orsa
orsa (üye)
İstanbul / Meraklı

D90 Video Ve Ömür.

Herkese en güzel kareleri yakalama temennisiyle girişimi yapayım.
Benim de derdim bu siteye üye bir çok arkadaş gibi yeni alacağı makineleri kullanmış ve fotoğrafçılık hakkında tecrübeli arkadaşların bilgilerinden fayda sağlamak. Fotoğraf hepimizin ortak tutkusu. Sony DSC H3 ile kendi sınırlarıma göre bir çok fotoğraf çektim ve artık D-slr vaktimin geldiğini düşünüyorum ve tabiki bütçeme ve hayallerime en uygun makineyi almak istiyorum.
D90 a çoğu kişi önyargıyla yaklaşıyor ki bu da D-slr bir makinenin video çekmesi tabiki. Makinenin özellikleri benim bugüne kadar kullandığım makine ile kıyaslanamayacak kadar güzel tabiki. Ama aklıma takılan nokta;
- D-slr makinelere bildiğim kadarı ile shutter sayısı ile ömürlendirilir (yanlışım varsa kusura bakmayın) ve bugüne kadar 2. el makinelerde ilk sorulan sorunun kaç fotoğraf çekildiği ile ilgili olurdu forumlarda. Şimdi D90 hd video çekecek ve bu da haliyle makinenin işlemcisinin ömrünü kısaltacak.
?_ acaba bu makineye vereceğimiz para karşısında bize yetecek kadar hayatta kalacak mı bu makine...
Kullanan arkadaş ya da yeterli teknik tecrübeye sahip arkadaşlardan bu konuda beni aydınlatmasını rica ediyorum.
Makineyi seçme sebebim gövdesinin boyututnun (bana göre!) çok büyük ollmaması ve güzel özelliklerle donanmış olması tabiki. Ve tabiki kuşkularımın sebebi de olsa beni cezbeden ve anladığım kadarı ile en yüksek çözünürlükte 5 dk ile sınırlı HD video kaydı.
Değerli görüş ve varsa piyasa fiyatlarında muadil fiyatlarda daha iyi performans verecek seçeneklerinizi bekliyorum
saygılar...

Tarih: 10 Mayıs 2009, 04:11 - İp: 88.***.**9.146
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sağduyuma göre video, ömür anlamında makineye olumsuz etkisi olur.
bu sonuca compact makinelerde, ilk aldığında cam gibi fotolar çeken fakat sonraları video çekmeye başladıktan sonra 1-2 yıl içinde ciddi biçimde fotoğraflarda kalite kaybı olduğu yönünde şikayetler geldi kulağıma.

Alttaki linki iyice incelemeniz faydalı olacaktır. Tartışma konusu DSLR'de video olayıydı..
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=39059

 

Tarih: 10 Mayıs 2009, 04:31 - İp: 88.***.**0.35
orsa
orsa (üye)
İstanbul / Meraklı

sağolasın güzel oldu bu konuyu okumam. çok eğlendim. =) ve eğlenerek bir çok şey öğrendim rekabet sayesinde. rolling shutter varmış makinede =)

 

Tarih: 10 Mayıs 2009, 05:02 - İp: 88.***.**9.146
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

perde konusunda degil ama sensor ısınmasına baglı sorunlar olacaktır..
gerci şimdi egri oturup dogru konusmak lazım, kompakt kullananlar bile video ozelligini ayda yılda oda iki uc dakikalık videolar cekmek için kullanırken orta seviyedeki bir fotografcının tutup bu makineyı video olarak kullanması dusunulemez.
bunun bir gereklilikten cok ceşitlilik saglamaya yonelik oldugunu dusunuyorum..
-------
bu makine biraz pahalı bir makine acıkcası,ve benım sahsi gorusum, bu işi sadece hobi olarak yapan birinin bu işe yatıracagı paranın cok fazla olmaması yonunde..
ama tabiki maddi durumunuz elveriyorsa, bu makine fiyatını fazlasıyla hakeden bir makine,buna süphe yok.

 

Tarih: 10 Mayıs 2009, 13:50 - İp: 78.***.**3.65
orsa
orsa (üye)
İstanbul / Meraklı

ya aslında fiyat olarak biraz yüksek ama gözümü karartıp alacak durumdayım. Tabi dediğin gibi videosunu ayda yılda bir kere kullanacağım belki ona şüphem yok. Makineni özellikleri kağıt üzerinde gerçekten de güzel ve makine elime tabiri caiz ise cuk diye oturuyor. 40d+ 2 adet canon lens de bununla aynı fiyata geliyor (doğubankta d90 spot olarak 1350 usd civarı d40 da 1250 usd ye 2 lens ile buldum)
gerçi şu an kullandığım makineden sonra herhangi bir dslr beni eşekten inip ata bindirecektir ama. niyetim şu an alacağım makinenin kit lensi ile birlikte beni 1 yıl kadar götürmesi ve daha sonra aynı gövde ile yeni lensler deneyebilecek kapasitede bir fırsat bulmak. Tabi bu maddi kısıtlılıklar yüzünden böyle . Ama d90 sensor u ile boy ölçüşebilecek ve gövde ergonomisi onun benzeri daha uygun bir makine biliyorsanız incelemek isterim.

 

Tarih: 10 Mayıs 2009, 13:59 - İp: 88.***.**6.161
  • 1