kodoman
kodoman (üye)
Yurtdışı / Amatör

D70s

d70s konusalim

#deductic' tarafından 10.03.2012 07:38:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ocak 2007, 08:17 - İp: 72.***.**2.26
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

@deductic,

doğrusu pek kıskandım (yanlış hatırlamıyorsam) muratsen'in dediği gibi, biz de burada martı - kedi peşinde koşuyoruz.

Senin hızlı bir tele lense ihtiyacın var iç çekimlerde kullanacağını varsayarak, k.etkisinin tavsiye ettiği gibi Sigma 70-200 F2.8 alabilirsin. Hatta üzerine bir de teleconverter 2x takarsan şahane olur Araçları çekerken panning tekniğini uygularsan (objektifi aracın hareketi ile birlikte hareket ettirmek), araçlar net, arkaplan bulanık çıkarak daha güzel bir etki elde edebileceğini düşünüyorum.

10-20 sigma fish eye değilse nedir? super genis açımı?

@k.etkisi,
iyi niyetli yaklaştığını düşünerek ben de son derece sakin bir cevap yazıyorum.

Hayır, Sigma 10-20 FISHEYE DEĞİLDİR. Evet, süper geniş açıdır. İlk cevabımda sigmanın sitesindeki linki de verdim. Onu açıp tanımlara da bakabilirsin. Fotoğraf sever olduğunu kabul ederek, balıkgözü lens ile geniş açı lens arasındaki farkı da bildiğini tahmin ediyor ve burada açıklamaya kalkmıyorum.

Yazarken biraz dikkatli davranırsan o belirttiğin yazım hataları da ortaya çıkmaz. Burada, yeni öğrenen diğer arkadaşların yanlış bilgilenmemesi için düzeltiyoruz (en azından benim amacım sadece o).

ben su anda sigma 70-300 dg macro kullanıyorum diaframı 3,5 ama gunduz oda yeterli oluyor benim icin.

Kullandığın lensin üzerindeki değerleri bir kontrol etmeni tavsiye ederim. Sigma 70-300 DG Macro lensin F değeri 3,5 değil, 4-5,6'dır.

ama ne yap et mutlaka objektifine uygun bir polariza filtre al. renkler daha canlı ve ters ışıklar daha yumuşak bir hale gelecektir.

Ya düzeltmeden duramıyorum. İç çekimde gönderdiğin gibi çekim yapacaksan, polarize filtre bir işe yaramaz (yanılıyorsam diğer arkadaşlar düzeltsin lütfen). Polarize filtre yüzeylerden yansıyan ışınları keserek (su, cam, vs) daha yüksek kontrastlı ve arka yüzeyi görülebilen fotoğraflar sağlar. Metal yüzeylerde etkisi çok azdır ve böyle ışığa ihtiyacın olan çekimlerde ışığını azaltmaktan başka bir işe yaramaz.

Titreşim önleme konusunda belirttiklerine ise genel olarak katılıyorum...

 

Tarih: 22 Ocak 2007, 22:57 - İp: 81.***.**8.34
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

ben fotograf severim çekerim dinlerim okurrum ogrenirim.. ukelalaık ediyo gibi gorunebilirim ama mutevaziliği severim. bu nedenlede c filiz arkadasımın verdigi bilgileri saygıyla not ediyorum.... bol fotografli gunler...

onemli not...k.etkisi sadece fotografseverdir... herhangi bir firmanın yetkili veya ilgilis degildir....sadece sahip oldugum bilgileri paylasiyorum.. eskiklerim oluncada yukarıdaki gibi not ediyorummm.


bol fotografli gunler...( ha bu arada mumkun oldugu kadar cevap yadıgım forumları takip ediyorum..

 

Tarih: 23 Ocak 2007, 00:41 - İp: 88.***.**9.205