bomoserevd
bomoserevd (üye)
Kahramanmaraş / Amatör

Cdd Mi Cmos Mu?

arkadaşlar 350d almayı düşünüyorum ama cmos sensör kullanıyor. cdd lerin daha kaliteli olduğu söyleniyor bu yüzden d40x'e yöneldim. ama onunda objektif proplemi olduğu söyleniyor. sizce hangisi?

Tarih: 8 Nisan 2008, 14:06 - İp: 88.***.**2.244
oguziu
oguziu (üye)
İstanbul / Amatör

Bence 350D fiyatı dolayısıyla alınabilir yeni modellerde fiyatları dışında ben fazla fark göremiyorum
ama d40 serisine bakmazsım ben

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 17:53 - İp: 88.***.**7.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

TEknik olarak önüne gelen her konuda konuşan bufalo bu kadr hayati bir konuda konuşma gereği olmadığı ahkemını kesmiş bu sefer.
Cmos kesinlikle çok daha kaliteli fotolar sunuyor. NOis bakımındanda üstünlüğü tartışyma götürmez. BEnim orite vc 2110 makina s2 den çok daha kaliteli fotolar veriyordu. Evet mübalağa değil öyle.
Cmosun en kötüsü ccd nin en iyisinden iyidir.
ZAten yakında tüm slr lerde cmos kullanılacak.
Kompaklarda zaman içinde geçecektir cmosa.
Bu böyle biline.
Bufün yeni bir slr alacak olsam kesinlikle cmos lu alırdım.

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 18:07 - İp: 88.***.**2.201
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

ucuz kompak makinelerdeki cmos sensörler ile (ki bunlar cep telefonlarında ve web kameralarda da kullanılır), dslr'deki cmos'larla karıştırmayalım..

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 18:17 - İp: 88.***.**1.68
gorbi67
gorbi67 (Objektif)
İstanbul / Amatör

http://www.ozgurcetin.name.tr/pdf/pm_kasim2005.pdf
Yorum sizin.

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 18:34 - İp: 78.***.**9.216
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

birincisi teknosanın soyledigi hiçbirseye guvenipte makine almam,ikincisi alacaksamda teknosadan almam..
-------
sorunuza gelirsek ccd yada cmos surekli gelişen sensor tipleri..cmos ccd den iyidir diye koydukları text 5-6 sene oncesinden kalma ve kompakt makinelerdeki cmos larla ilgili bir durum..eski cmoslar maliyeti az ve uretimi daha kolay oldugu için kalite yonunden biraz geriydiler.
ama artık boyle bişey yok..
ccd iyidir demekte cmos iyidir demekte cok dogru degil..
cmos daha az ısınır uzun sureli cekimlerde avantajdır,daha az noise yapar..
d40 la 350d arasında 350d tercihi daha ii olur.eskide olsa sonucta alanın 2 3 yıl kullandıgı bir makine.sizde rahatlıkla 2-3 yıl kullanabilirsiniz..ve bıldıgım kadarıyla fiyatıda 800 ytl civarı..


-------
ileride cmosa gecilebilecegi fikri gerceklik payı tasıyabilir.cunku mevcut sensorlerim megapiksel haddini arttırmak için az noise yapan ve az ısınan cmoslar daha avantajlı..
yada 1.5 carpanlı degilde 1.4-1.3 carpanlı makineler uretilecek..

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 19:27 - İp: 78.***.**9.212
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

pazarbey karnın mı aç senin :D

CMOS u bu kadar büyütme gözünde. kullandığın 10 dolarlık webcamın sensörü de CMOS .

ortaya iddialı laflar atmadan önce biraz araştır.bir teknoloji olarak CMOS ve CCD den bahsediyorum .

senin oritenin s2 den iyi olması çok normal, ben s2 kadar hödük makine zaten görmedim ,buna rağmen forumda fanatik taraftarlar gibi uzun süre yere göğe sığdıramadınız o makineyi.madem senin orite den daha iyi neden 100000 kişiye aldırdın makineyi? (bu arada orite marka bir makine almış olmana inanamıyorum Beko filan yok muydu .

neyse konumuz o değil .

CMOS un en kötüsü CCD den iyidir gibi bir laf ''laf ola beri gele ''sözüyle açıklanabilir rahatlıkla .

CMOS un CCD ye tek artısı yüksek isoda daha az noise üretmesi . Onun dışında biri diğerinden üstün demek fotoğraf makineleri için çok da mümkün değil.

Neyse uzatmaya gerek yok ,tasarımcıların mühendislerin sorunu, bir makinede CMOS mu var yoksa CCD mi diye makine seçilmez. Pazarbey çok anladığı için bu işlerden gidip samsung ve 18-200 aldı

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 20:06 - İp: 88.***.**7.189
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BUfalo hangi firmanın borusunu öttürüyorsun acaba. Daha doğrusu şu anda hangi firma. Yok yok tabi benim gidip ccd sensörlü a100 ü satıp ta cmos sensörlü 40 d alan. Madem kötü niye aldın be adam.
Ayrıca s2 yi benim kadar yerden yere vuranda yoktur. Ayrıca fotoğrafları fena değildir. Ayrıca 2. elde az çok parada eder. ZAmzon gibi değildir.
NEyse fazla uzatmayacağım. Hazine avukatlarının mali hakları konusunda bir yazara mail atacaktım. KP nin yaptığı adaletsizlik, hakim ve savcılara verdiği yüzde yüzlük zam, icra müdürleri ve katiplerin yolluk vs haklarında yaptıkları kesinti kosunusunda yazacaktım. Bu fün bir avukat ablamız (orman vekili) 1300 ytl aldığını söyleyince tepem attı. KP adaletten bahseder lakin bu adaletsizliği görmez.
NEyse gelelim cmos ccd meselesine. KEsinlikle cmos. Arz ettiğim gibi cmos sensörlü orite ccd sensörlü muadilini evire çevire döver. oriteden sonra reklamlara kanıp aldığım ccd sensörlü mustek i bu sebeple adamlara değiştirttim. ne bileyim ccd nin noise yaptığını.
arçelik daha o zamanlar makina sektörüne girmemişti.

 

Tarih: 8 Nisan 2008, 22:56 - İp: 88.***.**6.11