tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

D200 Hr Ne Oluyor

Arkadaşlar photoshop desteği mi nedir bu bir bakın bakalım cesit cesit birseyler yazıyor

Tarih: 11 Mayıs 2007, 12:44 - İp: 88.***.**8.6
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

nerde

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:03 - İp: 85.***.**0.130
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

http://maxmax.com/nikon_d200hr.htm

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:08 - İp: 88.***.**0.54
tolgabengi
tolgabengi (üye)
Muğla / Amatör

http://maxmax.com/nikon_d200.htm bir bakın bakalım acayıp

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:08 - İp: 88.***.**8.6
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

çevirici programa attım ilk paragrafları .. birazdan ordan buraya paste yaparım.. (yoksa nerde bende o kadar ingilizce)

ama fotoğraflardan anladığım kadarıyla, poşotopta yapabileceğimiz SHARPEN ve KONTRAST etkileri makine yazılımına sokulmuş..

kontur; moire (maura) ye de bi takım ek katkıları falan var diyor..

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:22 - İp: 85.***.**0.130
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bir stok D200'i karşısında Nikon D200HR gelişiminde bir çalışma.

Biz, Nikon D200HR'Imiz ile bir stok Nikon D200'ini testler karşılaştıranın bir çoğunu yaptık. Nikon D200HR'i bir IR'in bir özel parçası, stok kameralar karşıt-farklı isimler kullanma'sı ve ICF toplantısını değiştirdiği Filtre'yi kesti. Bir stok kamerasında , ICF ve AA together beton dökülürler ; bu yüzden , AA çıkarıldığında stok ICF'I aynı zamanda çıkarılmalı. (ICF) (AA).

Başka sayfalarda bahsettiği gibi , AA filtresi aynı zamanda bilinir diği gibi Sis Filtre'si. Kamera yapıcıları, potansiyel moiré problemleriniye kullanır yada Eler ; moiréi küçültmek yada elemenin mal olunmuşu karşıtlık ve renk derinliği kadar iyi kamera çözünürlüğünün bir kaybıdır.

Biz ilk zamanlar, sadece etkilenen çözünürlük HR gelişimini düşündük , fakat biz aynı zamanda kameranın karşıtlık ve renk derinliği aynı zamanda, bir HR modelinde düzeltildiklerinde öğrendik. Sonuca varma renk ve karşıtlığı düzelttiklerisin piksel beraberinin bir çoğunun dışı tesirli olarak ortalamalar sis filtresi. Öyleyse , eğer siz algılayıcı sınırı yakınında birkaç beyaz ve birkaç siyah piksel sahip olursanız , bir stok kamerası bir HR rengi, siyahlar ve beyaz renklerini görecekken gri rengi görecek. Gösterilmiş altında resimlerde , bu açık olacak.

Metodolojimiz:

Bir stok D200'i ve bir D200HR'I kullanmak , biz kullandık resimlerin bir dizisini tutmak için yakmak, ve tripod aynı objektife. Biz, ve oto odağını kamera kullanılışına izin verdik sonra biz, daha iyi oto odağı biraz bir sahip olan bir kameranın olanağını karıştırılan yetiniyor olmadığımızdan emin olmak için biraz odağı parantez içine aldık. Biz, her ikiden en keskin resimleri çözümledik ve Seç'tik. Biz, herhangi bir keskinleştirmeyi yada başkayı işlemek yapmadık. RAW dosyalarından bunlar örnekler, ağ için JPG'sıne dönüşülür.

Sahne 2'si: Gerçek dünya resmi. Test desenleri ve çözünürlük grafikleri, understandingde yararlıyken bir kamera ne başarabileceği , onlar aynı zamanda gerçek dünya durumlarında yanıltmak olabilirler. Sonuca varması ki , resimlerini test grafiklerinin almadıkçadır , sadece yerine getirmesi bakmanız gerektiği gerçek resimlerini aldığınızda siz kameradan yerine getirmesi Bir seferdesiniz. Biz imalatçı mühendisler kamera belki, kesin teknik amaçlar başarmada çok odaklanmış olduklarını düşünürüz fakat onlar kurban hakkında yeterliyi yapma düşünmediler. (moirée benzer küçültmek).

========================

ÇEVİRİDİR... (Çok komik.. adamların ingilizcesi benden kötü keşke direk türkçe yazsalardı böyle ingilizceyi bende yazarım)

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:38 - İp: 85.***.**0.130
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

ROkomet güya hizmet mi yapmış oldun şimdi. Bir şey anlayan ingiliz olsun.

Nedir bu hr yeni bir makine içi yazılım falan mı ?

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 13:54 - İp: 85.***.**1.211
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

bakalım tüylüsünü bulabilecekmisin
hasbinallah.. yok arkadaş size yaranılmıyor..
tüm fotolarımı, dergiyi, mesajlarımı silin gidiyorum siteden

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 14:02 - İp: 85.***.**0.130
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hangi programla yaptın bu çeviriyi. Bana da lazım gerçekten.

Hr nedir ben hala anlamış değilim ? Makineye yüklenen bir yazılım mı ?

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 14:06 - İp: 85.***.**1.211
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

SAME DEMO diye bişey ama baya eblek bişey

sanırım öyle ama sadece yazılım olsa firmware update gibi bişey olurdu sonuna HR eklemeye ne gerek var... belkide 3. parti yazılımdır. donanımsal bişi olduğunu sanmıyorum (öyle anladım siteden)

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 14:10 - İp: 85.***.**0.130
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu arkadaslar D200'u modifiye etmekten bahsediyorlar.

"HR" sanirim "Hot-Rod" oluyor.

"Visible" dedikleri insan gozunun algilayabildigi isik frekans araligi oluyor. ( kirmizi, sari, yesil, mavi, mor veya bublarin karisimi mesela beyaz)

"IR" Infra-Red , yani frekansi kirmizinin altinda olan isik.


Uzun lafin kisasi sensorun onundeki filtreyi tamamen sokerek veya katmanlardan birini sokerek (filtre 2 katman) veya sokulen katman yerine baskasini koyarak yapilan degisiklikler.

Olasi islemler:

HR : "Anti-aliasing" katmanini sokmek. Keskinligi ve saturasyonu arttiracagi kesin ama sonucta "moire" olusacaktir. (Kodak'in eski bir DSLRi fabrika cikisi boyle, deli gibi Moire yapiyor)

IR+Visible : IR filtresi sokuluyor sonucta hem gorunur isik hem de IR algilaniyor. Ozellikle sentetik koyu renkli kumaslar tuhaf gorunebilir. (Leica M8 modelinde yanlislikla boyle yapmisti, sonra musterilerine 2 adet harici IR filtre saglamak zorunda kalmisti, tam bir fiyasko Leica adina)

IR only: IR filtresi cikarilip yerine sadece gorunur isigi suzen filtre takiliyor.

 

Tarih: 11 Mayıs 2007, 14:21 - İp: 81.***.**5.159