nepar
nepar (üye)
Bursa / Amatör

Digital Fotoğraf Makinası Alımı

Değerli arkadaşlar, internette sörf yapar iken sitenize rastladım ve sorunum çok büyük olduğu için hemen üye oldum.
Uzun süre önce bir adet OGATECH 6.6 MP digital fotoğraf makinası almıştım, iyi de para vermiştim ilk çıktığında.Şimdi ise problemlerime cevap olmadığı için değiştirmek düşüncesi içindeyim. En başta gelen sorunlar şunlar; mesala bebeğimizi annesinin kucağında fotoğraflar iken, bebeğin ani dönmesiyle çekmiş olduğum fotoğrafa baktığımda bebeğin kafasının bulanması ve bir türlü netlik olayını yakalayamamam. Bir diğer sorun gece çekimlerinde görüntü kalitesinin çok düşmesi ve flaş patlamalarında çok beyaz bir ortam oluşması (zaten gece hiçbirşey görünmüyor lcd ekrandan).Normal çekimlerde iyi fotoğraflar alıyorum fakat hareketli olabilecek görüntülerde illaki fotoğraf bulanıyor.Sormak istediğim şu? Görüntüsü ile bayağı güzel fakat çekim kalitesini test edemediğim Nikon coolpix S1,Sony T33 neya T3 arasında seçim yapmayı düşünüyorum. Aceba bunlardan birini aldığımda sorunlarıma da çözüm bulmuş olacakmıyım? Lütfen acil cevap yazmanızı diliyorum...Saygılarımla.

Tarih: 19 Temmuz 2005, 16:32 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

her ne kadar bazıları ccd sensörü olan her makine aynıdır diye iddia etse de, işte kaliteli makine ile kalitesiz arasındaki fark!
sevgili nepar, yaşadığınız sorunlar makinenizin enstantane hızını ayarlayamamızdan kaynaklanmakta. yani bebeğiniz kafasını çevirirken ya da hareket ettiğinde hızlı bir enstantanede çekim yaparsanız bulanıklık sorununu önleyebilirsiniz. makinenizde belki spor vb. mod vardır, bu modda çekmeyi deneyebilirsiniz. gece çekimindeki sorununuz ışığın yetersiz kalmasından kaynaklanıyor. burada da diyaframın olabildiğince açılması gerekiyor. gece çekim modu yok mu makinenizde?
belirttiğiniz makinelerden bir tek sony t serisinin atası t1'i kullanma ve inceleme şansım olmuştu, ultra kompakt, son derece kaliteli bir makineydi. manuel ayarları bulunmamakla birlikte, her duruma uyan hazır modlarından biriyle son derece tatminkar fotoğraflar çekebiliyorsunuz. t3 ve t33 eminim ondan daha iyi, daha gelişmiş modellerdir.
yine de o paraya, forumda bugün yekaga rumuzlu arkadaşımızın bahsettiği panasonic fx8'i tercih etmenizi öneririm.

 

Tarih: 20 Temmuz 2005, 10:13 - İp: yok
  • 1