eren
eren (üye)
Yurtdışı / Amatör

D300 Kafami Karistiriyor...

Sevgili dostlar,

yaklasik 2 yildir Canon 350D, 100mm f:2.8 macro, sigma17-70 ve70-300 ile bogusmaktayim.
Lakin $u me$hur, canon mu nikon mu sorusu hep meskul etti zihnimi.
Marka fanatigi de olmadigimdan yahu Nikon`a mi gecsem diye düsünür durur lakin tüm malzemeyi zararina elden cikarmak yeniden bir ton masraf diye kararsizlikla kalakalirdim.
Ve birdenbire D300 cikiverdi.
Kafam iyice karisti. Makinam da kesmiyor artik.
Akilli ol 40d al sadece makinani yenile diyor biryanim. Bir yanim da al D300 ü kurtul demekte.
Nikonun lensleri de canona göre daha pahali sanirim.
Ne dersiniz deger mi bunca masrafa, canona ihanete ve canonculari kizdirmaya.

Oof. Of!

Tarih: 26 Aralık 2007, 02:24 - İp: 89.***.**7.167
4designer4
4designer4 (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Selamlar Eren
bende senin gibi makina alirken sistem degisirken kafam allak bullak ve duman bir vaziyette yasadim
Canon mu?
Nikon mu?
Mercedesmi?
BMW mi?
gibi birsey ama bir gercek var ordada?
sen madem almanyadasin
http://www.dslr-forum.de/ buraya bir göz ativer müthis bilgiler tartismalar mevcut
ben Profesyonel portre ve natur cekimler yapiyorum
www.fotozeki.de sitesinde cekim ve calismalarim var ilk baslarda DSLR makinam bile yoktu Sony dcs f828 ile sonra sony R1 ile ve iki yillik arastirmlar sonunda Nikon almaya karar verdim simdi Nikon D200 17-55 f2.8 bunun yaninda Baska bir iki camli boru deyim hepsini yazmayalim ve SB800 kullaniyorum ve Hoby olarak yapiyorsan bu isi (uzun zamanli cekimlerde ) Lang zeit belichtung) Nikon süper iso da yesillenme cok az iso 800e kadar benim D200de sorun yok D300 bunun yaninda 3200iso ile konusuyor tabi paran var ise D3 26.000lerden bahs ediyor ayrica Chip büyüklügü 25x36mm yani D5 yada canonun yeni marks III geride kaliyor
ayrica D3 ve D300 sensor temizleme Live Viev Auto focus yaparak cekebiliyor ben kisacasi Nikon derim baska makina almam
1- daha iyi objetif üretiyor
2- ten renkleri daha canli
3- bütün ayarlara müdahele imkani
ve bu listeyi 100 kadar sayacak bir cok neden
umarim yardimci olabildim
saygilarimla.

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 19:35 - İp: 84.***.**1.144
kansukara
kansukara (üye)
Isparta / Amatör

Doğru bilgiler şunlar:
D3 sensör: 36x24 mm cmos 12.1 effective pixels
5D sensör: 36x24 mm cmos 12.7 effective pixels
1DS MarkIII sensör: 36x24 mm cmos 21.1 effective pixels

Hem Canon Hem Nikon çok iyi objektif üreticisidirler.
Full Frame piyasasında Canon Yıllardır vardır. Nikon üretmeyeceğim diyordu işte yeni D3 ü yaptı ilk full frame makinasıdır.
Canon makinayı oluşturan tüm parçaları kendi üretir. Nikon'un en iyi makinalarının sensörü (makinanın belki de en önemli parçası) Sony'dir(D200, D300, D3). Yani tecrübe değerlendirmesi yapmak bakımından belki yardımcı olur diye yazıyorum.
Gerçekten yüksek düzeyli, ciddi, gerçek bir makina istiyorsanız elbette yukarda yazılan boyutlardaki sensör gerekli bence(36x24). Büyük sensör iyi fotoğraftır. R1 in fotoğraf kalitesini oluşturan faktörlerden biri sensörünün büyüklüğü idi.
Bu makinaların hepsi mükemmel fotoğraf verirler. Hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Ama tabi 5D daha eski bir makina olduğu için D3 deki ve 1DS MArkIII deki parametre zenginliğine ve hıza sahip değildir. Yani D3 ve 1DS MArkIII değişken ve farklı durumlara daha iyi adapte olabilecek daha uygun makinalardır kısaca. Fakat fotoğraf kaliteleri 1DS MarkIII hariç neredeyse aynıdır. 1DS MarkIII ün farkını da fazla pikselin avantajları olan getiriler sağlar.
Bunların hepsi olağanüstü makinalardır. En iyi fotoğraf için müracaat edebileceğiniz büyükler bunlardır. (1DS MarkII de dahil: 36x24mm cmos - 16.6 effective pixels)

