warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Continuous Af

Simdi biey soracam biraz karisik ama eminim anlatacak vardir.
Diyelim ucan kusu fotograflicaz makinayi sanirim continuous af ye almak lazim degilmi? Yalniz bu arada focus geis alanda mi kalmali yoksa orta noktami?Yada nokta secmeye mi almaliyiz. Yani merak ettigim mesela ucan kus hizla yaklasiyor. Siz ona focusu kitlediginizde continuous degilse fotograf net cikmaz tahmin ettigim kadariyla.

Birde genis alan focusu sectiginizde makina size en yakin olan yeremi odaklaniyor yoksa genel bi ortalama focusmu yapiyor?

Ozellkile hizli hareket eden objeleri cekerken nelere dikkat etmemiz gerektigini birileri anlatabilirse cok memnun olurum.

Tarih: 7 Temmuz 2007, 20:09 - İp: 137.***.**8.14
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Halklısın benim z2 continius af li idi. Ama o zamanda arka arkaya çekim hızı çok düşüyor.Ama en azından net çıkıyor.

 

Tarih: 7 Temmuz 2007, 20:28 - İp: 88.***.**3.57
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Continuous AF, Geniş alan AF, Continuous Drive.

Veya, kısaca SPORT modu.

 

Tarih: 7 Temmuz 2007, 20:36 - İp: 85.***.**1.185
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cuneyt bey sagolun yalniz bisey soracagim continuous drive a aldik diyelim, ilk cekimde gelen kusa odaklandiniz ondan sonra seri cekim sirasinda o kusu hep odaktami tutmak gerekiyo yoksa o hizla gelirken kadraji degistirsekte saniyede 3 cekim sirasinda bile makina o kusami odakli kaliyo.

Ornek olarak ilk cekim sirasinda kus tam ortada ise seri cekim devam ederken kadrajin kenarlarina gelmis ise yinde odak kustami kaliyor?

 

Tarih: 7 Temmuz 2007, 21:10 - İp: 137.***.**8.14
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Continuous Drive ile Continuous AF mutlaka beraber kullanılacak diye bir kural yok. Continuous AF, Single Drive ile de kullanılır. Ama kuş çekimlerinde, tek bir pozda kuşu yakalamak zor olduğundan, Continuous Drive ile seri çekim yapıp sonra içlerinden işe yarayan pozları seçmek daha mantıklı olur.

AF tarafına bakarsak, bildiğiniz gibi Single AF'de deklanşöre yarım basılıdıktan ve netlik her hangi bir noktaya kilitlendikten sonra, fotoğraf çekilene kadar o netlik ayarı değişmez. Yarım basış, netliğin bir noktaya kilitlenmesi ile deklanşöre tam basılması arasında geçen zamanda, netlik yapılan nokta ile makine arasındaki mesafe değişirse, iyi sonuç alınmayabilir.

Continious AF'de ise durum böyle değil. Deklanşöre yarım basıldığında netlik kilitlenmez, makine devamlı netlik yapmaya devam eder, gerekiyorsa da seçilen AF noktaları değişebilir. Bunu gözle de vizörden takip edebilirsiniz, bir bakarsınız ortadaki AF noktası kırmızı yanıyor, bir bakarsınız başka biri. Kuş, uçtuğu için de o sırada mutlaka merkezdeki AF noktasına denk gelmeyebilir, bu nedenle geniş alan AF seçilmesinde fayda vardır. Zaten seri çekimde siz de kuşu gözle takip edip mümkün olduğunca kadrajın ortasında tutmata çalışacağınızdan, geniş alan AF noktalarından birine denk gelme şansı da fazla olacaktır.

 

Tarih: 7 Temmuz 2007, 21:42 - İp: 85.***.**1.185
warwick
warwick (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cok tesekkur ederim Cuneyt bey cok aciklayici oldu.

 

Tarih: 7 Temmuz 2007, 22:02 - İp: 137.***.**8.14
  • 1