karakartal1903
karakartal1903 (üye)
Bursa / Amatör

D 5000 Kullanan Varmı?

Merhaba arkadaşlar;

Yaklaşık 1 hafta önce Nikon D5000 aldım.Fotoğraf merakım yeni başladı yani amatör bile sayılmam aslında.D5000 kullanan arkadaşlarım varsa makine hakkında olumlu ya da olumsuz yorumlarını benimle paylaşırlarsa sevinirim.Şimdiden ilginine teşekkürler.

Saygılarımla,

Ozan Arif DEMİRTAŞ

Tarih: 15 Kasım 2010, 20:09 - İp: 85.***.**8.10
jinekolog
jinekolog (üye)
Aydın / Amatör

gaijin'in yazdıklarına katılıyorum ve basit bir örnek vermek istiyorum.

- AF-S Nikkor 35mm f/1.8G DX
- AF Nikkor 50mm f/1.8D

Üstteki lens AF motorlu, 1.8D ise AF motorsuz. Yurtdışında 35 mm diğerinden 100-120 dolar daha pahalı. Tekrar hayırlı olsun.

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 17:39 - İp: 81.***.**2.226
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

turkiyede durum daha beter.

50mm f:1.8 af 220 tl
50mm f:1.4 af-s 800lira
35mm f:1.8 af-s 460 lira

aradaki fark ortada
bu ornekte dikkat ceken birsey daha var tabiki, ben 50mm f:1.8 yerine neden 35mm lik bir lens almak zorunda kalıyorum? neden 50mm degilde 35mm?

tamron 17-50 yi neden kullanamıyorum
sigma 17-70i
sigma 70-300 u neden digerlerinin aldıgından daha pahalıya almam gerekiyor af li kullanabilmek için?


bunu buradada tekrarlıyorum

nikonun yaptıgı bu af motorsuz govde olayını sony yada pentax yapsa burada savunanların tamamı:

SONY, PENTAX NE ANLAR FOTOGRAF MAKİNESİ YAPMAKTAN derdiler.. ama ustunde nikon yazıyor, oyuzden heyecana gerek yok, dagılın...

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 18:00 - İp: 92.***.**4.90
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sorun sadece Nikon kullanmak yada kullanmamak gibi bi durum aslinda ve AF motoru falan olayi olumsuz kiyaslamalarin bahanesi oluyor.Bizim iddaamiz Nikon lenslerinin iyi ve kaliteli oldugudur .Nikon markasinin saglamligindan tut verdigi zevkin ve resim karekterlerinin hosumuza gitmesidir.Parasi soyle yada boyle sorununu cok takiyorsa bir insan gider baska marka alir oldu bitti.Yani begenmeyenler hala cikipta motor yok demesin ve fiyat kiyasina girmesin lutffen.Bu konu bizim icin artik tarih olmaya baslamis eski bir mevzu.O yuzden hala bu konu uzerinde durulmasina anlam veremiyorum.Lens konusunda bir tek f1.8 50mm uzerinde donen muhabbet var baskada bisey yok.Zaten bu 50mm full frameler icin dusunulmus bir lens.Zamanla fiyatindan dolayi herkesin eline dusmus ve bak sen su yaptigina ki her konuya malzeme.35mm cikardi adamlar cok daha kaliteli lens yapisi ile ve aslinda esas 50mm de budur ve fiyatinida sonuna kadar hak eder.Ayrica Turkiyedeki enteresan fiyat oynamalarida artik Turkiyenin sorunu.Su anda yurt disina acilmayan kullanicimi kaldi artik.Zamanla Turkiyedede durum ayniya doner zaten hic merak etmeyin.Ayrica diger bahsedilen tum Tamron yada sigma gibi lenslerde artik motorlu olarak piyasaya suruluyor.Olmayanida kimse gurultulu diye almiyor zaten.Istedigi kadar ucuz olsun .Motorlu makinasi olan bile gider yine motorlu lens alir bilirki motorlar genelde daha gurultulu ve yavas is cikarirlar.Nostalji takilmak isteyenlerin ve eski seri lenslere sahip olanlarin bir ihtiyacidir o motor olayi.Yani ne bileyim yeni bir makinaya artik kimse gidip eski lensler almaz,Yani gidilecek yol lens ici Motor olayidir.Bu hem yeni moda olan video cekimlerinde yumusak oto fokuslama icin onemli,hemde sessiz yapisi ve hizi ile bi cok yonden arti bir durumdur...Yani siz siz olun yeni makinaniza gidip eski lens almayin...

