gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

D50’mi Yoksa D70s’mi Almalı?

Arkadaşlar Merhaba,

Biraz araştırmayla ve sitede yapılan yorumların da etkisiyle başlangıç düzeyinde bir DSLR almaya karar verdim.

Nikon D50 ve D70s modelleri ilgimi çekiyor. Yayınlanan incelemelerde D50 ile D70s'in görüntü kalitesinin birbirine yakın olduğu belirtiliyor. Bu durum biraz düşündürücü

Gerçekten görüntü kalitesi bu kadar yakınsa. D70s'teki extra düğmeler için aradaki büyük fiyat farkını ödemeye gerek var mıdır? Yoksa ben bu ayarları fazladan birkaç tuşa dokunup menüden de yaparım demek mi lazım?


İkinci olarak yorumları okudukça makineyi sadece body olarak alma fikri ağır basıyor. Ödenecek extra parayıda ekleyerek D50 Body+Kit lensinden daha iyi bir lens almaya ne dersiniz? Genel kullanım amaçlı önerebileceğiniz zoom lens var mı?

Teşekkürler...

Tarih: 22 Ekim 2005, 07:26 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

D50'nin noise (gren) olayının D70 ten daha az olduğunu muhtelif basın ve internet ortamında duydum. Bazı özellikleri kırpılmış dahi olsa bu iyi bir özellik.. Sigma Objektifleride araştırmanı tavsiye ederim. www.fotokritik.com/Mert adlı kullanıcının tavsiyeleri (Kendisi gerçek anlamda farklı makinalar Canon EOS20D,NikonD70,NikonDX2 ve bir çok objektifi kullanmış biridir) yol gösterici olacaktır.

 

gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Teşekkürler abice. Objektif seçimini Sigma'dan yana kullanacak gibiyim. Fiyatlarına göre gösterdikleri performans konusunda birkaç yorum okumuştum. Zaten objektife makineye verdiğim para kadar para ayıracak bütçeye sahip değilim.

dpreview'de yapılan incelemede de D50'nin noise konusunda daha iyi olduğu belirtilmiş.

Fakat yinede aklıma takılan birşeyler var. Acaba fiyat farkının nedeni makinelerin yanında verilen yazılım olabilir mi?

Bu kadar çok manuel ayarı olan bir makine satın aldığımda muhtemelen bir süre fotografların tamamını RAW formatında çekip sonradan gereken ayarları yazılımla yapmak isteyeceğim. (Aksi takdirde benim alacağım aleti adam gibi kullanmayı öğrenmem 1 yılımı alır sanıyorum) D50'nin yanında verilen yazılım yeterli resim işleme imkanını sunuyor mu?

D50'si olan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirlerse çok sevinirim.

Aynı şekilde D70s ve rakibi EOS350D'nin yanında verilen yazılımların özellikleri hakkında bilgi verebilirseniz çok iyi olur.

Biraz fazla soru oldu ama sizin gibi üstadlar başka yerde bulunmuyor...

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 01:11 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

İki makina arasında bayağğ fark var.Aralarındaki farkları bir sitede ayrıntılı olarak göstermişledi ama şimdi hatırlayamıyorum. Mesela likit kristal d50 de yok.Enstantane hızı d50 de düşük.D70 daha fazla foto çekiyor bir şarjla.
Bunun gibi pekçok teknik özellik kırpılmış d50 de.
Aralarındakis farkı gösteren tabloyu bulursam göndereyim.

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 10:51 - İp: yok
mojo
mojo (üye)
Ankara / Meraklı

Sitelerdeki örnek fotoğrafları iyice incelemek lazım. Grenler çok farkedilmeyecek gibiyse, ya da çok büyük boy baskı almak niyetinde değilseniz bana göre D70s daha güçlü gibi duruyor. Tabii burada sizin öncelikleriniz daha ön plana çıkıyor.

Ben 350D almıştım, alırken yanında kit lensi yerine Tamron'un 28-300 lensini(http://www.tamron.com/lenses/prod/28300_di.asp)aldım başlangıç olarak. Tabii biraz tuzlu oldu ama bütçeyi yeniden düzeltinceye kadar beni idare eder diye tahmin ediyorum. 28-300 genel olarak iyi bir lens ancak geniş açıdan biraz kayıp var tabii. Yine Tamron'un 18-200 lensi için de iyi deniliyor, sanırım forumda aratırsan bulabilirsin.

