runos
runos (üye)
Ankara / Amatör

D90 Fazla mı Gelir??

merhaba. fotoğrafçılığa yeni başlıyorum ve gidebildiğim kadar ileri gitmek niyetindeyim. okuduğum araştırdığım kadarıyla d90'a kayıyor gibiyim. ancak yeni başlayan biri için d90 fazla mı olur ? haftaya uzun zamandır hayalini kurduğum londraya gidiyorum ve londra fotoğrafları manzara fotoğrafları ve tabii ki anı fotoğrafları çekmek istiyorum. basit bir makine alıp değiştirmek yerine, iyi bir makinede kademe kademe kendimi geliştirmek daha iyi olur düşüncesindeyim. sonuç olarak d90 bana fazla mı gelir yoksa yerinde bir seçim midir? teşekkürler.

Tarih: 20 Ekim 2009, 23:15 - İp: 85.***.**2.208
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

buyuk ihtimalle evet fazla gelir..
fazla gelir demeyelimde, makinenin neredeyse hiçbir ozelligini hakkını vererek kullanamazsınız uzuuuuunca bir sure..

basit bir makine alıp, ogrendikten sonra gecmeniz cok daha hayırlı olur aksine.
dslr alan birinin neye ihtiyacı oldugu, nasıl lensler kullanması gerektigi, makinede işine yarayacak yada yaramayacak ozelliklerin ne oldugu, ve genel olarak fotografcılık hakkında bilgisi olmalı diye dusunuyorum.

aksi halde d90, aldıgınız herhangibir basit makineden fazlasını vermeyecektir.
hatta daha azını verir.

 

Tarih: 20 Ekim 2009, 23:58 - İp: 78.***.**9.48
runos
runos (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ederim cevabınız için. ilk heves oluca insan en iyisini almak istiyor tabi, ancak ben ilk olarak şehir manzarları çekmek ve bu işe oldukça yoğun eğilmek niyetindeyim, kompakt makineler aynı tadı verebilir mi ?

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 00:37 - İp: 85.***.**2.208
runos
runos (üye)
Ankara / Amatör

teşekkürler cevabınız için. ilk heves olunca insan en iyisini almak istiyor tabi, ben öncelikle şehir manzaraları çekmek ve bu işe yoğun olarak eğilmek istiyorum, kompakt makineler aynı tadı verebilir mi?

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 00:44 - İp: 85.***.**2.208
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

amac fotograf cekmekse bence verir.
ayrıca cok daha ucuza cok daha geniş kullanım alanı sunuyoralr sonucta.. bir dslr like almak bence cok daha mantıklı..
kendinizi geliştirip neye ihtiyacınız oldugunu kendiniz gorecek kadar uzun sure,belkide surekli kullanabilirsiniz hiçbir sıkıntı duymadan.

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 00:49 - İp: 78.***.**9.48
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Şehir manzaralarında kompaktlar da aynı tadı verir bence, teknoloji gelişti ve kompaktların görüntü kalitesi çok iyi seviyede, bir çok kompakt kit lensli D90'la aynı kalitede fotoğraflar veriyor. Manuel ayar imkanı veren herhangi bir kompaktla kendinizi geliştirebilirsiniz bence... Londra dediniz de hatırlatayım, Londra'da fotoğraf makineleri daha ucuz ve turist olduğunuz için vergi indirimi şansınız var.

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 00:54 - İp: 94.***.**6.126
  • 1