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 19:05 - İp: 221.***.**6.23
bep
bep (üye)
Yurtdışı / Amatör

Ben burada lenslerin fotoraf makinasından daha uzun vadeli kullanılacak ekipmanlar olduğunu okumuştum ve eğer uzun yıllar kullanıcaksam Nikon makinama ucuz diye başka lens tercih etmek yerine gene Nikkor lens alırım bir kere alıp uzun yıllar kullanılacak bir ekipman olduğu için 3 kuruş fazlalığınıda dert ediceğimi sanmıyorum

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 23:16 - İp: 88.***.**8.21
jinekolog
jinekolog (üye)
Aydın / Amatör

Ozansan,
Burada amaç polemik yaratmak değil, aksine iyi ya da kötü ne dile getirilmesi gerekiyorsa onu dile getirmek. Amaç Canon-Nikon çatışması yaratmak değil. Aslına bakarsanız ben de bir Nikon kullanıcısıyım ve makinelerimden çok memnunum . Arkadaşımız makineyi almış hayırlı olsun fakat bundan sonra yeni makine almayı düşünenlerin yararlanması için bu konu vesilesiyle bildiğimiz kadarıyla paylaşımda bulunuyoruz. Bu konuda ben şunu söylemek istiyorum: Evet bu hobiye yeni başlayan kişiler şu an için bir ya da iki lens ile idare edebilir ki bu arada fotoğrafçılığın temel esaslarını öğrenmek açısından, ilgili olduğu türe (örn: doğa, ornito vb.) karar vermeden bir sürü lens alınmasına karşıyım.. Zamanla teknik açıdan tecrübe kazanıldığında ve ilgi alanları arttıkça lens sayısı da buna bağlı olarak artacaktır. Ben diyorum ki lens alırken vereceği ekstra fazla parayla AF motoruna sahip bir body alsa, ileride yeni lens alırken seçenekler çoğalacaktır.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 00:07 - İp: 88.***.**4.77
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bende sadece motorun olmamasinin artik onemli olmadigini ve motor lenste oldugu zaman daha iyi ve hizli is cikartildigini,bu yuzdende artik motorsuz lens kalmadigini anlatmaya calisiyorum.Govdeden motorlular zaten Video cekimlerindeki gurultuden ve fokuslamadan dolayi yavas yavas lenste motor olayina donmeyede basladilar.Illaki ucuz lens oneriliyosa her markadada coooook eski ne oldugu belli olmayan bir cok lens yada makina var yani icini rahatlatmak icin alir gecersin...Olay sadece lens olayida degil aslinda.Bir makinadaki ozellikler ve firmanin saglamligi da bu konuda onemli faktor ve yatirimin sebebi olmalidir.Sonyde ucuz alternatifler olabilir sudur budur dileyen alsin ama Sony neden zirt pirt makina uretiyor durmadan diye sormak gerekir.Ne bileyin son 3-5 yilda 15 tane makina cikarmistir sanirim.Sizi temin ederimki iyi is cikarani tuketiciler bir sekilde odullendirirler ve sony hala bu alanda kendini ispatlamakla mesgul.bakin oranlara,Dunyaya bakin Nikon ile Canon DSLR piyasaninin %70 ine sahiptir ve ve hic degisecegide yok.Ayrica bu avantajlari kullanarak, makinayi satarken size olan getirisinide dusunmek gerekiyor bazen.O yuzden bilindik markalar alinmasi Nikon yada Canon bence en mantikli yoldur.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 02:23 - İp: 221.***.**6.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hayır olay sadece 50mm yada 35mm olayı degil.
ayrıca 50mm nedir 35mm nedir,bunların acıları aynı degil, neden ben 50mm alabilecekken MECBURİYETTEN 35MM ALAYIM????

lens fiyatları ve orneklerini baska bir forumda verdim enaz 4-5 lens uzerınden. buna nikon lenslerde,3.parti lenslerde dahildi.
yenı lenslerde motor olmasıda degil mesele. isterse butun lensleri motorlu olsun ne farkeder?
onemli olan bu motorlu lenslerin aynı lensin motorsuz versiyonundan 300-400 lira pahalı olması.

nikonun yaptıgı bu hareketin kabul edilebilir bir acıklaması yok, o işi gececeksiniz. adama sorarlar ozaman,
madem cok guzel birsey neden d7000 de var?
neden d300de govdede motor var?
neden d700un af motoru govdede?
neden d3 un af motoru govdede???

madem bu iyi birşey,madem dikkate deger degil, neden sadece giriş seviyesi makinelerde var bu ozellikler?
neden ileri seviyelerde yok?????????
asıl pahalı lensleri alanlar zaten ileri seviye kullanıcılar.

amator kullanıcının aldıgı lensler belli
sigma 70-300
tamron 17-50
18-200
17-70
50mm
vs
vs
gibi lensler.
nikon sırf giriş seviyesinde bu lensler kullanılmasın benim lenslerim kullanılsın diye govdeden motoru kaldırmış. ki af-s modellerim satılsın...

zaten ileri seviye makine kullananlar ileri seviye lensler alıyor. onların bu olayla bir alakası yok ki.
adamın kafası rahat.
giriş seviyesinde, ustelik cogunlugu bilgisiz kullanıcıya bu makineleri satmak ayıp degil de nedir?

ayrıca, nikonun lensleri canonun lenslerinden cok mu kaliteli?
pentaxtan, sony den carl zeiss tan cok cok daha mı iyi de bu makinelere lenslere kafadan 400-500 lira fazladan versin insanlar???
boyle komik boyle sacma sey mi olur??