Sonuç olarak en iyi fotoğrafı bu saymış olduğumuz 4 makina verir. 5D de bu dörtlünün en kolay edinilebilir olanıdır çünkü en ucuz olanıdır. Canon yenisini çıkaracağı için fiyatı düştü ve düşüyor daha da... 2000 dolar işte Doğubank'da... Bu paraya nimet. 1DS MarkIII ise zaten fiyat olarak kopuk, ayrı-uzak bir yerde.

D300 e gelince. Elbette harika bir makinadır. Yeni olduğu için müthiş bir ayar zenginliği vardır ama o bu bahsettiğimiz makinalar kategorisinde değildir. Bi alt düzeydedir. Sözü uzatmayayım. 5D den daha fazla ayara ve kontrol imkanına sahiptir ama 5D nin çektiği keskinlik ve detaya sahip kalitede fotoğraf çekemez. Lamı cimi bu işte.
Saygılar...

#kansukara' tarafından 06.01.2008 23:18:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 22:42 - İp: 88.***.**6.97
aeron
aeron (üye)
Ankara / Meraklı

Forumlarda kimsenin art niyetli olduğuna inanmıyorum ama bazı arkadaşlarımız sahip oldukları yanlış bilgilerle bilmeyenleri de maalesef yanlış yönlendiriyor..
Sayın ''4designer4'' şu şekilde birtakım açıkamalarda bulunmuş:
''ayrica D3 ve D300 sensor temizleme Live Viev Auto focus yaparak cekebiliyor ben kisacasi Nikon derim baska makina almam
1- daha iyi objetif üretiyor
2- ten renkleri daha canli
3- bütün ayarlara müdahele imkani
ve bu listeyi 100 kadar sayacak bir cok neden''...
Öncelikle hemen şunu belirteyim ki hiçbbir markanın fanatiği, müridi olmadığım gibi firma temsilcisi yada satıcısı da değilim..tamamen sivil, hobi amaçlı çekim yapan bir fotoğraf tutukunuym..
Gerek Nikon markasının gerekse adı geçen D300 ve D3 modellerinin kalitesi ortadadır..Ancak yaptığınız açıklamalarda birtakım yanlı bilgi/yorumlar mevcut..öncelikle daha iyi objektif üretiyor derken daha iyi olmasını belirleyen kriter ne?Tabii ki burda nikon lenslerinin kalitesini tartışamayız ama sizin bahsettiğiniz şekilde Canon'dan daha iyi olmasını sağlayan etken ne ve nerde?Bir markanın lensleri için hiçbir şekilde topyekün iyi diyemeyeceğimiz gibi topyekün kalitesiz de diyemeyiz.Bu gün Canon'un 100 euro değerinde lensi olduğu gibi 3000 euro değerinde de lensi var.Peki bu iki lensi aynı kefeye koyabilir miyiz?Tabii ki hayır! Aynı durum Nikon ve diğer markalrın lensleri için de geçerlidir..
Ten renkleri daha canlıdır demişsiniz..tüm tecrübeli SLR kullanıcılarının kabul ettiği bir gerçek vardır ki Canon'un renkleri gerçeğe daha yakındır ve daha canlıdır..Bir moda fotoğrafçısına neden Canon kullanıyorsunuz diye sorduğumda ''insan teninin rengine en uygun rengi Canon'larda alıyoruz '' diye bir yanıt vermişti..Tabii bu demek değildir ki Nikon'lar kalitesizdir...Asla böyle bir sonuç çıkartmayın..Nikon'ların kabul edilen gerçeği, renklerin Canonlar'dan hatta tüm makinelerden daha keskin olduğudur..
Bütün ayarlara müdahele imkanı demişsiniz..D/SLR makinelerin özelliği zaten birçok parametreye müdahele imkanı vermesidir..Bu özellik sadece bahsedilen Nikon D300 ve D3'e has bir durum değil ki..Ayrıca Live View özelliği, Canon 40D'de de mevcuttur...

 

Tarih: 6 Ocak 2008, 23:10 - İp: 88.***.**3.150