canbolak
canbolak (üye)
İstanbul / Meraklı

D400 18-55 İle Olmuyor Peki..

Arkadaşlar ben a100 mü d400 mü derken d400 aldım. Yanlız hakketen bu 18-55 ten midir bilmiyorum iyi sonuçlar alamadım. Yanlız bi arkadaş Sigma 70+300 Macro APO lens le beraber çektiği fotoları göndermiş. Gerçekten çok etkileyici buldum ve kendi kit lensimi çöpe atasım geldi.

Şimdi benim ricam şu. Elinde 400d Makinesi ve kit harici lensi olan arkadaşlar bu değişik lenslerle çektiğiniz fotoğraflardan bir kaç örnek buraya asabilirmisiniz?

Böylece Canon 400d alacaklarda KIT yerine BODY alırlar ve onlara lens seçme konusunda da yarcımcı olmuş oluruz.


#canbolak' tarafından 11.07.2007 04:19:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2007, 04:16 - İp: 81.***.**0.103
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

caganen canon almış olman kişisel tercihindir. uzun süre 350D kullandım dediğin gibi bu serinin fotoğraf kalitesi oldukça iyidir.

ama metering sistemi için nikondan daha iyi diyemezsin...

Nikonların metering konusundaki başarıları herkezce bilinir..
makinene bakarsan spot ölçüm olmadığını göreceksin..D80 de var
Makinene bakarsan kelvin olmadığını göreceksin D80 de var
yine o makinenin vizörü D80 den iyi değil...

ve gövdesinin asla 400D ile karşılaştıramazsın...

Ama sen yinede 400D almışsın saygı duyarım,makinana ısınmışsın, sevmişsin..önemli olan budur..

Fz5 kullandım uzun süre. İlk dijital makinemdi.çok seviyordum daha sonra Fz20 aldım...daha gelişmiş bir makine olmasına rağmen hiç bir zaman ısınamadım kameraya...ve istediğim sonuçları alamadım bir türlü...

Fotograf kaliteleri konusunda ise canon daha iyidir demek görecelidir...ben ikisinide kullandım...nikonun renkleri çok hoşuma gitti...

ama canon mesela daha canlı renkler verir...tercihdir...
iso başarıları ise hiiiç umrumda değil..400D nin yüksek iso başarısı aynı zamanda detay kaybı yaratır ki bundan ayrıca bahsetmek gerekir...



Tamron için odak aralığı kısa demişsin ki..buda yanlış bir izlenim. yada göreceli bir izlenim...

17*1.5=25 mm ile 50*1.5=75 mm ye giderki...

bu analog makinalardan kalma standart zoom aralığıdır...

Tamron 17-50 canonun L serisi 17-40 ından daha iyi sonuclar veriyor.. senin mantığınla bakarsak canondan 10 mm daha uzun odağı var...

17-85 ise ne canon 17-40 a nede tamron 17-50 ye rakip olamaz...

eğer derdimiz sadece odak uzunluğu olsaydı hepimiz birer 18-200 alır ve işi bitirirdik...

senin o pek onemsemiyormuş gibi yazdığın f/2.8 ve keskinlik,kontrast, bokeh gibi kavramları kaale almazdık

sonuca insanların third parti lensler almalarının sebebi fiyatlarıdır...

ben mesela nikon 17-55 alsam,1500 dolar fiyatı var. evet efsane bir lens ama tamrondan kalite olarak belki 0.5 kat daha iyi...ama fiyat farkı tam 3 katı

yarım yada bir adımlık kalite için üç kat para ödemem....

Eos'sun sevinmesine ise yorum yapmıyorum..daha önce çok yaptım...zaten sevinmezse çalıştığı firmaya ihanet etmiş olur ki...ekmek parasından olmasını istemem...ama derim hep keşke hiç yorumda bulunmasan...o forma ile yorumda bulununca inandırı gelmiyor

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 15:51 - İp: 212.***.**5.116
emexci
emexci (üye)
Yurtdışı / Meraklı

öncelikle herkese merhaba..

canon eos 400d almadan önce bir cok yerde burasi da dahil olmak üzere arastirma yaptim. siz ustalarimin yazdiklari ile karar verip bir 400d aldim.

tabii henüz cok acemiyim ve makinanin tüm fonksiyonlarini ögrenmem gerek.

simdi kendimce konuya bir yorum birakmak istiyorum, 18-55mm kit lens'i olan Canon EOS 400D bana sorarsaniz güzel bir kalite sunuyor ancak;

bir gercek var'ki, tamron ve sigma objektif kalitesi canon'unkine göre cok daha iyi. en azindan cektigim fotograflara bakarak bunu rahatlikla söyleyebilirim. yasadigim tek sorun, 55-200mm tamron almam.neden diye sorarsaniz, genis bir fotograf cekmek istedigimde 18mm'ye ihtiyacim oluyor ve objektif degisimi yapmam gerekiyor. ancak bu kisa zaman sonra insani biraz bezdiriyor. cünki yakalamak istediginiz kareler heryerde degisiyor ve siz objektif ile zaman kaybediyorsunuz.