*********************************

tekrar ediyorum

nikonun yaptıgı bu af motorsuz govde olayını sony yada pentax yapsa burada savunanların TAMAMI;

SONY, PENTAX NE ANLAR FOTOGRAF MAKİNESİ YAPMAKTAN derdiler..

bir taneniz cıkıp "demezdik" desin hadi.
pentax kale gibi makineler cıkardı koydu canonla nikonun karsısına her bakımdan ustun makineleri bile piç etti nikoncular, ama kendi eksik makinelerine toz kondurmuyorlar.

nikon kullanan kullanmayan diye birşey mi var?
nikon almak cok matah birşeymi?
biz burada insanlara bilgi verirken gercekci olun diyoruz.

nikonun bu modelleri butun markaların giriş seviyesi modellerinden af motoru bakımından eksik.
bunu soylemek neden bukadar rahatsız ediyor????

insanlar buraya bilgi almaya geliyorlarsa, size guvenip binlerce lirayı bir makineye yatırabiliyorlarsa onlara kendi fanatizminizi degil gercekleri anlatmalısınız.

kararlarını kendileri versinler sonra orası kimseyi ilgilendirmez, ama enazından alacakları makinelerin eksigini bilsinler.



#gaijin' tarafından 17.11.2010 03:13:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 03:08 - İp: 92.***.**4.90
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Ust sinif makinalarda motorun olmasi onu kullananlarin gecmisten bu yana gelen bir Nikon kolleksiyonuna sahip olduklarini dusunmekten gecer.Alt siniflardaki makinalari alanlar genelde bu olaya yeni baslayan ve elinde eski lensleri olmayan kullanicilar olduklari icin,makinalarinada motor gereksiz bir durumdur.Zaten eski lenslerin cogu full frame icin yapilmis lenslerdir.Baska firmalarda,ucuz baska alternatiflerde olabilir ancak yatirimda ileriyi gormek sadece lensin ucuzlugu ile degil,firmanin saglamligi,yayginligi,lenslerinin kalitesi,resim karekterleri,ve kullanicilar arasindaki memnuniyeti ilede alakalidir.Sony alirsin ustune bi 15 tane daha yeni makina cikarsa sasirmamak gerekir ve lenslerinin ne kadar saglam oldugunuda(CZ disindakilerin)cumle alem biliyor...
Ayrica yan sanayi bahsedilen lenslerin hepsindede motor var artik ve fiyatlarida ilk cikan seri ile ayni,yani arti bir maliyeti yok.Turkiyedeki fiyatlar icinde pazarlik yapin artik ne diyeyim illaki alacaksaniz acin gozlerini biraz aldanmayin.Eski tabiki eski oldugu icin ucuz olucak ancak eski sana daha iyimi performans sunucak da az para verip onu alasin oda tartisilir.Turkiyedekiler zaten genel olarak makine alimlarinda hepsinden kazik yiyorlar yani durum bastan kotu...O yuzden tumden kaziklanilan ortamda surasi az kazik,burasi fazla kazik demek biraz tuhaf...

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 06:05 - İp: 221.***.**6.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Turkiyedeki fiyatlar icinde pazarlik yapin artik ne diyeyim illaki alacaksaniz acin gozlerini biraz aldanmayin

bu zaten hiçbir dayanagı olmayan bir savunma, bir kere eksik makineleri digerlerinden pahalıya satıp insanları kazıklayan zaten NİKON
nikon bi uyanıklık yaptı diye tüketici suclu olmuş, pazarlık yapsaymışmış..
gülelimmi aglayalımmı???????
sacmalık!!!!!
madem oyle oluyor pazarlık yapıp d90 alsın niye bu eksik makineleri alıyor?

O yuzden tumden kaziklanilan ortamda surasi az kazik,burasi fazla kazik demek biraz tuhaf...

bu da ustune tüy dikmekten farksız. madem kazıgı yedin ses cıkarma diyorsun birde . bizde boyle bir anlayısa laf anlatmaya calısıyoruz.

