serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

D40 Yada K100d Tercih Nasıl Olmalı?

Arkadaşlar,

Yeni bir topik açıp belki de topik kirliliği oluşturduğum için öncelikle kusuruma bakmayın.

Forumda K100D modeli için ziyadesiyle yorum, değerlendirme bulunmakta.

Ancak D40 için sadece pahalı olduğu ve AF lenslere gereksinim duyduğu bilgisi dışında çok somut bir bilgi bulunmamakta.Yada en azından ben bulamadım.

D40 kullanan yada D40 öneren arkadaşlar, bu tercihlerini hangi somut artılara göre yaptıklarını bizlerle paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Her iki modelinde fiyatı yaklaşık aynı ve ikisi de acemilere hitap eden ürünler olarak öne çıkıyor.

Marka tutkunu olmadan nesnel gözde bakıldığında kısıtlı bütçeler için iki model arasında yapılacak tercih hangi nedenlerden dolayı ne yönde olmalıdır?

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Tarih: 9 Ocak 2007, 14:40 - İp: 85.***.**9.29
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili Aber,

Sitedeki incelemeyide yapılan değerlendirmeleri de okudum.
Lakin mesajda da belirttiğim gibi D40 hakkında bilgi aramaktayım.

Dolayısıyla K100D ye bak beğenmezsen D40 al demek ne derece doğru pek bilemiyorum. Ya D40 çok daha uygun bir model ise?

İşte o nedenle bende D40 hakkında kullanıcı görüşlerine ulaşmaya çalışıyorum. Şu ana kadar okuduklarım ise "o bir Nikon" dan öteye geçmedi ne yazık ki...

Kısaca aradığım K100D nin özellikleri yada değerlendirmesi değil, D40 la kıyaslanması ve ona göre değerlendirilmesi.

İlgine çok teşekkür ederim.

Not: O linkleri tek bir paragraf için verdim açıkçası.

"Though our harsh indoor lighting test suggests that the D40 has trouble with incandescent lighting, I have not found that to be true in my real-world shooting. That was not the case with the Pentax K100D. It was my one major disappointment with that camera: both our lab shots and my real-world shooting revealed significant trouble with incandescent light. The comparably-priced Nikon D40 does far better, relatively matching the Canons I'm used to using. I've also not seen evidence of the tendency to bias the white balance toward blue when shooting near window light, as I saw in the Nikon D70. Since we're mentioning the K100D, however, it does have something the D40 does not: body-based image stabilization. It's a tough choice between the two, and they both have very good high ISO performance. For me, I'd have to go with the camera that delivers the best white balance performance in more situations, so I do give the edge to the Nikon D40."

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 18:11 - İp: 85.***.**9.29
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

Tolga abi beni eleştirmediğini biliyorum.
Bu fotoğraflar tamamen gerçek.Ama kemalerenin fotoğrafları gibi muhtemelen taraflı.Arayan işine gelen sonuçların olduğu incelemeleri mutlaka bulur.Onlar gerçek ise bunlarda gerçek,onlar taraflı ise bunlarda taraflı dememin sebebi bu tolga abi.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 18:11 - İp: 88.***.**8.4
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Durum anlaşılmıştır Soner

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 18:58 - İp: 85.***.**8.26
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Serbes,

Otomatik WB olayinin kesin bir cozumu yok. Otomatik pozlamanin kesin bir cozumu var, AFnin var ama otomatik WBnin yok. Makinalar insan algisina sahip olmadigi surece de olmayacak, yapay isikta hepsi az yada cok yanilmaya devam edecek.

Insan gozu veya algisi nasil WB yapar: Insan gorudugu cisimlerin rengini bilirse yapabilir ancak. Mesela beyaz bir ortu, sari ampul isiginda ne kadar sari gozukurse gozuksun, onun beyaz oldugu bilgisine gore algiyi degistirir. Makinalarin manuel WBsi de ayni ilkeyle calisir, o isik ortaminda %18lik gri bir beze yoneltilerek kalibre edilir, yani makinaya ogretirsin, "iste bu gri" diye. Aksi takdirde makina insan olmadigi icin sensorune dusen cisimlerin aslinda ne renk oldugunu bilemez, dolayisi ile ortalamalardan falan giderek bir tahminde bulumaya calisir.

Ken Rockwell bile babalar gibi Nikon D200'unun AWBsinden memnun degil, habire ayar yapmak gerektigini soyluyor.

Senin alinti yaptigin yorumcu D40'in AWB'sinin daha iyi calistigi iddia eddiyor. Ben de sunu iddia ediyorum: O adamin testi yaptigi odanin lambasi baska marka bir lamba ile degistirilsin, bu sefer Pentax daha tutarli sonuc vereblir.

Uzun lafin kisasi WB olayi cogunlukla elle yapilmasi gereken bir ayar, AWB modunda olsa bile hep sikca gozden gecirilmesi gereken bir husus, dolayisi ile AWB hakkinda soylenenleri takma.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 19:40 - İp: 85.***.**4.79
kemaleren
kemaleren (üye)
İstanbul / Amatör

Herkese tekrar selamlar,
"Forum" kelimesinin anlamını bilmeyen yurdum insanları olarak "forumda sidik yarıştıran tek milet" olma özelliğimizi bir kez kanıtlayan arkadaşlara teessüf ederim öncelikle.
Sanırım belirtmemde yarar var çünkü "abdullah" ve "soner25" nickli arkadaşlar beni baya taraflı sanıyorlar ki, mesleğim "image processing" yani görüntü analiz yazılımları hazırlamak bu sebepten de evde birhayli yüklü miktar ve markada fotoğraf makinası, güvenlik kamerası, webcam, kamera entegreleri falan var. Türkiyede işim gereği bir konuda sponsorum olan tek marka var o da kodak ki onun makinalarını kimseye övecek falan değilim.

