bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Chip Dergisi Dslr Foto Puanları

pentax k10d :90
nikon d80:93
canon 30d:86
nikon d40:90
canon 400d:88
sony alpha:80
canon 350d:80
olumps e-400:80
nikon d70s:79

Sadece fotoğraf kalitelerine verilen puanları yazdım...

Bu zamana kadar hiçbir incelemesini dikkate alıp bir şeyini almadım bu derginin ama bu oylama garibime gitti.

Tarih: 10 Haziran 2007, 00:09 - İp: 88.***.**2.148
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

"Aynı makinaları elde edersin,gelişmiş ölçüm cihazlarıyla bilimsel kriterlere göre testini yapar rapor haline getirirsin.Yaptığın raporla CHIP dergisinin raporu arasında büyük ve kabul edilemez farklar varsa eğer önce bunu adı geçen derginin genel yayın yönetmenine "nazik" bir dille iletir,yapılan hatanın düzeltilmesini istersin. Eğer ki cevap alamazsan böyle forumlarda yine seviyeyi düşürmeden iki test sonucunu yine karşılaştırmalı olarak verirsin"

Senin mantığınla cevap vereyim sana.

Peki Canon 30d'yi çıkartmadan önce hiç çeşitli ortamlarda foto çekerek değişik makinelere sokup çıkartarak efendime söylüyüm bilimsel veriler kullanarak ya da aklına gelebilecek bir sürü işlemden geçirerek bu makineyi çıkartmadı mı? Yani bir nevi "ulen biz makine yapıyoruz ama bu nasıl foto çekiyor" diye yüzlerce defa foto çekmediler mi? Canonda bile kendi makinesi olan eos 30d'nin 400d'den daha iyi foto çekecebileceğini (ki bunu tartışmak abes oluyor yine ya) teknik özelliklerle ispatlamış ve bunu fiyatına da yansıtmışken, chipin o incelemesini yaptırdıgı yer 400d'yi daha iyi foto çekiyor olarak gösteriyormesi hangi mantığa sığar? Canon işi bilmiyor ve 30d'yi daha kötü foto çeksin diye üretiyor öyle mi? Bundan bu yorum çıkar.
Bu gün 1000 tane fotoğrafçıya 400d mi 30d mi hediye edelim size diye sorsan alacağın cevap malum.
Hangi koşulda çektin be adam diye sorarlar. Bu gün hiçbir bilmeyen birisine versen 30d'yi cep telefonundan daha kötü foto çekecek belki de..

Hadi onu da geçiyorum en büyük rakibi nikon bile d40'ı hiçbir zaman canon 30d'ye rakip bir makine olarak çıkartıp öyle lanse etmedi ki

Bu ele alınabilecek en basit örnek..

Ayrıca buffalo'nun dedikleri de cabası?


+ TOP10 listesindeki sıralamayı yapan editör eline hiç 30d almış mı merak ediyorum? Alsa ve hiçbir bilgisi olmasa bu makinenin 1000 euro altı makine olmadıgını anlar.. Yapılacak yanlış vardır yapılmayacak yanlış vardır?
Yanlışlıkla 30d yazdık oraya diyemezsin. Sen 30d yazdın çünkü bilmiyorsun,sadece 30d yazmadın 30d yazdıktan sonra gittin onun 6 7 özellğine puan verdin. Gitin 10mp diye belirttin. O zaman sen 7 8 defa hata yaptın. Şimdi çıkıp da yok efendim yanlışlık olmuş düzeltiriz deme hakkına sahip değilsin. Sen her ay binlerce dergi sat ve böyle yapılmayacak hatalar yap.

Ya her hafta avrupa yakası izliyor bunlar ya da hayatlarında hiç fotoğraf makinesi görmemişler...

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 21:07 - İp: 88.***.**9.14
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

O incelemeyi size mail atalım diye cevap geldi bana ilk konusmada.Ben de buyrun netfotograf sitesine gelin aynı forumu orada da açtım. Eğer amacınız bilgilendirmekse buyrun bilen bilmeyen herkesi bilgilendirin dedim

VE ALDIGIM CEVAP "BİZ GEREKLİ AÇIKLAMAYI BURADA YAPARIZ" VE BEN ELEŞTİRMEYE DEVAM ETTİKÇE SİTEDEN ATMALAR, ÜYELİĞİMİ SİLMELER,YAZILARIMI SİLMELER. SENİN BU SİTEYE GELİŞ AMACIN BELLİ ARKASINDAN KARAKTER MUHAKEMESİ YAPMALAR.

