bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Chip Dergisi Dslr Foto Puanları

pentax k10d :90
nikon d80:93
canon 30d:86
nikon d40:90
canon 400d:88
sony alpha:80
canon 350d:80
olumps e-400:80
nikon d70s:79

Sadece fotoğraf kalitelerine verilen puanları yazdım...

Bu zamana kadar hiçbir incelemesini dikkate alıp bir şeyini almadım bu derginin ama bu oylama garibime gitti.

Tarih: 10 Haziran 2007, 00:09 - İp: 88.***.**2.148
slm
slm (üye)
Elazığ / Amatör

Yerli-Yabancı inceleme yapan sitelerden hangisi/hangileri (teknik alt yapıya sahip, başka amaçlar gütmeden) "gerçekten de tarafsız-objektif inceleme" yapıyor? Usta-Tecrübeli arkadaşlar bu konudaki görüşlerini yazarlarsa hepimiz için çok faydalı olur.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 13:04 - İp: 85.***.**0.110
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

üçaşağı beşyukarı sapmalar olmakla beraber genel kanım

dpreview ve dcresource un objektif olduğu yöndedir...

phil askey amcama ne kadar canon fanı deselerde

canon'un bazı dslr modellerinde bulunmayan spot metering özelliği yüzünden firmayı topa tuttuğunu

30D'ye konulan spot ölçümden sona da ohhh be en sonunda dediğini bilirim

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 13:27 - İp: 194.***.**3.130
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet dpreview.com iyidir. Ben çok taraflı bulmam onu. Nikon D40 ta biraz abarttığını düşünürüm. Bazı incelemelerde de çok adil olmadığını düşünüyorum.Ama genel anlamda oldukça başarılıdır.
Onun için Canon fanatiği diyenlerde var, Sony yandaşı
diyenler de. Zamanında H1 incelemesinde ''video çekmek için s1 alın, yok amacınız fotoğraf çekmekse h1 alın'' dedi diye epeyce bir tartışma yaşanmıştı.


dcresource, bu site de bence iyi.

özellikle objektifler konusunda www.photozone.de adresi oldukça iyidir. Lafı gevelemeden söyleyebiliyorlar

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 14:02 - İp: 81.***.**7.49
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Canon 30d'yi çkartırken hiç inceleme yapmamış hiçbir makinede test etmemiş öyle piyasaya sürmüş ki bunların almanyadaki chip dergisinde binlerce euroluk makinelerle yapılan incelemede 30d daha kötü fotoğraf vermiş..

zavallı canon kendi içinde bile bu işi bilmiyor demek ki

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 14:33 - İp: 88.***.**2.116
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Evet arkadaslar yavas yavas chip dergisini tanımaya baslıyorum.

Üyeliğimi durdurdular.. Buyrun gelin herkese açıklama yapın. Bilmeyen insanlar da öğrenmiş olur gelin netfotografa orada tartısalım amaç bilgilendirmekse bunu her yerde yapmalısınız dediğimde gelen cevapta

"BİZ AÇIKLAMA YAPARSAK BURADA YAPARIZ ORANIN REKLAMINI YAPMA VSVS.. TARZINDA YAZILAR YAZILDI." YAZDIGIM YAZILAR SİLİNDİ NİKİMLE GİRİŞ YAPAMIYORUM..

Şu anda bu yazıları okuyorlar ama cevap vermiyorlar. Tebrikler chip dergisi. Yaptıgınız komik incelemeler için de tebrikler.

Sizi kimse dikkate almıyorsa bu sitede normal olarak gelmezsiniz tabi.

 

Tarih: 11 Haziran 2007, 15:56 - İp: 88.***.**2.116
oyt
oyt (üye)
Yurtdışı / Amatör

Guvenilmez bir test. Dergilerinin verdigi cd lerde virus cikan bir dergi nasil guvenilir olurki?

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 02:12 - İp: 78.***.**2.132
cappadociaman
cappadociaman (üye)
Artvin / Doğa Fotoğrafçısı

CHIP dergisini yaklaşık olarak 5-6 yıldır düzenli olarak alıyorum.
Sadece fotoğraf makinası değil bir çok bilgisayar parçası ve diğer teknik donanımlarının testini elle gözle değil gelişmiş cihazlarla yaptıklarını biliyorum.

Bazı testleri ise avrupalı kardeş dergilerinden olduğu gibi alarak sayfalarına koyuyorlar zaten bunda da anormal bir durum yok.Ha burda ha almanyada yapılmış test farklı sonuçlar vermez.

Gelelim işin diğer boyutuna...

Bu sitede bazı üye arkadaşlar DSLR makina dijital kompakt makina nedir,manuel,otomatik ayar nedir bilmez vaziyette iken bile bu adamlar karşılaştırmalı testler yapıyorlar ve bunu okuyucularına duyuruyorlardı...

Bazen olabilir ufak tefek hatalar yapılabilir...Bunu alaycı ve çirkin bir dille burada "ti" ye almak kimseye bişey kazandırmaz.Hele "laga-luga" eleştireni hiçbir yere getirmez.

