gizemli_yolcu
gizemli_yolcu (üye)
Sivas / Amatör

D90 Kararsız Kaldım

arkadaşlar dslr makinalara yeni adım atacak biriyim bundan önce sony w35 ile fotoğraf geçmişim var. w35 ile yaklaşık 2-3 bin fotoğraf çektim. ama geçen günlerde bir gezide arkadaşımın nikon dslr makinasını görünce aklım onda kaldı biraz araştırma yapınca nikon d90 beni gerçekten cezbetti. arkadaşlar benim gibi w35 geçmişi olan birine d90 çok mu gelir. ve lens olarak 1 tane alacağım sürekli kullanımda doğa fotoğrafı çekme ve gece çekimlerinde (zaten w35 gece çekimleri berbat olduğu için alacağım) beni memnun edebilecek bir lens olması gerekir. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. birde sivasta olan kişilerlede tanışmak isterim.

Tarih: 5 Mayıs 2009, 22:03 - İp: 78.***.**4.141
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sunu soyleyeyım,
evinizin onunde metro duragı var,hemen onunde,
ve iş yerınızde metro duragının yanında, işe neyle gidersiniz?
diyelimki arabayla gitmek istiyorsunuz..
olabilir,herkes metroya binmek zorunda degil..
yaklasık 10 kilometre bir yol gideceksiniz..
yeterince paranız var, ne alırsınız? bir ferrarimi yoksa zevk ve ihtiyacınıza uygun bir aracmı?
işten eve evden işe.. ve bir ailenizde var haftasonları piknige vs giderim diye dusunuyorsunuz biryandanda..
bir aile arabasımı motorsikletmi???*
--------
oncelik ihtiyacın karsılanmasıdır..
simonare sormussun mesela,
neden d90 degilde d60..
arada bir fark yok cunku..
elim buyuk diyorsun,bak bu tercih için bir kıstastır.150 kilo olupta araba alacak birine mini cooper tavsiye edilmez,geniş biaraba tavsiye edilir..ama ben makinenin eline oturmadıgını bilmezsem bunu bilemem,ayrıca battery grip diye birsey var..
hem daha cok fotograf cekmenızı saglar,hem makine ele oturur,hemde daha havalı gorunur.hemde fazladan 2000 lira vermektense 300 lira veriyorsun...

herkesin ihtiyacı belli..
ve kimsede kusura bakmasın, suanda piyasadaki en ucuz giriş seviyesi dslr bile bir teknoloji harikasıdır,ve amator bir kullanıcı,bu makinelerin butun ozelliklerine hakim olamaz..oncelik teknik bilgidir,bu yoksa elinizde kac liralık yada hangi seviye makine oldugu onemsizdir...
ve emin olun 1000 liraya aldıgınız bir makineyle aynı markanın 4000 liralık makinesi arasında fotograf kalitesi olarak bir fark go-re-mez-si-niz

yıllardır fotograf cekiyorum,yıllardır fotograf makinesi almak isteyen arkadaslarıma,bu sitenın uyelerine vs tavsiyede bulunuyorum..az cok tuketici hissiyatını biliyorum..
surada yazılan uc dort cumleden cıkarabiliyorum..
tavsiyelerimide kimseyı kucuk gorme amacıyla degil,tam tersine,kişilere faydalı olma amacıyla yapıyorum..yada kimseye kendi kullandıgım yada sevdigim makineyı onermiyorum,ihtiyacına en uygun makineyı onerıyorum...
benım makineye harcayacak 10000 lira butcem var diye hepsini harcamak zorunda degilim..
1000 lira harcayıp cekecegim fotografla 10000 lira harcayıp cekecegim fotograf arasında fark yoksa neden 9000 lira daha harcayayımki???
bana cevabını verebilirmisiniz?
------------------------------------------
isteyen istedigi kadar harcasın kime ne..
ama kimin boşa para harcama lüksü var?

