cedric55
cedric55 (üye)
Samsun / Amatör

D200 Mü 40d Mi?

arkadaşlar herkese merhabalar.ben fotoğraf konusunda yeniyim ve canon s5 ile çekimler yapıyorum.fakat çok fazla tecrübe ve bilgiye de sahip değilim.yalnız yine de bir d-slr almak istiyorum.aklımda iki türlü düşünce var ve bu noktada sizin düşüncelerinize başvurmak istiyorum.şimdi ben kendi çözümlememi sizlere sunayım.
1.)canon 450d almak.amatörüm ve benim için başlangıç seviyesi bir makina olarak aslında uygun.ama ilerde bu makinayı bırakıp daha üst seviye bi makina almak içinde bütçem elverişli değil.
2.)450d ye nazaran daha üst model nikon d200 yada canon 40d almak.nedeni ise beni çok çok uzun bir süre idare etsin diye.yalnız çekincelerim var.d 200 yada 40d bana çok komplike gelir mi?hem yavaş yavaş öğrenip hemde bu makinaları kullanabilrmiyim?benim içimden geçen d200 almak.nedenini bilmiyorum.bi kez elime alıp deklanşörüne bastım sadece.aramızda bi elektrik oluştu yardımcı olursanız çok sevinirim.gerçekten buna çok ihtiyacım var.şimdiden çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.saygı ile...bide d200 için(almamı önerirseniz)genel amaçlı bir lens......

Tarih: 30 Mayıs 2008, 10:54 - İp: 88.***.**4.11
ruhiodev
ruhiodev (üye)
İzmir / Amatör

Mustafa Hocam,
1- En iyiye yakınını alıp yıllarca yeni makina düşünmemek en iyisi... Çünkü her keresinde eskisi elinde kalacak. Makina yatırım masrafın boşu boşuna yükselmiş olacaktır.
Ben Konica-Minolta 5D almıştım. Dslr giriş seviyesi idi. Güzel makina ama elimdeki kit lensi(18-70) beni kesmemeye başlamıştı.Yeni lensler almam gerekiyordu. Ben Doğrudan D300 alıp ,yeni makina düşünmek istemedim yıllarca. Lensleri de bu makinaya göre almayı düşündüm.
2- Makinayı alırken, lenslerin olacağını da düşünmen gerekir. İkide bir marka değiştirmek masrafını arttırır. Onun için makinayı , oluşturmayı düşündüğün set için uygun olanını almalısın.Ben Nikon Dx tipi (full frame olmayan) makina ile devam etmek istiyorum. Bunun için Dx formatına uygun lenslerden bir set kuracağım. Nikon AF 17-55 f/2,8 DX-If ile başladım.
3- Öncelikle insanın bir markaya olan yakınlığı, markaya içinin ısınması önemlidir... Mesela ben, marka değiştireceğim, ileride bu marka ile devam ederim dediğimde hep Nikon'u düşündüm. Eğer Canon 40D alsaydım, aklım hep Nikon D300 de olacaktı.
Yukarıda açıkladığım bilgiler doğrultusunda, Canon 40D veya Nikon D300 alabilirsin. Tercihini 2 si arasında yap. D200 ü boşver.Artık eski teknoloji sayılır..
Canon alırsan biraz daha ucuza alırsın. D300 alırsan daha pahalı.... Tercih senin... Sakın bunları kullanabilirmiyim diye düşünme. Millet uçak kullanıyor, uzaya çıkıyor..Bir makinayı mı kullanmayı öğrenemiyeceksin...
Önemli olan aldığın makinaya uygun lensler almak. Burada hata yapmamak gerekir. Çünkü yine doğru karar vermezsen, sonradan daha güzelini alayım dediğinde, al sana bir masraf daha... Her kullanmadığın alet sana fazladan masraf demektir.
Ben sevdin Nikon aldım. Gönlün neyi severse onu korkmadan al... İnsan gün geçtikçe amatörlüğü ileriye götürüyor.. 40D de çok güzel, D300 de.. Biri az daha ucuz...
Hangi markayı almayı düşünürsen, lensi ona göre seçelim....Bir de sormayı unuttum.
Bu iş için ne kadar bütçe ayırabilirsin ? O da çok önemli faktör...

 

Tarih: 17 Haziran 2008, 17:11 - İp: 78.***.**4.181