Peki eleştiri nasıl olur?

Aynı makinaları elde edersin,gelişmiş ölçüm cihazlarıyla bilimsel kriterlere göre testini yapar rapor haline getirirsin.Yaptığın raporla CHIP dergisinin raporu arasında büyük ve kabul edilemez farklar varsa eğer önce bunu adı geçen derginin genel yayın yönetmenine "nazik" bir dille iletir,yapılan hatanın düzeltilmesini istersin. Eğer ki cevap alamazsan böyle forumlarda yine seviyeyi düşürmeden iki test sonucunu yine karşılaştırmalı olarak verirsin.

Yapıyorsan eleştiriyi böyle yaparsın.....

Yok bunları yapacak durumun yoksa oturur susarsın...

Ülkemizdeki bilgisayar kullanıcılarının bilgilerinin,ellerindeki programlarının ve yine ellerindeki donanımlarının oluşmasında CHIP dergisi ve muadili diğer dergilerin başarısı ve payı çok büyüktür.

Ülkemizdeki bilgisayar kültürünün gelişmesinde bu kadar büyük paya sahip bu dergilerin acemice eleştirilmesini doğru ve etik bulmadığımı belirtmek için yazdım bunları.

CHIP dergisiyle sıkı bir okuyucusu olmaktan öte bir bağım da yoktur...

Bu konudaki kendi fikirlerimdir bunlar.Polemiğe girmeyede hiç niyetim yoktur.

Saygılarımla

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 19:55 - İp: 81.***.**7.98
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

burkay, hatalar ufak tefek değil ki ama....ayda 50 000 satıyor bu dergi. tüm fotoğraf sitelerindeki aktif kullanıcı sayısı bu sayıya ulaşmıyor. insanlar testlere güvenip alıyor.

ben D40 donanım özellikleri açısından D80 den iyidir diyen bir dergiye gülerim, hem de neremle güleceğimi sen kestir. AF motoru olmayan, vizörü diğerinin yarısı kadar olan bir makine nasıl daha üstün oluyor donanım özelliklerinde.

samsung ve pentax dslr ler tıpatıp aynıyken birini 1. sıraya , diğerini 5. sıraya atan dergiye de gülerim.

çok gelişmiş bir AF sistemine sahip olan, gözle odaklama gibi -işe yarar ya da yaramaz, konumuz bu değil- yeni nesi teknolojileri barındıran, kocaman 230000 piksellik lcd ekranı, toz önleme sitemi, titreşim önleme sistemi olan A100 ' e donanım özellikleri konusunda D70 ten daha az not veren teste gülmem, kahkalar atarım.

dikkat ettiysen resim kalitesi konusuna hiç girmedim bile. merak eden a100 neymiş, 400d neymiş, 30d neymiş açar dpreviewi bakar.

**
dunesea ya katılıyorum, DSLR yapmak dvd player test etmeye benzemez. şu da var, dvd player testinde ne derecede başarılı oldukları da tartışılır tabi.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 20:20 - İp: 88.***.**2.25
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Chip dergisini eskiden yakından takip ederdim. Pc magazin dergisiyle birlikte favorilerimdendi. Ancak 2001 deki ekonomik kriz döneminde malesef diğer dergilerde olduğu gibi büyük bir erezyon yaşadılar. İnceleme yazılarını yazan kadrolar büyük oranda kaybedildi. Gerçekten çok usta yazar kadroları vardı ama artık açık söyleyeyim eski okuyucularından bile geride bilgilerle incelemeler hazırlıyorlar. Dergilerin tümünde var bu acı durum. Hiçbir işe yaramayan onlarca demo programla doldurulmuş 2-3 cd verilince dergi satılır sanıyorlar. Oysa artık hemen herkeste internet bağlantısı var ve bu programlara ulaşılabilir. Dergilerin asıl görevi kullanıcıları bilgilendirmek ve doğru seçimleri yapmalarını sağlamak olmalı. Bence Almanyadaki merkez o binlerce dolarlık aygıtlara olduğu kadar konuyu enine boyuna inceleyebilecek bir uzmana da yatırım yapmalıydı. Burada körü körüne bir eleştiri olduğuna inanmıyorum. Bu forumda onlarca k10d kullanıcısı var. Hiçkimse bizim makineyi birinci seçmişler, bu test doğrudur dememiş.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 20:43 - İp: 88.***.**0.59
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Almanyadaki merkez o binlerce dolarlık aygıtlara olduğu kadar konuyu enine boyuna inceleyebilecek bir uzmana da yatırım yapmalıydı.

Ulyes çok önemli bir noktaya değinmiş. Testler ya da incelemeler sadece binlerce dolarlık aletlerle yapılmazki. Yada pahalı aletleriniz var diye en mükemmel testi yapacaksınız diye birşey yok. Bencede makinelerden çok uzmana yatırım yapılmalı.

 

Tarih: 12 Haziran 2007, 20:55 - İp: 85.***.**5.158