullanmadığınız sürece gerek yok metal gövdeye.
9) Bu madde doğru.
10) Bu da doğru.

camoka'nın sıraladığı maddeler için:
1)
2)
3) Yok öyle bişey. Bu abartı.
4) Fotoğraf çekmek için çıktı isen zaten makinen hazırdır ve dslr lar netleme ve çekim zamanı olarak çok daha hızlı. Katılmıyorum.
5) Bu o kadar büyük sorun değil. Eskiden belki ama artık sensörler kendi kendilerini tozdan temizliyorlar. Temizliyemez ise kuru bir kulak çubuğu bu işi hallediyor.
6) Abartı.
7) mümkün dikkat etmek lazım.
8) çok doğru.
9) doğru dikkat etmek lazım.
10) Yalnış tercih yapan amatörler için çok doğru. Makineyi kullanmasını öğrendikten ve alıştıktan sonra bu sorun değil.

 

Tarih: 28 Eylül 2010, 16:14 - İp: 85.***.**2.217