SEN CİDDİ BİR DERGİYSEN YAZDIGIN YAZININ ARKASINDA DURUP BİLGİNE GÜVENİP GELİP BURADA ALININ AKIYLA ANLATIRSIN.
"AÇIKLAMAYA YAPACAGIZ AMA BİRAZ UZUN SÜREBİLİR" DİYE CEVAP ALIYORUZ. NE O BİLEN BİRİSİNİ Mİ GETİRECEKSİNİZ ANLATMASI İÇİN..
KOPYALA YAPIŞTIR YAPIP DERGİ ÇIKARTIĞINIZ SÜRECE BÖYLE ELEŞTİRİ ALMAYA MAHKUMSUNUZ İŞTE.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 21:12 - İp: 88.***.**9.14
infected
infected (üye)
İstanbul / Amatör

chipmisim onlari ya.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 22:00 - İp: 81.***.**3.6
cec
cec (üye)
İçel / Meraklı

chip dergisinin bu sayısını bende okumuştum...bu degerlendirmeyi yapan kişinin fotograftan anladıgını zannetmiyorum..a100 hakkında sallamısta sallamış gövdesi plastik ...vs.a100 magnezyum karışımı maddeden yapılmıştır bı defa..d40ı a100den ustun tutmus adam

 

Tarih: 29 Haziran 2007, 18:45 - İp: 88.***.**1.153
ysmania
ysmania (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar uyduruk bi dergiye bu kadar mesaj..ellerinize yazik..zaman kaybi..ego tatmini midir bilmiyorum..bakin diger basliklarda cevap bekleyen, yardim isteyen kac kisi var..baslik acip sifir cevap alan arkadaslar var..fotograf dergisi olmayan bi derginin test sonuclarini bu kadar elestirirsek,elestiriye layık olan testleri napicaz sorarim size..

 

Tarih: 29 Haziran 2007, 19:42 - İp: 85.***.**8.222
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

almıyorum aldırmıyorum kimseye o dergiyi daha. kafalarına göre yazıyorlar sonra da haklıymış gibi tepemize çıkıyorlar. fotoğraf bölümü yapıyorsan fotoğrafçı adam koy da binlerce sattıgın dergi kimseyi yanlış yönlendirmesin..

 

Tarih: 29 Haziran 2007, 19:49 - İp: 88.***.**9.5
lustral
lustral (üye)
Balıkesir / Haber Fotoğrafçısı

Ben bir gazeteci olarak Chip Dergisinin özellikle yarı profesyonel ve profesyonel fotoğraf makineeri üzerine yaptığı yada yaptırıldığı (reklam karşılığı) bu değerlendirmeleri doğru bulmuyorum.. Gerçektende herkes kendi işini yapmalı.. Bu değerlendirmeleri bırkalımda bu işe gönül vermiş ve araştırmış kişiler yapsın..
Şahsen 12 yıldır foto muhabirliği yapmama rağmen şu 15 günlük süreçte bu site ve forumda bilmediğim şeyler öğrendim..
Bir yerlerden alıntı yaparak ve bunların doğruluğunu bilip bilmeden özellikle bu kadar çok okuyucu kitlesine hitap edip yönlendiren bir derginin daha dikkatli olması gerekiyor.. Kim daha fazla reklam parası verdi mantığı ile yanlış yorumlar, insanları yönlendirici yorumlar yapılıp tüketim özendirilmemeli..Hele bu konu uzman olmadığınız bir konu ise bu işe hiç girilmemeli..

 

Tarih: 29 Haziran 2007, 22:39 - İp: 88.***.**4.192
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

"Bilmem kaç bin euroluk makinelerde almanyada yapıldı bu test,sizin sitedeki gibi ,insanların "bu böyle çekiyo şu şöyle yapıyo gibi bireysel yorumlarını dikkate almayız" gibi söylemlerde bulunan CHİP DERGİSİ EDİTÖRLERİ,o muhteşem fotoğraf bilgilerine sahip olup burada açıklama yapma cesareti gösteremediler henüz...

 

Tarih: 29 Haziran 2007, 23:01 - İp: 88.***.**9.5
fisheye
fisheye (üye)
Ankara / Amatör

salla gitsin Chip dergisini tamamen reklam amaçlı testler ve taraflı oylamalar yapan bir dergi,hele bilgisayar dergisi olarak fotoğrafa girip insanı deli ediyolar ve ortaya böle saçma bir sonuç çıkarabiliyolar.Bundan daha önceki makina testlerinde Ogatech inca gibi makinaları öven bir dergi.

 

Tarih: 30 Haziran 2007, 08:45 - İp: 81.***.**8.109
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar bırakın kendi hallerine adamları.Millet onca reklam veriyo dergiye bi şekilde karşılığını alacak.
Büyütmeyin bu kadar. Adamlar almanyadan besleniyor (inceleme olarak canım) ediliyor. Çoğu incelemeleri alman chipten "gopyala yapuştur" olarak yayınlanıyor. Birde almanyada ki merkezde milyon dolarlık cihazlar olsa ne yazar? test edecek kişi test ettiği nesne hakkında yeterli bilgiye sahip olmalı.Tamam adamlar pc ve bileşenleri hakkında yeterince bilgiye sahip olabilirler peki dslr hakkında bilgi seviyesi ne?
Benim acizane bir isteğim olucaktı mümkünse birdaha ki sayıda şu incelemenin video goruntulerini yayınlasalarda bizlerde o milyon! dolarlık cihazlarla test yapanları bir gorsek.

 

Tarih: 30 Haziran 2007, 12:41 - İp: 88.***.**2.241