ben hic cekinmeden 18-250mm veya 28-300 tamron veya sigma tavsiye edebilirim. ben objektif'i en ucuz oldugu icin aldim, kalitesine diyecek yok ama bulundugunuz yere göre sürekli degistirme probleminiz var. bence objektif alacaksaniz benim gibi ucuza kacmayin

burada ustalarimin dedigi dogru ve güzel bir söz var. gövde gidici, objektif kalici diye. zamanla anliyorsunuz durumu

ayrica izlenimlerime göre, nikon markalarinin da farkettigim yani otomatik objektif ile netligi canona göre daha sessiz ve daha hizli ayarlamasi. ele avuca sigan bir makina olmasi. objektiflerde ise sigma tamron'a göre daha hizli otomatik objektif ayari yapiyor.

eger cektigim fotograflardan örnekler istiyorsaniz, http://www.flickr.com/photos/emexci/

yukaridaki lickr adresimden ulasabilirsiniz. umarim ustalarim cektigim fotograflar hakkinda bir yorum yaparlar...

makinaya ödedigim ücret: 700Euro
objektif: tamron Di II af 55-200mm: 129 Euro

bu arada bilgilendirmek isterim, 30d modelleri saturn adli elektro magaza'da 888 euro'ya düsmüs. (indirim oldu) avusturyada..


bu arada buradaki tüm ustalarima verdikleri degerli bilgiler icin tesekkür ederim..

#emexci' tarafından 01.10.2007 18:38:51 tarihinde düzenlendi.


#emexci' tarafından 01.10.2007 18:42:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 18:31 - İp: 91.***.**6.143
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

valla abartmanın anlamı yok, 17-85 nire tamron 17-50 nire. arada klansman farkı var, tamron o lensi cebinden çıkarır.

yine abartıyorsun diyenler olabilir, photozone.de ye baksınlar.

d80 ile 340d nin kıyası da anlamsız , vizör,body, şekil şemal her şey daha iyi d80 de.

ama 350d tercih edilebilir, ona da herkes saygı duyar kuşkusuz.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 21:31 - İp: 85.***.**5.252
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bufalo ne işin var senin elin topiğinde. Dön bakem geri.

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 22:38 - İp: 88.***.**6.188
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

 

Tarih: 1 Ekim 2007, 23:44 - İp: 88.***.**0.24
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 08:43 - İp: 81.***.**7.49
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

38-105 mm made ın yazan objektiflerden başkasında sonuç aramataivan ve malezya malı kullanmanızdan kaynaklıdır.

 

Tarih: 2 Ekim 2007, 13:11 - İp: 88.***.**7.142
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Dunesea benimle ne alıp veremediğin var anlamıyorum.

Senin anlayışında bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

"Eos'sun sevinmesine ise yorum yapmıyorum.." derken bile arkasından yorumun gelmiş gene.bu tavırlarını benimle ilişkilendirmeye çalışıyoum ancak anlam vermekte zorlanıyorum.

Beni bir firma elemanı olarak burda görmekten rahatsızsın belki sadece buna bağlayabilirim ki, bununla ilgili çok defa açıklama yaptım da.

Ben üye olduğum günden bugüne kimliğimi saklamadım.Büyük konuşmak gerekirse,sitede firma elemanı olarak üyeliği olan ve amatör üye adı altında kaldıki kimliğini gizleyerek burada cirit attığıda saklanamaz bir gerçektir.

Ben bu şekilde davrananlar tamamen korkak olduğunu, asla etik davranmadıklarını düşünüyorum,bu saatten sonrada kimliğini açıklamanın kişinin kendine olan güvensizliği olarak görüyorum.

Geleyim benim tekrardan Canon cu oluşuma, Bunu altını çizerek büyük harflerle yazıyorum bu konuyla ilgili bana tekrardan aksi iddia edilirse bunuda büyük saygısızlık,kişiliğimi yalancılıkla suçalamak,hakaret şeklinde algılayacağımı belirtirim.

CANON MARKASINI BU KADAR ÇOK SEVMEMİN VE İNSANLARA TAVSİYE ETMEMİN SEBEBİ ERKAYALAR FOTOGRAFÇILIK DEĞİL DENEYİMLERİMDİR.

Deneyimlerim derken sadece Canon kullanmış birisi olarak değil,Erkayalarda çalışmadan öncede çalışırkende Nikon,Sony,Olympus markalarınıda kullandım.En son olarak Canon denedim.Ve benim her özgür kullanıcı gibi tercihim Canon dan yanadır.