Ust sinif makinalarda motorun olmasi onu kullananlarin gecmisten bu yana gelen bir Nikon kolleksiyonuna sahip olduklarini dusunmekten gecer

buna zaten soylenecek soz yok, nikon lenslerin uyumluluk tablosu, kimya periyodik tablosundan daha karısık.
ayrıca sormazlar mı adama, madem boyle nikon sadece giriş seviyesi makineler için mi motorlu lensler cıkarıyor?
madem boyle neden makinelerin govdesine motor koymuyor da lensleri motorlu yapıyor? ust seviye makinelerin motorlu lense ıhtıyacı yoksa?


Eski tabiki eski oldugu icin ucuz olucak ancak eski sana daha iyimi performans sunucak da az para verip onu alasin oda tartisilir.

eeee madem eski lens kotu, nikon üst seviye kullanıcı eski kötü lensini kullansın mı demek istiyor?
madem nikon bukadar kullanıcısını dusunuyor,aman benim kullanıcım eski lens kullanmasın elindekinide cıkarıp yeni kaliteli lens alsın deyip ust seviyedende cıkarsın af motorunu????? müşteriyi müşteriden cok dusunen kamu faydası güden ticari işletme, koçum benim.

yok olmadı, kılıf uymadı buna malesef buda boyle ayazda kalsın...

*******************************************

siz bana tek bir seyi soyleyin, ilk cıktıgı zmandan beri
liveview+govdede titreşim onleme+hareketli lcd gibi canon ve nikonda hayal olan artıları cok daha ucuza sunmasına ragmen bok atılan markalar oldugu için soyluyorum;

nikon degilde PENTAX VE SONY yapsaydı bu govdede af olmayan modelleri o zaman "pentax sony ne anlar fotograf makinesinden" der miydiniz demez miydiniz. adamların yaptıkları makinelerde hiçbir eksik yok,buna ragmen bok atacak yer arıyorsunuz. birde af motoru olmasaydı ne diyecektiniz merak ediyorum.
bu konu altında cevap yazan herkesin adam gibi cıkıp bu soruyu cevaplamasını istiyorum.

madem amator kullanıcı, hiç lensi de yok, bilgiside yok, neden artı bu kadar ozellik olan makineler yerine gidip bir NİKON D-EKSİK alsın???
amator biri için bu ozellikler cok cok daha onemliyken hemde?? ustalasınca satar nikon alır pazarlıkla.

************************
nikon kullanıcısı bir garip, kendini üst bir yere konumlandırıyor.
adamlar daha dune kadar full frame makine YAPMAYACAGIZ diyorlardı, kullanıcılar, zaten gerek yok diyordu, sırf canon karsısında ezilmemek için,zira canon yıllardır ff makineler uretiyordu..
adamlar full frame cıkarınca işte nikon farkı bu demeye basladılar,

adamlar dune kadar giriş seviyesinde af motoru sunuyordu, herkes pek memnundu..
tutup cıkardılar motoru, kimsede ses yok
normalde bir makine yaptıysan buna ekleme yaparsın cıkarma degil.
adamlar tuttu af motorunu cıkardı makineden nikon kullanıcısı hala kendi kendine mazeret uyduruyor, şu yüzden cıkardı bu yuzden cıkardı zaten lenste motor var diye diye.

adamlar yarın oburgun lcd ekranı cıkarsa makinelerden zaten fotograf vizorden cekilir,boyle analog tadı yakaladı nikon diyecekler korkarımki...
boyle at gozlugu takarak, fanatizmle bir yere varılmaz.
bu nikonun para kazanmak için giriş seviyesi kullanıcıyı söğüşlemesidir baska birşey degil.

bukadar genişlik olmaz arkadaslar.
bu kadar goz kapatılmaz hiçbir olaya.
ben kazık yiyip oturacagıma, ben satıcıyla el ense pazarlık yapacagıma nikon adam gibi makine yapsın asıl.
adamların uyanıklıgına tek kelime laf edilmiyor, tuketici pazarlık yapsınmış.
olaya bak ya

birde nikon kullanmanın farkı diye havasını atıyorlar hey allahım



#gaijin' tarafından 17.11.2010 15:33:22 tarihinde düzenlendi.


#gaijin' tarafından 17.11.2010 15:36:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 15:05 - İp: 92.***.**4.90
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

asıl bakmak lazım kaç tane d5000 kullanıcısı, bu makineyi satın almadan önce body'de af motoru olmadığını bilerek alıyor ? çok kişi bunu sonradan öğrenip eminim ki içerliyordur. tamam tüketicinin bilinçsizliği kendi kabahati ama bundan faydalanma çabası da yok değil. merak ediyorum kutusunda bilgilendirici bir yazı var mı bu konuda.

 

Tarih: 17 Kasım 2010, 15:34 - İp: 213.***.**9.110