novella2
novella2 (üye)
İstanbul / Amatör

Doğubanktan Foto Mak. Almak Güvenli mi ?

merhaba arkadaşlar
ben yeni fotoğraf makinesı almayı düşünüyorum.Ancak fiyatı önemli...
Duyumlarıma göre doğubankta fiyatlar diğer yerlere göre daha uygunmuş.Ama aklımda kalan bazı doğruluğundan emin olmadığım kötü düşünceler kalmış doğubanka ilgili .Verdikleri garantileriyle de ilgili.
Doğubanktan fotoğraf makinesi alınabilir mi yada aldığınız,bildiğiniz,güvendiğiniz mağazalar var mı orda ???
yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler...

Tarih: 24 Ocak 2010, 14:09 - İp: 78.***.**7.222
erencaner
erencaner (üye)
İstanbul / Amatör

geneli spot ürün oluyor, yani garantisiz sıfır, fiyatları da ortalama %20 %30'a kadar daha ucuz bulmak mümkün. Eğer bir üründe garantisi varsa, fatura kesiyor musunuz diye sorun. Fatura kesmeden garanti veremez haliyle. Bazıları yemek için garantisi var diyorlar ama dikkat edin derim.
Bir de garantisiz alacaksanız eğer, almadan önce hangi durumlarda dükkan garantisinin geçerli olacagını iyice öğrenin. Hatta yazılı olarak da alın, ileride başınızın olası durumda daha az ağrıması için. Yani adam bi sorun olursa yardımcı oluruz der ama hangi sorunda? netleştirin bunları öyle alın derim.

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 15:16 - İp: 78.***.**5.194
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Doğubank'tan daha önce hiç fotoğraf makinesi almadım..Ancak fotoğraf makinesini ve fotoğrafla ilgili objektif, tripot..gibi ürünleri Doğubank yerine yıllardır fotoğraf sktörüne ürün tearik eden Hayyam Çarşısındaki mağazalardan almanızı tavsiye ederim..hiç değilse burdan daha önce ürün almış ve hangi mağaza iyi hangisi kötü az çok sabitleşmiş bilgisimiz var..

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 16:36 - İp: 94.***.**4.34
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

Bende sizin gibi fotograf makinası alırken Doğubank'a şüphe ile bakıyordum. Fakat %40 hatta %45'a varan fiyat farkını görünce hiç düşünmeden gidip makinamı Doğubank'dan aldım.

Alırken de şunu düşündüm : Oldu ki problem çıktı arada ki fiyat farkı ile gidip makinenizi rahatlıkla tamir ettirirsiniz. Yok problem çıkmadı arada ki fark cebinize kalır.

Tabii alırken biraz pazarlık yapmanız şart

Ben makinamı alalı 8 ay oldu herhangibir problem yaşamadım.

Eğer Hayyam Pasajı'nda sıfır makina bulabilirseniz-ki orada genelde 2. el satılıyor- oradan da almanızı tavsiye ederim...

Sağlıcakla Kalın...

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 16:56 - İp: 85.***.**0.238
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''Eğer Hayyam Pasajı'nda sıfır makina bulabilirseniz-ki orada genelde 2. el satılıyor- oradan da almanızı tavsiye ederim''

Hayyam Çarşısı, Türkiye'de fotoğrafçılığın Kabe'sidir.Fotoğraf adına başta makineden tutun da objektiften stüdyo ekipmanlarına kadar aklınıza gelecek bütün ürünlerin gerek sıfırını gerekse ikinci elini bulabileceğiniz bir yerdir..Genelde ikinci el satılıyor diye bi yargı doğru değil..siz neyi isterseniz gerek sıfırını gerekse ikinci elini bulabilirsiniz orda..İşte Hayyam'ı da Doğuban'tan ayıran özelliği burası..Doğubank, genelde elektronik üzerine kurulu iken Hayyam sadece fotoğraf ve ekipmanları üzerine kurulu bir işhanıdır..

#aeron' tarafından 24.01.2010 18:30:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 18:29 - İp: 94.***.**4.34
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Doğubank'tan almadan önce bir de Yalçınlar'a bakın. Yalçınlar'da sömestre kampanyası başladı. Üstelik yanında fiyata dahil hafıza kartı, çanta vb. gibi hediyeler de var. Nikon'lar karfo, Canon'lar ise Erkayalar garantili ve Türkçe kullanma klavuzlu. Almadan önce bir uğramanız menfeatiiiniz icabıdır derim.

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:28 - İp: 217.***.**2.184
novella2
novella2 (üye)
İstanbul / Amatör

oncelıkle teskk bılgılendırdıgınız ıcın arkadaslar
Ben hayyam içinde iyi şeyler duymadım ve sıfır almayı düşünüyorum.Erkayalar garantili filan olduğunda şimdi almamı mı öneriyorsunuz o durumda güvenrbilir miyim faturası filan da varsa ?

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:28 - İp: 78.***.**7.222
novella2
novella2 (üye)
İstanbul / Amatör

tamam yalcınlara da bakacagım tsk...

 

Tarih: 24 Ocak 2010, 20:31 - İp: 78.***.**7.222
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

''Ben hayyam içinde iyi şeyler duymadım..''

Daha önce de Hayyam Çarşısı ile ilgili konu açıldığında aynı şeyleri söylemiştim..Konu yineaçıldğı çin benzer şeyleri tekrarlayacağım..

Öncelikle Hayyam dediğimiz şey nedir, neresidir ? Hayyam, sizlerin de bildiği üzere bir işhanıdır..İçerisinde sıfır ve ikinci el fotoğraf makinesi, objektif, flaş ve ışıklandırma sistemleri..ve fotoğrafa dair aklınıza gelebilecek her türlü ekipmanın satıldığı mağazaların ve de footğraf makinesi tamir merkezlerinin olduğu, bikaç katlı bir işhanıdır..Bu tanımı yapmamdaki amaç şu:..Yani Hayyam dediğimiz yer, sahibinin belli kişiler olduğu, tek bir mağaza felan olmayıp içinde benim saydığım kadarıyla 12'ye yakın mağazanın olduğu bir işhanıdır..Dolayısıyla bir yada birkaç mağazanın yaptığı yanlışı ve sahtekarlığı olduğu gibi dürüstlüklerini de, bu işhanında faaliyet gösteren bütün mağazalara maal edemeyiz..

Hayyam için dürüst mü sahtekar mı sorusuna yanıt verecek olursak..Her sektörde olduğu gibi fotoğraf sektöründe ve deHayyam pasajında da dürüst olmayan insanlarla karşılaşmanız mümkündür..Ancak az önce de söylediği gibi bu art niyetli insanlardan yola çıkarak ordaki dürüts insanların da günahını alamayız..Ben ilk makinemi bundan altı sene kadar önce Hayyam'dan satın almıştım..Spot dediğimiz yurt dışı garantili veya başka bir ifadeyle garantisiz ürün idi..Ardından ilerleyen zamanlada makinemi değiştirip iki farklı makine ve de sayıları 5 civarında toplam değeri 1600 doları bulan objektif satın aldım..Aradan geçen altı yılda satın almış olduğum 3 farklı SLR makine ve 5 objektifen hiçbirinde zerre kadar bir sorun yaşamadım..Ve bugün halen kullanıyorum..

Önemli olan araştırıp dürüst esanı bulup ondan alışveriş yapmaktır..

 

Tarih: 25 Ocak 2010, 00:30 - İp: 94.***.**4.34
  • 1