g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

D90 Video Özelliği

Merhabalar
Salı günü D90 alıp trabzona gitmeyi planlıyorum.
Gitme olayı kesin ancak makineyi alma olayım kesin değil video özelliği sebebiyle.
D90 ın bazı amatör çekimlerinde telefonla tv'i çekerken olan siyah çizgilere rastladım.
Acaba bunlar encode esnasında kullanıcı sebebiyle gerçekleşmiş bir durum mu?
Yoksa D90ın böyle bir eksikliği var mı ?

Eğer o çizgiler olacak ise ya 550D alacağım ya da tavsiye edeceğiniz nikonun başka bir modeline yöneleceğim.

Şimdiden teşekkürler

Tarih: 31 Ocak 2011, 00:04 - İp: 78.***.**5.187
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Iki makinayada nasil ayni lensi taktinizda test edeceksiniz merak ettim.Zaten lensler ayni olsa bile makinalar ayri dunyalarin makinalari.Ayrica bunun her makinaya ozgu netlik,kontrast ,susu busu falan ayarlari var yani boyle kiyaslama olurmu.Ne bileyim sadece renk karekterlerini yada ISO degerlerini falan karsilastiracaksaniz belki ok derim.Ama keskinlik falan tamamen kisinin ayarlarina ve cekim kabiliyetine kalmis degisken faktorlerdir.Kompak makina mantalitesi ile sonuca gitmissiniz yani acikca o gozukuyor.DSLR makinalarin kisiye ozgu degisik yapiya burunduklerinden bihabersiniz.Zaten yorumlardan ve sizi suzmemden yolacikarsak siz sakin D90 almayin.550D sizi daha mutlu eder inanin.Ekstra tuslar,iyi kasa falan sizin ayariniz degil benim burdan cikardigim...

 

Tarih: 4 Şubat 2011, 18:23 - İp: 221.***.**6.23
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

örneğin Tamron 17-50 nin hem canon hem nikon için çıkardığı ayrı 2 lens.Sadece kontak yerleri farklı. Yapılacak test ise makinenin fabrika ayarlarındaki haliyle olacak. Keskinlik doygunluk gibi ayarlar her 2sinde de var.O ayarlar benim için kıstas olmadığından oluşacak farklar önemsiz bir hal alacak.Anlatabildim umarım .

D90'da 2. Lcd ekran ve o lens olmasa hiç düşünmeden alırm 550D yi.
Tek sorun D90 ın video çekimi sırasında anormal bir durumun oluşup oluşmadığı

 

Tarih: 4 Şubat 2011, 20:23 - İp: 78.***.**6.19
mirachlesevim
mirachlesevim (üye)
İstanbul / Amatör

D90 sahibiyim öyle bi sorun yok. HD kayıt süresi sadece 5dakika. Canonda ki kayıt süresinin ne kadar olduğu konusunda bilgim yok. Ancak D90'dan fazlalığı aşikârdır.

Ekleme: D90 makine üstündeki mikrofonla ses kayıtı almakta. Ancak bildiğim kadarıyla 550D harici mikrofon girişine sahip böylece ses konusunda bir mikrofon takarak daha başarılı ses alabilirsiniz.

#mirachlesevim' tarafından 04.02.2011 21:23:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Şubat 2011, 21:20 - İp: 88.***.**0.242
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için.
2. mikrofona ihtiyacım yok.Video özelliğini gündelik ihtiyaçlar için kullancam.
Bizimkilere de kompakt bir makine alırım kazandığım parayla

 

Tarih: 5 Şubat 2011, 09:05 - İp: 78.***.**6.44
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Eger makinalari hazir fabrika ayarlariyla karsilastirip bir kistas yapacaksaniz yolunuz acik olsun.Iyi bir DSLR sahibine daha fazla firsatlar sunan ve kisisel ayarlara acik olandir.Zaten DSLR demek makinadan cok sey beklemeyi burakip yaratici ruhunuzu ve kabiliyetinizi gelistirmek demektir.2 tane compact makinayi karsilastirir gibi DSLR karsilastirilmaz.Bu makina daha net otekisi dandik falan gibi muhabbetler olmaz bu dunyada.Lenslerin kalitesi uzerine konusulur falan.Resim netmisinden cok,resimleri islemektir muhim olan.Alip Jpeg den baska dosya turu secmeden DSLR kullananlarada gecmis olsun demek isterim.Gecmis olsun bos yere ceplerinden cikan para icin.RAW dosyalari dururken keskinlikten sikayet ederek compact makina anlayisi ile DSLR kullanacaksaniz pes yani...Israf...(Cevabim direk seni baglamayabilir arkadasim.Sadece forumda bir cok insan bu konularda bana gore cok hatali davraniyor ve bende deginmeden gecemedim)

