goldiem
goldiem (üye)
İstanbul / Amatör

Dogubank Haric!nereden?

merhaba arkadaslar sony R1 almayı dusunuyorum ama nerden alıcagımı bılemıyorum artık teknosada satmıyor dogubank taraflarından hıc ıstemıyorum ben garntılı ve taksıtlı bıyerler dusunuyorum ıstanbulda yasıyorum nerden alıyım yardım edersenız sevınırm

Tarih: 26 Mayıs 2006, 23:22 - İp: 212.***.**0.202
goldiem
goldiem (üye)
İstanbul / Amatör

birde daha once dogubankltan makina almıs arkadaslara sormak ıstıyorum turkce kullanma kılavuzu vermıyorlar hafıza kartıda yok acaba yazılım cdsınıdemı vermıyorlar yanı sadece ve sadece makınamı alınıyor o zman da hıc anlamı yok ucuza alıcam dıye hıcbbısı verılmıyorsa dımı yardım edersenız sevınırm

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 13:13 - İp: 212.***.**0.202
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

goldiem merhaba...
Doğubank v.b spot olarak alınan makinelerin Türkiyeye garantili gelmiş makinelerden tek farkı içerisinde sadece Türkçe Kullanma klavuzu olmaması. Diğer farklı dilelrde klavuzları ve yazılım cdleri tabiki oluyor kutunun içeriğinde.
Ayrıca hafıza kartı konusunda; Eğer makinenin kendi hafızası varsa yanında kart vermiyor. Şayet yok ise yanında ufak boyutlu bir hafıza kartı veryor. (16MB. 32Mb. V.b.) Eğer kart veriyorsa bu firmanın promosyonudur. Genelde reklamlarında yazar Şu makineyi alana xx MB hafıza kartı hediye diye.

Şu An R1 e 2.000 YTL vermekten se Spot olarak Yaklaşık 300 YTL ye almak daha mantıklı geliyor.
Aradki fark yaklaşık 700 YTL.

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 14:47 - İp: 85.***.**6.175
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

goldiem merhaba
Spot piyasadan alınan makinalarda üretimde standart olan tüm aksesuarlar bulunur,ancak yılmaz ın dediği gibi sadece TR kataloğu olmaz.Madem bu bahsettiğin yer tanıdık yani makinayı aldığında bir kaç hafta içinde olacak veya oluşacak bir sorunda değiştirme şansın var elbette alabilirsin.Yanlız benim sana söylediğim fiyata garantili ürün le,senin alacağın garantisiz ürün arasında ki fiyat farkı 300ytl. kadar.Burada tercih konusunda karar senin.300ytl. = 2 yıl garanti.
Yabancı forum sitelerinde alınıpta çok kısa bir süre içinde bozulan R1 ile ilgili bir yazıya rastlamadım.Sadece bir iki makinada satın alınırken ortaya çıkmış focuslama sorunu okumuştum.Dolayısı ile makinayı aldıktan sonra bir sorunu olursa bunu 1 hafta içinde rahatlıkla görürüsün.O durumda da değiştirme garantin varsa başka bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum.
R1 ile yanında verilecek küçük kapasiteli hafıza kartları hiç bir işine yaramaz.Bence makinayı alırken hediye kart alacağına 1gb.lık bir kart alıp hediye edilecek kartın fiyatından düşürmen daha mantıklı.Böylece hem aldığın kartı hemde makinanı kısa sürede test etme şansın olur.
Bu arada buradaki yetkili Sony satıcısı istersen garantili R1 i İstanbula gönderebileceğini oradan faturası ve garanti belgesi ile tanıdığı bir dükkandan görerek alabileceğini söyledi.Detay için sende zaten telefon numarası var,bu seçenek te aklında bulunsun.

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 20:21 - İp: 81.***.**8.64
goldiem
goldiem (üye)
İstanbul / Amatör

yardımın ıcın saol As focuslama problemı dedıgın nasıl oluyor umarım varsa kısa surede anlarım olursa cunku ınan ben sıfırım yanı hıc bı bılgım yok anlasılıyordur heralde alır almaz makınayı zaten kursa baslıyorum ıyı bır sekılde ogrenmek cok ıstıyorum ! pekı ben 1Gb lık herhangı bır kart alsam olurmu yada hangı marakyı almalıyım bırde turkce kullanma kılavuzu olayını napıcam nerden temın edebılırm bır bılgısı olan varmı

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 20:43 - İp: 212.***.**0.202
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

goldiem focus sorunu bütün dünyadaki sony kullanıcılarının bilgi alış verişinde kullandığı dpreview de sadece 2 kişinin makina alırken çektikleri test fotoğrafların da gördükleri bir sorun.Alım sırasında çekeceğin test fotoğraflarını bilgisayara attığında net olmayıp flu görürsen yani fotoğraf çekerken elimizi titrettiğimiz de oluşan görüntüler gibi fotoğraflar la karşılaşırsan zaten hemen anlarsın.Benim tahminim bu sorunun üretim hatası olmayıp makinaların nakliye sırasında aldıkları sert darbelerden olduğunu düşünüyorum.Bilirsin kargo şirketleri taşıdıkları kargonun türüne bakmadan cihazları karpuz atar gibi araçlara yükleyip taşırlar.
Fakat dediğim gibi bu sorun oldukça istisnai bir durum binlerce satılan bir üründen sadece 2 kişinin böyle bir sorunla alım aşamasında karşılaştığını okudum.

R1 ile spor amaçlı seri çekimler yapmıyacaksan çok hızlı kartlara fazla para vermene gerek yok. ortalama hıza sahip en az 1gb. kapasiteli uygun fiyatlı herhangi bir hafıza kartı işini rahatlıkla görür.

Makinanın şimdiden hayırlı olması dileğimle güzel fotoğraflarını siteye ve R1 test topiğine bekliyorum.Tr kullanım klavuzu nu makinayı aldığın yerden bir sor belki tanıdıkları vasıtası ile bir fotokopisini sana bulabilirler.
Onun haricinde kullanımla ilgli bir sorun yaşayacağını sanmıyorum 2-3 gün içinde çok güzel fotolar çekmeye başlarsın.Extra soracağın şeyler olur sada bunun için R1 test topiğini kullanabilirsin.

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 21:12 - İp: 81.***.**8.64
guleryuz
guleryuz (üye)
İstanbul / Meraklı

istanbuldaysanız zahmet edip sirkeciye inin 3 dükkan dolaşsanız ürünün fiyatınıda uygun alırsınız garantilide alırsınız. soracağınız tek şey ürününüz sony euroasya garantilimi değilmi?? ve içindeki holigramlı garanti kartı... kolay gelsin ... gerçi sony r1 fiyatınada slr dijital alınır yaaa!! neyse .. iyi günler..

 

Tarih: 2 Haziran 2006, 00:02 - İp: 85.***.**1.254
lesloups
lesloups (üye)
İstanbul / Meraklı

Dostum arçeliğin internet sitesinde görünen fiyat 1799 ytl
taksit imkanlarıda var.çoğu internet sitesinden araştırdım 2000 ila 2200 ytl altında bulamadım.umarım geçerli bir fiyatır bende senin gibi bu makinayı almak istiyorum eğer bu şekildeyse arçelikten almayı düşünüyorum

 

Tarih: 4 Haziran 2006, 03:15 - İp: 85.***.**3.106