Forum konusuna dönersek "serbest" nickli arkadaşımız fikrimizi sormuş ben de sadece fikrimi söyledim. Sitede Pentax reklamı olduğunun ve birçok arkadaşında k100d sahibi olduğunun farkındayım o yüzden de hiç öznel konulara girmeden (kavga çıkacağını biliyorum çünkü) dpreview'in k100d ve D40 karşılaştırması resimlerini ekledim. yani test chart bana ait değil(resimlerin üstüne tıklayıp özellikler derseniz görürsünüz) isterseniz sitede testchart dışında karşılaştırmalar da sunuluyor. Dpreview2in taraflı olması da mümkün ama unutulmamalı ki okadar marka arasında sırf pentax'a gıcıkları olduğu için o testchartıda ekleyecek değiller. Şahsi fikrim laboratuar ortamında bile gerçek gri tonunu doğru hesaplayamayan bir CCD+İşlemci kombinasyonunun konu gerçek fotoğraflara geldiğinde hiç şansının olmadığı yönünde. Ancak o muhteşem renkli fotoğraflarda gözünüzden kaçtığı için size harikulade geliyor olabilir, ben şahsen resmini çektiğim ağaç dalının keskin kenarında böyle renkler oluşmasını istemem. (şahsen dedim ya buna cevap vermeyin artık ne olur)

Forumu google da D40 ile ilgili türkçe bilgi ararken buldum dolayısı ile hem edindiğim bilgileri paylaşayım hemde fikirlerden istifade edeyim dedim ama "800$ a d40 nerde bulurum" diyen dilaver beye "peynirci, zeytinci" muhabbetinden, ve burdaki muhabbetten anlaşılıyor ki bizim bu forum işlerini öğrenmemize çook var. Ben ufaktan voltamı alıyorum, başbakanı "ananı al da git" diyen bir ülkenin vatandaşındna fazla birşey beklemek haksızlık oluyor galiba.
Paylaşım dolu günler dilerim.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 19:52 - İp: 88.***.**7.37
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sn.Kemaleren,

D40 la ilgili somut söyleyebileceğiniz yada bizim acemiler gibilerin anlayabileceği dilden ifade edilecek artıları nelerdir?

Çünkü bildiğiniz üzere ben konunun taraflarından biri değil, sadece konuyu anlamaya çalışan bir forumdaşım.Sadece vereceğim paranın karşılığında ne alacağımı anlamaya çalışıyorum.

İlginize teşekkürler.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 19:59 - İp: 85.***.**9.29
burgman
burgman (üye)
İstanbul / Amatör

kemal eren senin gibi bir zihniyete yazmaya bile değmez ama...sana tavsiyem. üzerinde yaşayıpta beğenmediğin ülkenin vatandaşlarının arasında hiç dolaşma bence.beğendiğin bir ülkeye git.stresini kolay atarsın.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 20:07 - İp: 85.***.**9.180
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

kemaleren arkadaşımızı bu konuda haklı görüyorum.

Forumda bilgiçlik taslayıp karşı taraf ile alaycı bir dille yazışan,fakat kendini komik duruma düşüren kişilerden olmayın siz.

Sayın burgman siz niçin üzerinize alınıyorsunuz anlamadım?
Yorumları baştan sona okuduğunuza eminmisiniz?
Çünkü burada kast edilen kişi yada kişiler siz yada biz değiliz.

Hak eden kişi kendini biliyor(Bu arada kemaleren sanırım Soner'i yanlış anlamışsınız.O kötü bir maksat ile söylememiştir bu 'testcart' olayını).

Demek istediğim gereksiz atışmalara girmeyelim.Ortamı yumuşatacağımıza,gerilimi arttırmayalım.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 20:25 - İp: 88.***.**1.158
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

kemaleren image processing mesleğini nerede yapıyorsun.Vatandaşını beğenmediğin bu ülkede yapıyorsan yemek yediğin kaba pislemen çok ayıp.Seni bu cümlenden dolayı kınıyorum.Benim yüklediğim fotoğrafı hiç görmemiş olman burada beğenmediğin ülkenin insanlarına tavsiyede bulunurken fotoğraf kalitesi önemlidir tezini başka amaçlarla söylediğinin kanıtıdır.

serbes arkadaşım bu topiği açarken bu ülke vatandaşlarından yardım istedi.Madem beğenmiyorsun ne işin var burada.Bu ülke insanlarına hakaret etmek içinmi.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 20:27 - İp: 88.***.**5.252
burgman
burgman (üye)
İstanbul / Amatör

sayın osmanlı,kemal erenin son cümlelerindeki türkiye ve türk vatandaşlarını aşağılayıcı kelimelerinden dolayı yazma gereğini duydum.değilse şu marka bu marka takıntım yok.kimin gönlüne hangi model yatarsa onu alsın.sonuçta amatör olarak fotoğraflarımızı paylaşıyoruz.

 

Tarih: 9 Ocak 2007, 20:32 - İp: 85.***.**9.180