celikoglum
celikoglum (üye)
Gaziantep / Amatör

Dslr Alacakların Dikkatine!!!!

Dün d80 almış biri olarak şu an araştırma yapanlara yardımcı olmak için birkaç tavsiyem var.Bende almadan önce 3 hafta kadar internette araştırma yaparak bir ön bilgi edindim ve seçimimi d80 den yana kullandım.Makine iyi mi derseniz şu an cevap veremem çünkü sandığım kadar basit değilmiş DSLR 150 sayfalık kılavuz var ve bi hayli tuş...Zaten bu işe zaman ayırmak gerektiğini hepimiz biliyoruz.Ben garantili d80+ 18-55 merceği 1400 ytl ye aldım lens belki kötü diyeceksiniz ama makineyi öğrenene kadar yeterli diye düşünüyorum. DSLR ALACAKLAR!! 1-mutlaka internetten fiyat araştırması yapın 2-mümkünse bilen biriyle gidin-----Çünkü satıcı bana 70-300mm lensi(nette 180 YTL) şu an promosyonda 450 den 300 e düştü yarın öbür gün artar diye sattı ben eve gelince anladım olayı ve bu sabah iade ettim-------- 3--Garantili alırsanız makine ve belgedeki seri no.ları karşılaştırın spotu garantili diye almayın 4-- Adam çelişkili şeyler söylüyorsa ve sizde bir güvensizlik oluştuysa sakin düşünmeye çalışın çünkü makineyi elinize aldığınızda adamın her dediğine inanabilirsiniz. ŞİMDİLİK BENDEN BU KADAR UMARIM YARARLI OLUR

Tarih: 3 Ağustos 2008, 23:55 - İp: 78.***.**3.143
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Haklısınız allem edip kallem edip aldırıyorlar makinaları.

Dslr almak ihtiyaç haline geldiğinde alınmalı,hobiden öte fotorğaf çekmeye bağımlı kalanlar alsın.Ben memnunum dslr aldığıma zaten ondan öncesinde filmli SLR kullanmak da çok şey öğretmişti.Arkadaşın dediği şeylere katılıyorum.

 

Tarih: 4 Ağustos 2008, 00:26 - İp: 88.***.**6.222
kencana
kencana (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fiyatlarinda yasanan dususlerle birlikte internet ve medya reklamlarini yaninda birde " Eger DSLR in yoksa, iyi fotograf cekemezsin" gibi temelinde gosteris kultursuzlugu barindiran dusunceler, DSLR satislarinin artmasina temel nedenleri olarak gorulebilir.

Kanimca DSLR almayi dusunen kisinin DSLR`a ihtiyacim var mi ? sorusuna (duygularini katmadan mantigiyla) evet cevabi verebilmeli. Ardindan kendince nedenlerini ve makineden beklentilerini bir kagida yazmali. Ihtiyacim var cunku; gece fotograflari cekmeyi seviyorum, sattigim urunlerin resimlerini cekmek istiyorum, gezdigim yerlerin resimlerini cekmek istiyorum vb,.
Bu gibi sorulara verilecek cevaplar alinacak makine ve ekipmanlari belirlemeye buyuk faydasi olur.

Sadece interneti kullanarak almayi dusundugunuz makine ve ekipmanin incelemelerini, karsilastirmalarini ve kullanici goruslerini inceleyerek kararinizi netlestirebilrisiniz. fotografcilik konulu forum ve siteler baslica oldukca yol gostericidir. Internetteki bilgi kaynaklarinin tek amaci elindeki urunu bir an once size satmak olan saticidan daha tarafsiz oldugu kuskusuzdur.

DSLR satin almak keyifli oldugu kadar uzun ve masrafli bir yolculugun ilk adimlari. Bu yolculuga yanlis yerden baslayip bastan pet etmemek icin cok ama cok iyi dusunulmeli..Malum para kolay kazanilmiyor







 

Tarih: 4 Ağustos 2008, 09:47 - İp: 222.***.**5.32
  • 1