juniperus
juniperus (üye)
İstanbul / Amatör

D200-d80-k10d Arasında Şaşkınım.

Değerli Arkadaşlar
ilk defa DSLR makina alacağım d200 d80 ve k10d arasında kaldım.
D200 sanki body olarak büyük ve birde obj. takınca heryerde taşınmaz gibi geliyor maddiyat olarak da beni zorluyor. Fakat kalitesi ve hız ve teknik üstünlükleri nedeniyle vazgeçemiyorum
K10D Body olarak daha uygun ebatlarda ergonomik, fiyatı cazip, fakat Jpeg kalitesinin iyi olmayışı , takımlarında yeterince çeşit olmaması, 2.el satışta cazip olmaması, nikon kadar imajının olmayışı olumsuz bulduğum yanları.
D80 iyi lenslerle d200 kadar güzel sonuç verdiği belirtilen sadece body ölçüleri daha küçük plastik gövdeli hızı daha düşük. Fiyat olarak değerinin biraz üstünde
3 tane seçenek arasındayım
1)D200 alıp uzun vadede bu işi çözmek
2)d80 ve kaliyteli lenslerle başlamak ilerde d300 çıkarsa sadece body değişikliği yapmak
3)yada k10d alıp konuyu bitirmek mi?

Ciddi anlamda önerilerinizi bekliyorum , sizin görüşleriniz sayesinde bu hafta karar vereceğim
Şididen Düşüncelerinize sağlık


Tarih: 2 Mayıs 2007, 15:39 - İp: 88.***.**0.14
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

Aynı soruları ben de uzun zamandır soruyorum, soruşturuyorum, dahası bunların yanında A100 de var listemde. Karar vermek zor. Hepsi de güzel yanları olan makineler. Beklentilerinize, kesenize uygun birini seçersiniz. Kolay gelsin.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 15:52 - İp: 88.***.**7.59
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

eger dslr makina alıp jpeg kalitesine gore karar vereceksen bana gore yanlış bir kıstasa gore secım yapıyorsun..dslr demek raw demek..makinanın asıl performansınıda ancak bu sekilde gorebilirisin zaten..
uc makinada ıyı hos..ancak fıyat performans istiyorsan en ucuzu en ıyısı..
butcenı zorlaman bana sorarsan gereksiz..eger zorlayacaksan body ıcın degil lens ıcın butcenı zorla..
k10d ıcın belirttigin takımlarında yeterınce cesıt olmaması durumunu anlayamadım..5-10 tane lens 2-3 flas almayı dusunmuyorsan ne tip bir takım yetersizliginden bahsedıyorsun???
d200un buyuklugude aslına bakarsan cok fazla sorun degil cunku butun makinaları cantaya koydugunda hemen hemen aynı ebatlarda olacaklar..d200 için fotograf kalitesini one sursen bence daha dogru olurdu..
d80 için soyledigin hızı dusuk ve plastık govde degerlendirmesi ne tip fotograflar cekecegıne baglı bırazda..spor fotografcısı degilde mesela manzara fotografcısıysan hız sana hıcbır artı getirmez..plastık ayrıca d80 body sıde oldukca saglam bır body...

eksi olarak saydıgın ozellikle aslında okadarda buyutulecek seyler degil uc makina ıcınde..bastada belirttigim gibi ucunude alabılırsın ama bence en ucuz body yı al ve asıl yatırımı lense yap..

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:02 - İp: 88.***.**7.144
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

ben D200 kullanmadım ama kullananların söylediği kadarıyla menüleri çok detaylı ve fazlaca manuel bilgisi gerektiriyormuş. normalde iyi bilenler için bu dezavantaj değil avantaj olabilir. ama ilk defa dslr kulanacağınızı söylemişsiniz. bu durumda bu kadar yoğun bir manuel kullanım sizi ilk başta soğutabilir. bir de madem daha önce hiç kullanmadınız, bu durumda en süper makineyi bile alsanız çekeceğiniz fotoğrafların muhteşem olmasını yani aldığınız makinenin hakkının fotoğraflara yansımasını hemen beklemeyin. istediğiniz kalitede fotolar çekmek ve aldığınız makinenin üstünlüklerini kullanmaya başlayabilmek için mutlaka bir müddet süre geçecektir. ee aldığımız şeyler de elektronik ürün olduğuna göre aradan geçen o sürede zaten aldığınız makinenin de yeni modeli çıkacak ve siz o modeli almak isteyeceksinizdir. o yüzden bence bu işe ilk defa giriyorsanız, biraz daha tecrübe edinene yada ihtiyaçlarınızı doğru olarak tespit edene kadar D200 yerine daha uygun fiyatlı başka modeller bakmanızda fayda olabilir.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:13 - İp: 81.***.**7.88
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Düzeltme.
Jpeg kalitesinin iyi olmayışı
*Default Ayarlarla.