Evet ben Erkayalarda çalışıyorum ama bunu asla gizli tutmadım bu sitede ve hiç bir zaman Erkayalarda çalıştığım için kötüde olsa makinamı övdüğüm olmadı.Ayrıca iyi olması kötü olmasıda göreceden ibaret değilmidir.

Ben Erkayalarda çalışsamda kendi çapımda bir stüdyom var ve Reklam fotografçılığı yapıyorum.Eos 5D+24-105+580 EX II Canon markasından aldığım ekipmanlar.Yanı sıra Multiblitz Xenolux Işık sistemi kullanıyorum.

Belki diyeceksiniz ki Personel indirimin o ekipman üzerindeki indirimi çok iyiydide aldın.Daha geniş düşünün bizim sirkeci piyasasında çok tanıdığımız saygıdeğer abilerimiz varki bize istediğimiz her konuda yardımcı olurlar.

Bu işin içinde olan birisi olarak bu işe o kadar parada döküyorsam D2x almaya yada D3 almaya param mı yoktu.Canon tavsiyelerimde inandırıcı olsun diyede almadım ya Canon u.

Hani satıyoruz insanlarda diğer yandan kullandığımızı görsün davasında değilizki.Herkesin kendi zekası aklı var bu doğrultuda birşeyleri tercih ediyor.

Bu gün Canon kulanıyor olmaktanda Tavsiye etmektende vijdanımda en ufak bir rahatsızlık yok.Kullandığım bir markanın aynı anda satış danışmanlığı yapıyorum ve bunu burada gizli bir reklam haline dönüştürmeyi hiç bir zaman düşünmedim ve yapmadımda.

Sizin beni o firmanın forması üzerinizdeyken pekte inandırıcı değilsiniz diyerek nitelendirmek yerine fikrime saygı duymanızı beklerim.

Ben burada Erkayaların temsilcisi olarak değil iyi bir CANON kullanıcısı ve Canon sever olarak bulunmaktayım.Ancak sonrasında duyulduğunda yanlış anlaşılmalara karşılık ilk üye olduğum gün çalıştığım yeri dürüstlükle söyledim.

Benim kişilere tavsiyemi,Erkayalar elemanı olmama.. Ekmek parası peşinde olamama vb. sebeplere bağlamanızı sizin kaliteniz olarak göreceğimi,kişiliğime hakaret olarak göreceğimi,beni yalancılıkla suçlamak olarak göreceğimi bilmenizi isterim.

Ekmek parası, herkezin ihtiyacı.. Ancak Ekmek param için burada bu tip açıklamalara karşılık cevaplarla uğraşacak karakterde değilim.Aman nolur Nikon alma Canon al gibi bir davam hiç bir zaman olamaz.

Böyle bir konuya,kişiliğime karşı bir saygısızlık olarak gördüğüm için cevap yazıyorum.Herşeyden önce benim kişiliğim gelir.

Bir nikon kullananın Canon almasına ve memnun kalmasına olan sevincim benimde Nikon kullanırken Canon a geçip memnun olmamdandır.Ortak bir yanımı gördüğüm için sevindim.

Sizin hiç bir zaman nikon tercihinize saygısızlık etmemekle birlikte bana olan tutumunuzu da anlamıyorum.

Tarafsızlığınız, ve kişilere olan saygınız konusunda da biraz daha

 

Tarih: 3 Ekim 2007, 00:05 - İp: 88.***.**3.167
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

Anlayışımda hiç bir sorun yok eos...takdir edersinki erkayalarda çalışırken "hayır ben bağımsız olarak bir canon sevdalısıyım" demen inandırıcı değil...

forumda zaman zaman kantarın topunuzu kaçırdın...en son D80 ni satıp canon alan arkadaşımıza yaptığın yorumda ki gibi...

bağımsız olduğunu idda eden bu forumda, bir şirket yetkilisi olarak, okları üzerine çekmen çok doğal.

bufaloya s"ony biraz abartmıyormusun ?" derken "ya bu adam firma yetkilisi olarak mı çemkiriyor yoksa canon fanatiği olarak mı ??? ayrımını yapmak zor...

bu arada sakın sanmaki canon düşmanıyım...bufalonun beynini yiyorum canon al diye...40D çok iyi makina...çok hemde

 

Tarih: 3 Ekim 2007, 14:32 - İp: 212.***.**5.116
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı

merhaba caganen d80 ni satıp 400d alman çok isabetli bi karar olmuş bende d70s kullanıyodum meğerse kağnı arabası kullanıyomuşum haberim yok sonra 350d aldım ve çok memnun kaldım

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 23:20 - İp: 85.***.**0.66