ayrıca ben burada tavsiye veriyorsam bunu bu siteden para almak için degil yararlı olmak için yapıyorum..burada 300 liralık makineyle işini gorecek adama 5000 liralık makine oneren adam gordum..yarın oburgun olur ya dunya hali 3 kurusa muhtac olursa bu adam ben bu adamın 4700 lirasına sebep olmuş olurum..

hayatında makine kullanmamıs adamın, ticari cekim yapmak için profesyonel makine aradıgını gordum..ve buna kardeşim git bir fotografcıya piyasaya katkın olsun dıye degilde, madem pro fotograf cekceksin 10000 liraya bunu al diye cevap veren adamda gordum...

ben kendimi sorumlu hissediyorum, benım bir insana fazladan para harcatmak gibi bir hakkım yok..
haa istiyorsa yine harcasın ama ben dogruyu gostereyım sonra harcasın..
ben bu makineyı aldım ama kullanamıyorum,daha dusuk bi model alcam diyenınıde gordum..ve tebrik ettim,helal olsun bunu gorebildiginiz için diye..
boynunda asılı makinenin agırlıgı usta yapmıyor kimseyi, o makineye kac para verdiginde yapmıyor, o makinenin 6400 isoda basarılı olması 1/8000 enstantaneolması,govdenin magnezyum olmasıda usta yapmaz kimseyi..
lensinin dunyada birkac tane olması,markasının nikon-canon olması modelinin en ust olmasıda farketmiyor..

"o makineyı kullanarak nasıl bir fotograf cıkardıgındır asıl mesele.."


-----------------------------------------------------
konuyu dagıtmayalım

madem amac para harcamak, işimizi gorecek ve fazlasıyla yetecek makineyı alır,butunuyle kullanmayı ogreniriz, kalan parayada sevdiklerimize bişeyler alır, birilerini sevindiririz..
manevi mutluluk maddi mutluluktan ötedir..
buda kıssadan hisse olsun

-----
bu forumda onlarca fikir cıkıyor,benımkide BENCE dir...


 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 05:17 - İp: 78.***.**0.152
simonare
simonare (üye)
Yurtdışı / Meraklı

gaijin kusura bakma sanırım biraz gerilmene sebep oldum. Bir hatam olduysa affola. Bu soruyu camia'da yeni olmama ve acemiliğime bağlarsan sevinirim.

Haklısın ben belkide 450D alsaydım ona dahi hakim olmak icin uzunca bir süreye ihtiyaç duyacakdım. Tanıdığım sergi açmış bir ağabeyim var o bana yardimci olacağını ve deneyimlerini paylaşacağını söyledi.

Yakın zamanda buradan okuduklarımla ve ondan kapacaklarımla kendimi geliştirmeyi ümit ediyorum. Birde benim babamın bundan önce 1984 te almış olduğu Minolta GX-1 (yanlışım yoksa) fotoğraf makinesi var ve hala çalışıyor. Bu makine de SLR bir makine. Aslına bakarsan çooook da özendiğim bir makine idi. ama malum eski makineler filmleri de yakıyor ve acemilerin elinde bir hiçler.

Ben istedim ki alacağım makine dayansın. onuda saklayayim uzun süre kullanayım. elektronik parçalar eski analoglar kadar dayanıklı olmuyorlar ama bakalım artık.

eskiden sensor cleaning mekanizmasımı vardı

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 06:03 - İp: 131.***.**9.69
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

eskiden sensor cleaning mekanizmasımı vardı

Vardı. Filmli makinelerde, makine içine toz girerse filmin üzerine yapışırdı (dijitaldeki sensörün muadili". O poza etki ederdi bu tozlar. Ancak filmi bir sonraki çekim için sardığımızda tozlar da filmle beraber giderdi. Yeni çekim karesi tozlardan temizlenmiş olurdu. "Sensör Cleaning"

------------------------------------------------------------------------------------------------

Gaijin'in yazdıkları çok doğru, tavsiyeleri de şüphesiz hep mantıklı olmuştur zaten.

