hilal73
hilal73 (üye)
İstanbul / Meraklı

Dmc-fz30 Mu, Dimage Z6 Mi?

Merhabalar,

PANASONIC DMC-FZ30 ve KONICA MINOLTA Dimage Z6 arasında karar kılamıyorum. Arada özellik ve fiyat farkı var biliyorum, fakat yeni başlayan ve çicek/böcek çekecek biri için bu fark değer mi? Alacağım ilk dijital makine olacak. Sol kolum olmadığı için anti-shake özellik tercihimdi fakat yine de bu makineleri tripodla kullanacağım.
DMC-FZ30 mu, Dimage Z6 mi?

İngiltereden kardeşime aldıracaktım. Döviz fiyatları artınca fiyat farkı nerdeyse kalmadı, üstelik burda taksit de yaptırabilirim.
İngiltere mi, Türkiye mi?

Kararsızım yardımcı olursanız sevinirim.

Hilal

Tarih: 1 Haziran 2006, 17:22 - İp: 193.***.**3.169
parody
parody (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

İkiside çok iyi makineler ama fz30 daha üstün bir sınıfta. Zaten fiyatıda ona göre.. O yüzden bu iki makineyi kıyaslayamayız.. İkisindede sabitleyici var.

Fark değer mi konusuna gelirsek bu tamamen kişisel bir tercihtir. Kimine göre değer, kimisi içinse kompak makinayla dslr makina arasındaki fark bile değmeyecektir..

 

Tarih: 1 Haziran 2006, 19:42 - İp: 85.***.**9.169
nurrr
nurrr (üye)
Bursa / Reklam Fotoğrafçısı

iki makinede çok iyi modeller aralarındaki fark fz30 ile netlemeyi yaparken sizde yapabilirsinniz makinede yapabilir fz 30üzerinde flaş var aynı zamanda siz başka bir tepe flaşıda kullana bilirsiniz bu iki özellikle sizin kullanma ihtiyaçı duyabileceğiniz özellikler değil onlar olmadanda hayet güzel fotoğraflar çekebilirsiniz birde bu benım tamamen kişisel fikrim kalem piller ile çalışan modellerden kullanılmalı çünkü ben nıkonun bir modelini alacaktım 2004 yılında çıkan bir modek benım aradığım özelliklerin hepsi vardı ama batarya ile çalışıyordu ve nıkonun kendi sitesinde o bataryta yer almıyordu modeller yanılendikçe kulklandıları bataryalarda yenileniyor ve 2-3 sene sonra kullandığınız batarya artık işlevini yitiriyor siz yenisini almaya kalkınca o eski model bataryasını bulmanız zor deniliyor batarya olmadan kullanamazsınız onun için bence pil ile çalışan modeler tercih etmelisin konıca mınolta z6 olabilir ama mınolta firmasının iflas etmesi an meselesi servis konusunda ilerde sorun olur ben canon s3 kullanıyoum güzel bir makine sony h serisi olabilir.bu modeller üzerinde durmalısın sana kolay gelsin. umarım yardımcı olabilmişimdir.

 

Tarih: 3 Haziran 2006, 11:25 - İp: 88.***.**2.116
  • 1