alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

Canon450 Ebaydanmı?elden Amerikadan Mı?

Merhaba arkadaşlar.öncelikle amerikadan tanıdık vasıtasıyla canon eos 450 siparişi verdim sayılır. ama önümüzdeki bahar aylarını bulacak muhtemelen gelmesi.buradan ebaydan alıp adresi amerika gösterip elden getirtmek istiyorum. bugün arkadaşım ebaydan sanırım nikon d40 almış 350 dolara ve kargo ile gelmiş hiç bir sıkıntı olmamış bu nasıl iş anlamıyorum gümrüktende fotoğraf makineleri ile ilgili sıkıntı olmadığı söylenmiş.diğer elektronik aletler hariç. şimdi siz olsanız gümrükten böyle söylenmesine karşın yinede alırmısınız yada garanti olsun deyip 6-7 ay bekleyip amerikadanmı? getirtirdiniz...bilgisi olan arkadaşlar veya fikir verecek arkadaşları yardımlarını bekliyorum...bu fırsatı değerlendirmek istiyorum d-slr like ı burdan 1100 liraya (canon sx 1)almaktansa nerdeyse aynı fiyata d- slr almak mantıklı değilmi???cevap ve fikirerinizi bekliyorum.teşekkürler.

Tarih: 25 Temmuz 2009, 16:50 - İp: 88.***.**3.128
akkaymaz
akkaymaz (üye)
İstanbul / Amatör

Devlet işi belli olmaz gümrükte takılırsa , çekeceğiniz sıkıntıya hiç bir fotoğraf makinesi değmez.

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 19:18 - İp: 85.***.**3.42
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

6-7 ay çok uzun bir süredir.

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 19:19 - İp: 88.***.**7.115
alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

Vereceğim link teki canon seti içine girenler ve fiyatı görüp karar verin bu fiyat buy ıt now ve free shipping yani hemen al ve kargo içinde fiyatı.aslında d-slr like lamaya karar vermiştim.ama işler biraz değişince;6-7 ay bekleme gümrükte çıkması muhtemel bir sıkıntı yanında daha kolay gorunuyor sanki...gümrük mevzuatının bu yanar döner durumuda acayip bir durum doğrusu...bir tarafta sıkıntı yaşayanlar ve diğer tarafta ''yok abiii hiçbir sıkıntı yaşamadım aslanlar gibi geldi cihazım'' diyenler nekadar manyak bir tezat anlamak mümkün değil... LİNK-LİNK-LİNK

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 21:35 - İp: 88.***.**4.110
quasimodo
quasimodo (üye)
İstanbul / Meraklı

Gümrükile ilgili bir şey getirtiyorsanız, Topkapı'daki Paket Posta Gümrüğüne getirilmesini isteyin, ordan kimliğinizle alabilirsiniz eğer ordan alınıp buraya yollanacaksa. Eğer internet'ten alışveriş yapıyorsanız ve ödemeyi havale olarak çıkartacaksanız kesinlikle UPS, TNT, FedEx ya da DHL ile kapıya teslimatını sağlarsanız gümrükte pek uğraşmazsınız yalnız ordan "Shipping Free" olarak alın nakliyeyi de yüklemesinler size, sadece gümrük işlemleri için bir takım ödemeler yaparsınız ki bunlar da 200 YTL civarında olabilir.

 

Tarih: 25 Temmuz 2009, 23:58 - İp: 78.***.**4.220
saddler
saddler (üye)
İstanbul / Amatör

Gümrük işi kesinlikle riskli. Evet 500 $ lık makineyi vs getirenler oluyor ama diğer taraftan bırakın elektronik eşyayı 100 küsur dolarlık kitabı takılıp hem bir sürü vergi ödemek hem de zahmetini çekmek zorunda kalanlar da olabiliyor.

Ayrıca veridğiniz linkteki satıcı Türkiye'ye gönderim yapmıyor ve en yakın Yunanistan için bile 149$ shipping ücreti ekleniyor.

 

Tarih: 26 Temmuz 2009, 10:39 - İp: 88.***.**1.29
alphax
alphax (üye)
Sakarya / Meraklı

fiyatlar ortalama bu seviyede free shipping veya değil tabiki ben yanlızca örnek teşkil etsin diye verdim linki.quasimodo nunda dediği gibi UPS, TNT, FedEx ya da DHL ile kapıya teslimatını sağlarsanız yani buda free shipping artı masraf çıkma ihtimali olmamak demek oluyor...artı amerika içi free shipping olması amerikadan elden getirmek için geçerli seçenek vs.vs.vs.verdigim linkte amerika içi free shipping zaten mesela almanya üzerinden elden gelse cihaz artı 109 dolar shipping yazıyo almanyaya...buradaki gümrükte sıkıntı çıkma ihtimali düşünülürse...en garantisi tabiki direkt amerikadan elden sorunsuz şekilde getirtmek tabi.

 

Tarih: 26 Temmuz 2009, 23:30 - İp: 88.***.**7.60
  • 1