Yazılım olarak da Canon'un klasik yazılımı Zoom Browser EX, Photo Record, Digital Photo Professional geliyor... Ancak ben daha çok Photoshop kullanmaya alışkınım, bu yazılımları zaman içinde tanıyacağım.

Bu arada henüz RAW çekip işleceyek adam gibi zaman da bulamadım işin kötüsü, o da ayrı bir mesele

Şimdiden hayırlı olsun...

 

Tarih: 23 Ekim 2005, 20:03 - İp: yok
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Selam gorkemkgo
Nikon'un bu D50 serisi, Canon'un Eos 350D serisiyle yarışıyor.
Bence çok güzel makina. Tek dezavantajı SD Kartı kullanmasıdır. Ama bu özellik içinde olsa vazgeçilebilinir. Çünkü bu kartlar çok çabuk sorun çıkarabilen kartalardır. Çok başın ağrıyabilir.
Eos 350D den bana göre tek bir özelliğiyle üstündür, ki o da görecelidir tabiki... ele iyi oturmasıdır...
hepsi bu, diğer özellikler hakkında fazla kafanı yorma.. bu özelliğinin senin için sorun olmadığını düşünüyorsan. hemen al derim...

 

gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Ba,

SD kart hakkındaki uyarın için teşekkürler. 10 gün önce şu anda kullandığım makinede "disk full" gibi bir yazı çıkmaya başladı. Üzülerek içindeki SD kartın bozulduğunu öğrendim. SD kartların çabuk bozulduğunu öğrendiğim iyi oldu ben de kendi kendime neyi yanlış yaptıkta kartı bozduk diyordum

Bir ikinci SD faciasına dayanabilecek durumda değilim. Bu yüzden D50'den şu an itibariyle vazgeçtim. Rotayı EOS350D ve D70s'e çeviriyorum.

Ben D50, D70s ve EOS350D ile çekilmiş fotograflar arasında çok fazla farklılık göremiyorum. 3 aletin de performansı gerçekten çok iyi. Noise olayında da D50'nin D70s'e çok belirgin bir üstünlüğü yok. Tabi bir stüdyonun içinde ISO1600'de makro pul fotografı filan çekmeyeceksek...

Şimdiye kadar EOS350D ve D70s hakkında okuduklarımı sıralayacak olursam:

D70s ele iyi oturuyor(mekanik olarak EOS'tan biraz daha iyi, sağlam bir aletmiş hissi uyandırıyor / ikisini de inceleme fırsatım oldu aradaki fark fazla sorun değil)

D70s'te histogramının daha büyük izlenebilmesi(Nikon'un menüleri biraz daha hoş)

D70s'in pil ömrü süresinin biraz daha uzun (bu çok önemli)

D70s'teki 3D Matrix Metering hakkında çok iyi yorumlar var

D70s'in LCD ekranı daha büyük(2") ve gün ışığında daha problemsiz

D70s'te 2 tane kontrol tekeri olması çok hoş bir özellik

D70s ile verilen kit lensi biraz daha iyi gibi...

EOS350D'de 7 noktadan netlik ayarı var. D70s'te sadece 5 nokta

EOS350D'de USB 2.0 bağlantısı var. D70s'te ise USB1.0 (Nikon'u anlamak güç, bu sınıfta bir alete nasıl oluyorda USB2.0 koymuyorlar ) Gerçi EOS350D'yi de mass storage olarak kullanamıyoruz. Kendi yazılımını kullanmak gerekiyor.

EOS350D'nin benim açımdan en belirgin üstünlüğü 8MP Cmos Sensör ve Digic2 İşlemciden oluşan ileri ikilisi. (Neredeyse Alex ve Anelka kadar etkili bir ikili oldukları söyleniyor)

Arkadaşlar biraz fazla uzun oldu hemen mevzuyu kapatıyorum. Canon Lenslerin aynı özellikte Nikonlara göre daha pahalı olduğu söyleniyor ne dersiniz?

Bütün Nikon ve Canon'cuların yardımlarını bekliyorum. Rakibinizin kirli çamaşırlarını dökün ortaya.

Şaka tabiki bu 2 aletten hangisini alırsam alayım üzüleceğimi zannetmiyorum. İkisi de teknoloji harikası makineler.

Ama yine de bana yardımcı olursanız sevinirim. Bütçemi birhayli zorlayarak, son kararı vermek ve alıp kurtulmak istiyorum.