 

Tarih: 5 Şubat 2011, 15:22 - İp: 221.***.**6.23
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Dedikleriniz doğru ancak benimle pek alakası yok.En basit RAW dosyasıyla bile Adobe Camera RAW de saatlerimi harcadığım oldu

İmkanım olsa da 2 makinanın o ayarlarındaki sonuçları test etsem.Ancak ben sadece aynı lenslerle denemesini rica ettim hemşerimden.O ayarları test etmesi uzun süreceğinden insanları bu kadar uğraştırmak istemem.Hele hele hiçbir fotoğraf makinası inceleme sitesinde bu testler yokken..

 

Tarih: 6 Şubat 2011, 02:03 - İp: 78.***.**3.6
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Gerek yok zaten boyle bir teste demek istiyorum bende zaten.Tamronun bazen ayni modelde Canon icin yaptigi daha iyi sonuc yada Nikon icin yaptigi daha iyi sonuclar verebiliyor.Zaten crop carpanlarida farkli oldugu icin lens yapilarida hali ile farkli oluyor.Dedigim gibi yukarilarda,bu tip makinalarda resim karekteri sana hos geldikten sonra gerisi bos isler.Keskinlikmis,contrast mis falan hepside kisisel zevklere gore kolayca alt edilebilecek seyler ve bu tarz makinalarda bu degerleri istedigin gibi degistirme izin veriyor.Illaki raw dosya islemende gerekmez yani.Makinanda belli bir ayari tutturur ve bu ayari sabitlersin oldu bitti.
Ayrica DSLR makinalarda video olayina cok takmamanda fayda var.Sensorlerinin buyukluklerinden kaynaklanan isinmadan dolayi ,zaten hepside sinirli zaman diliminde cekim yapiyor ve bu isinmada aslinda pek hayirli bir durum degil makinanin gelecegi acisindan.Kolay kolay olduremzsin belki ama isinan bir sensor ile cektigin resimlerde daha cok noise yada karincalanma olacaktir buda bir gercek.Ayrica video cekimi icin gerekli olan fokuslama,ses kalitesi,ve minimim titresim gibi normal seylerdende mahrum olacaksin.200 dolarlik compact ile daha iyi yaparim bu isleri acikcasi.

 

Tarih: 6 Şubat 2011, 05:14 - İp: 221.***.**6.23
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Evet video işini bir kenara bıraktım DSLR için ancak günlük çekimlerimde sorun çıkartmaması gerekiyor.Yani arasıra da olsa video çekimi lazım olacak ide kompakt bir makine taşıyamam yanımda
Bu makineyi aldıktan sonra kazandığım parayla bizimkilere orta ayar bir kompakt makina alıp arada sırada ben de yararlanmak istiyorum Örneğin okuldan sonra birşeyler yapmaya kararlaştırdığımızda D90 ı alıp da götüremem,anca görgüsüzlük olur ve gereği de olmaz kompakt warken
D90 alacağım sanırım.Makineyi almaya karar verene kadar biraz harama yaptım boş boş, şimdi o açığı kapatmak gerek

 

Tarih: 6 Şubat 2011, 05:30 - İp: 78.***.**3.6
bahcekapili
bahcekapili (üye)
Trabzon / Meraklı

Elimde Nikon uyumlu Tamron 17-50 yok malesef. Olsaydı zaten objektif olabilmek adına yapabileceğim çekim aynı diyafram ve enstantane değerleri ile tripod üzerinde raw çekim yapmak olurdu ve buradan çıkan sonucu da peşin peşin söyleyeyim: Daha fazla detay içeren bir 550d. Keskinlik farkını da inanın gözle ayırt etmeniz mümkün değil. Bunun dışında her iki makinenin renk tonları tabiki birbirinden farklı. Bu sizin algılarınızla ilgili. Kimisi Canon renklerini sever kimisi de Nikon renkleri.

#bahcekapili' tarafından 13.02.2011 12:21:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 12:25 - İp: 88.***.**5.115