Ancak bazı konularda farklı düşünüyorum. Hobi amaçlı fotoğraf çekenler için DSLR lerin sadece araç olmadıklarını, aslında aynı zamanda "yetişkin oyuncağı" olduklarını düşünüyorum. Bu işi hobi amaçlı yapacak birisinin, eğer maddi olanakları da iyiyse yani zorlanmayacaksa, nispeten pahalı modelleri almasını yadırgamam. Her araba insanı gideceği yere götürür, ama durumuna kimisi ikinci el Tofaş alır kimisi BMW alır. Kimisi sırf rengi kırmızı diye araba alır, kimisi sadece beygir gücüne ya da yakıt tüketimine bakar arabanın. İnsanın içine sindikten sonra, mesele yoktur.

Maddi durumu müsait olup da, fiyatı uygun makine alanların çoğunun kısa süre sonra elindeki makineyi elden çıkarıp (maalesef genelde zararına ve gereksiz yere) daha üst modellere yöenldiğine çok şahit oldum. Bu durumda baştan daha üst model alınması, bazı kişiler için daha doğru olabilir.

"Ayağını Yorganına Göre Uzat"

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 08:34 - İp: 78.***.**5.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

para var insanlık var diyosun yani demi yaman hocam

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 08:38 - İp: 88.***.**0.35
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

para var insanlık var diyosun yani demi yaman hocam

Bir kere o lafın orjinali "para var huzur var" Remi kardeşim. Gerçi o da tartışılır ya neyse

Sende para varmı hem, sana ne oluyor?

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 08:52 - İp: 78.***.**5.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sen düzenleyiver sözü işte..

param olsa burda olurmuydum?
kimbilir hangi sahil şeridinde hangi rus manitayla sabah kahvaltısı yapıyor olurdum.

yada hangi teknede hangi ünlü sahilde hangi ünlüyle..

vay be sabah sabah ne hayal

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 08:55 - İp: 88.***.**0.35
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

demekki neymiş..
insan fazla uykusuz kalınca gözleri açık halde bile rüya görebilirmuş..
demi

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 08:57 - İp: 88.***.**0.35
gizemli_yolcu
gizemli_yolcu (üye)
Sivas / Amatör

Arkadaşlar Herkes Kursa Git Diyor Ama Sivasta Çalışıyorum Ve Burda Araştırdım Öyle Bi Yer Yok Ama 24 Saat İnternetim Var Ve Fotoğrafcılıkla İlgili Günde 5-6 Saat Araştırma Yapıyorum. Videolar İzliyorum Teknik Terimleri Öğrenmeye Çalışıyorum. dslr makinalarıda 1 aydır araştırıyorum. makina olmadanda bazı şeyler öğrenilmiyor. D90 gerçekten parasını hakeden bir makinamı?
ilk başlangıç ve çok uzun süre kullanabileceğim fiyatı ne ucuz nede pahalı olan 2 tane lens alacağım. biri gece diğeri gündüz çekimleri için önerebilceğiniz lensler varmı? evet haklısınız çok soru soruyorum ama bu işlerde sora sora öğrenilecek. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler ARKADAŞLAR LENSLERDEN ANLAYAN BİRİ CEVAPLASIN LÜTFEN

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 09:17 - İp: 78.***.**4.141
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Doğru valla.

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 09:20 - İp: 78.***.**5.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

ARKADAŞLAR LENSLERDEN ANLAYAN BİRİ CEVAPLASIN LÜTFEN
yaman hocam hem lenslerden anlamıyo hemde bana rüyanı anlat diyo.. bütün suç yaman hocamda ben bişe yapmamışım.

 

Tarih: 7 Mayıs 2009, 09:26 - İp: 88.***.**0.35