İlginize teşekkür ederim...

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 06:47 - İp: yok
x_brknt
x_brknt (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

sana bir özellik daha ekleyeyim ki bana göre bu çok büyük bir fark atar Nikonlar yan sanayi lenslerde sorun cıkarmıyor bunu sadece bu sitede duymadım başka sitelerdede tanıdıklarımda da şahit oldum ama Canonda sürekli problem yaşanıyor bu yüzden orjinal lenslere para yatırmak gerekiyor

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 12:53 - İp: yok
dino
dino (üye)
İstanbul / Meraklı

Herkese merhaba, bu siteyi takip ettiğim şu son iki ayda her iki makina hakkın da da çok önemli bilgiler edindim. Bu bilgilerin ışığında Canon 350d'nin teknik açıdan daha fazla artısı olduğunu net bir şekilde gördüm. Ancak bir ürünü satın almak hem mantıksal hem de duygusal aynı zamanda da kişiye göre değişen bir süreç. Bir dükkana gidip makinalara baktığınızda sizinle ürün arasında beni al dedirten görsel bir iletişimin olması lazım. Açıkcası bu yönden baktığınızda ben Nikon'la bu iletişimi çok rahat kurabilmeme rağmen Canon bende bu hissi yaratmıyor.Ya ne güzel makina şunu alayım diyemiyorum. Nikon'u elime aldığımda ben bu makinayla uzun yıllar devam ederim diyebiliyorum.Bir forumda okumuştum DSlr'lerin Volvosu gibi bir deyim kullanılmıştı Nikon'nun bir modeli için.Bende de aynen öyle bir his yaratıyor.Gövdesinin plastik olduğunu bilmeme rağmen. Tabi bu duygusal süreç devreye girdiğinde aslında en başından beri hoşunuza giden makinanın forumlarda artı özelliklerini öğrendiğinizde içiniz rahatlıyor, bir şekilde zihninizde verdiğiniz kararın doğru olduğunu görüp rahatlıyorsunuz.Aslında en başından almaya karar verdiğimiz ürünü satın alıyoruz genelde.Çünkü artık ürün özelliklerine baktığınızda arada gerçekten çok ufak farklar var.

#dino' tarafyndan 26.10.2005 19:43:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 26 Ekim 2005, 15:34 - İp: yok
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

x_brknt selam D70s için hangi lensi/lensleri almayı düşünüyorsun? Nikon lenslerle Sigma ve Tamron lensler arasında çok fiyat farkı var mı?

Ben makineyi aldığımda telefoto özelliği, makro yeteneği ve geniş açıya sahip olsun istiyorum. 2 tane lens alarak işi bitirebilir miyim? Profesyonel değilim D70s alırsam işi kabul edilebilir performansla ne fiyata bitiririm onu araştırıyorum. Eminim forumda bu sorunun cevabını öğrenmek isteyen çok kişi vardır.

Manisa'da gittim Canon bayisine EOS350D ne kadar dedim adam ne dese beğenirsin 1240€ bir de lutufta bulunup 256CF kart hediye ediyormuş beyfendi. Nikon da ondan aşağı kalmıyor Amerika'dan 650$'a alabileceğin D50'ye 1050$ fiyat çekti adamlar. Aradaki 400$ fiyat farkına güzel bir lens alınır herhalde...

Buradaki distribütörleri zengin etmek istemiyorum. Bariz fiyat farkı var.Bu yüzden garanti riskini de alarak makineyi Amerika ya da Japonya'dan almayı düşünüyorum. Makinede arıza çıkma ihtimali hakkında fikri olan var mı?
Sizce yanlış mı yapıyorum?

Saygılar...

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 07:14 - İp: yok
x_brknt
x_brknt (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

şimdi bu iş telefon işinede benziyor gorkemkgo makina aynı makina Amerikadakide Türkiyedeki de ama fazla verilen para dispiritör parası Türkiyeden de alsan amerkikadan da alsan arızalı çıkma ihtimali aynı ben 18-70 in yanına birtanede 70-300 sigma ekleyeyim diyorum oda 250-300 arası aydinlarfoto.com dan öğrenebilirsin tabi asla orjinal lensin kalitesini tutmaz ama parasına görede iyi sonuçlar verdiğini ben interdette birçok sitede gördüm aslen bende Manisa/Kırkağaçlıyım hemşeriyiz yani

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 11:55 - İp: yok