k10d+16-45 yada 16-50(çıkışı yakındır).Yada bekle D200X VS. s yada D300'ü tabi o çıkınca diğer markalarda ne çıkacak oda var.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:32 - İp: 193.***.**5.42
juniperus
juniperus (üye)
İstanbul / Amatör

Melrock
Çok haklısın , yaklaşımın mantıklı fakat 6-7 ay sonra keşke d200 alsaydım dermiyim bu beni düşündürüyor açıkcası.
Gaijin
geçen hafta hayyama gittim K10 almaya karar verir gibiydim. Fakat oradaki insanların bir çoğu nikon önerdi.Hatta aydınlar bile k10 sattığı halde nikon önerdiler.
Orada k10 alıp satmış biriyle karşılaştım oda d200 bakıyordu , k10d deki toz temizleme işinin tamamen bir pazarlama taktiği ve yalanından ibaret olduğunu söyledi.

İlginize tşk ederim.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:34 - İp: 88.***.**0.14
ruzgar2
ruzgar2 (üye)
Amasya / Amatör

toz neki..ben görmedim..dağda taşta toz olurmu..olursa benim makinamda niye yok...yok yok bence bu pazarlama taktiği değil ona karar verdim..

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:42 - İp: 85.***.**3.138
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

pentaxtaki sistemin ytersiz olması tamam ama hiç işe yaramadıgını soylemek bence yanlıs olur..
ayrıca nıkonda varmı bu sistem???
satıcıların nıkon onermelerinden daha dogal birşey yok..hangısı pahalıysa ve (hadı bırazda nıkoncuları kızdıralım) elde kaldıysa onu satmak isteyecektır
hayyamdakiler fotografcı degil esnaf sonucta..(şimdi yok ordakı şu adam fotografcıdır ustadır dıyen cıkmasın,gerek yok..)kaldıkı "aydınlar"ın onerdiklerine kesinlikle guvenmem..acık konusayım yuzdeyuz emın sekilde k10d almaya gıtsem ve ıyı makina bu, canon nıkon ıse yaramaz dese anında kotulediklerini alırım
markacılık yapmıyorum cok da sevmem,nıkon hayranı ve canon sempatızanıyım hatta (nasıl oluyorsa)..ama en ucuz body ile en iyi lens bence en dogru secımdır.. fiyat performans olarak dusunursen dogru olanda budur..melrockun dedikleride dogru buarada kullanamayacagın makinaya para vermek akıl işi degil bence..forumda bu halde bir iki kişi var balkonlarından catı fotografı cekiyorlar hala..

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:49 - İp: 88.***.**7.144
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

juniperus,
belki gerçekten 6-7 ay sonra keşke D200 alsaydım diyebilirsin. ama emin ol onu dediğin zaman piyasada D200 değil D300 olacaktır. benim de demek istediğim aslında tam olarak buydu. yani daha uygun bir model bak ve keşke şunu alsaydım dediğin tarihte de o anki güncel model neyse onu al. belki de bunu hiçbir zaman demiyeceksin. o zaman paran cebinde kalmış olur. ama dersen de en güncel ve gelişmiş modeli almış olursun.
fazla paranı kaliteli lenslere yatır. makineni yenilesen bile onları kullanmaya devam edebilirsin.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:58 - İp: 81.***.**7.88
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sensör temizleme ve titreşim önleme özellikleri önceliğim olduğu için makina alırken, nikonları ayrıntılı incelememiştim, bu iki makina hakkında yorum yapamam. Ama şunu söyleyebilirim: her iki özellik de benim işime yarıyor, iyiki K10D almışım.

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 16:59 - İp: 213.***.**1.171
juniperus
juniperus (üye)
İstanbul / Amatör

d80 body olarak biraz küçük , bir bayanın elinde bile küçük geldi bana, oysa k10d bodysi oldukça çekici zaten üzerinde nikon yazsa çoktan almıştım. Şimdi aynı makina sansung markasıyla var, tüm özellikler aynı 75 usd daha ucuz

 

Tarih: 2 Mayıs 2007, 17:29 - İp: 88.***.**0.14