mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

Canon,sony,samsung,nikon,panasonic?

sizce markaların uzmanlık alanları tek mı olmalı
yanı tek bırseymı uretmelıler yoksa cok yonlumu olmalılar
mesela:canon yazıcı bıle uretıyor
sony video foto televızyon uretıyor
samsung keza fırın camasır makınesı bıle yapyor
panasonıc keza tv uretımı yapıyor yazıcı uretıyor

sizce bir dalda uretım yapanmı tercıh edılmelı yoksa bunun hıc bı onemı yokmu

Tarih: 3 Mart 2006, 13:14 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Bence fark etmez.Yeterki yaptıkları işe sımsıkı sarılsınlar.Önyargıyla yaklaşmak yanlıştır modellere fakat samsung'dan pek bir beklentim yok.Hadi sony yıllardır görüntü ve ses sistemleriyle keza panasonicte aynı sistemler ile uğraşmış köklü firmalar.Ancak fırın üretmek,klima,buzdolabı falan ne alaka.İnşallah ben yanılıyorumdur,Samsung beni utandırır ve fotoğraf severleri peşinden sürükleyen modeller üretir.Arkadaşlar unutmadan söyliyeyim ;şimdi aklıma geldi.Samsung Pentax firmasını arkasına alarak GX-1S modelini çıkartıyor.Biraz önceki samsung ile ilgili atıflarımı geri alıyorum fakat Pro 815 modelinin daha alması gereken çok yol var.Diğer kompakt modellerinde zaten yüzüne bakılacak gibi değil...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 13:26 - İp: 85.***.**9.7
mrtksn
mrtksn (üye)
Ankara / Amatör

bazı firmalar var, kar getiren her şeyi üretiyorlar, bazıları da oldukça başarılı: siemens örneğin; sanayi ürünlerinden cep telefonuna bir çok şey üretiyor; mitsubishi örneğin, arabadan projeksiyon cihazına kadar her şeyi üretiyor.

bazı firmalar bir alanda çok iyi oluyorlar; mesela elektronikteki başarılarıyla öne çıkabiliyorlar: sony gibi; bunlar başka çok başarılı firmaların lenslerini. vs kullanarak son derece kaliteli fotoğraf makineleri üretebiliyorlar; onları tebrik eder yolarında başarılar dileriz.

bazı firmalar da sadece belli bir ürün türüne odaklanıyorlar ve çok başarılı oluyorlar, ürünelrinin en temel parçalarını kendileri üretiyorlar; nikon u örneğin bir tek fotoğraf makinalarıyla hatırlarım, başka şey ürettiğini duymadım.ama canon örneğin hem elektroniği hem de lensleriyle çok iyi; yine de canon dendiğinde insanların aklına yazıcıdan önce fotoğraf makinası gelir.

bazı firmalar da sadece belli bir parçaya çok sıkı sarılıp onu üretiyorlar; başka şeyler üretseler bile isimleri geçtiğinde herkesin aklına asıl ürünleri gelir; örneğin lenslerde carl zeiss,leica; carl zeiss optiklerini sonylerde görüyoruz mesela, sony nin elketroniği ile onların optikleri çok hoş sonuçlar vermiş bence.


ve sırf para kazanmak için piyasa işi yapan, kar getirmediği an işi bırakabilecek sadece tüccar şirketler var; onlardan uzak durulmalı.

#mrtksn' tarafyndan 03.03.2006 14:45:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Mart 2006, 14:44 - İp: 144.***.**1.144
dahhak
dahhak (üye)
İstanbul / Meraklı

MARKALARIN PEK ÇOK KONUDA FARKLI ÜRÜNLER ÜRETMESİNİN OLUMSUZ BİR TARAFI YOK BENCE. ÇÜNKÜ MARKALAR GENELDE HER ÜRÜN İÇİN BAŞKA ÜRETİM MERKEZLERİ KULLANIYOR. BU DA ÇALIŞMA SİSTEMİ VE KALİTEYİ OLUMSUZ ETKİLEMİYOR.
FAKAT ÜRÜN ALIRKEKEN KALİTELİ MARKALAR İÇERİSİNDEN TEKNİK ÖZELLİKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK ÜRÜN ALINMALI.BEN CANON KULLANIYORUM. CANON BİR BÜTÜN . FOTO KONUSUNDA HER ŞEYİ DÜŞÜNEREK MALZEME ÜETİYORLAR. DİĞER DALLARI DA AYRICA UZAMN GİBİ ÇALIŞIYOR. GÜNEŞ GİBİ. IŞIĞININ BİRİNE ULAŞMASI DİĞERLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEMİYOR.
KOLAY GELSİN.

 

Tarih: 3 Mart 2006, 15:35 - İp: 85.***.**7.23
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili Osmanlı,
Benim en sevmediğim şeylerden biridir "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak" Samsung iki firmadır Biri Samsung elektronic diğeri de Samsung techwin dir Elektroniğin distributörü Anadolu grubu Techwinin ise Kont bilişim dir.Senin fırın,klima vs gibi ürünleri elektronic fotoğraf makineleri vs gibi ürünleri de techwin üretir.
Pro 815 samsung +Sigma ortak üretimidir Sigma ki lens teknolojisinde dünya liderlerindendir (Ben Sigma yetkili servisiyim)

Seninyüzüne bile bakılmaz dediğin makinelerin bir çok komponenti senin yüzüne bakılır dediğin markalarda kullanıldığını bizzat servisime misafir olduğun zaman sana gösterebilirim.

Sevgili mimarca,
Artık marka dönemini yaşıyoruz dolayısıyla marka ve onun mentalitesini insanlar tercih ediyorlar.Ben müşteri politikalarından ötürü evime hiçbir HP ürünü sokmuyorum...Kodak markasını kimseye önermiyorum mesela...Ama Panasoniğin servisliğini Sigmanın servisliğini göğsümü gere gere yapıyorum Çünkü adamlar müşterilerine son derece önem veriyorlar...Bosch felsefesini hepimiz biliyoruz değil mi?
Buradan hareketle ben markaya önem veriyorum Tercih ettiğim marka piyasaya birürün sunuyorsa ben buna güvenirim.Zira insan güvenini kazanmış bir marka bunu kolay kolay heder etmez. Bakınız daha yeni Fujinin Müdürü Sayın Hoşbakan bu sitede bir müşterisinin mağduriyetini gidermek için nasıl seferber olduğunu hepimiz gördük....

 

Tarih: 3 Mart 2006, 15:41 - İp: 85.***.**2.241
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

burkay abi sana katılıyorum... hp gıbı bır markadan foto makınesı almak cok buyuk talıhsızlık ornegın gayet bu ısı ıyı yapan fırmalar var tabi
bu arada osmanlıyı yanlıs anlamamak lazım burkay abi pro 815 i kotulemedı bence yanı oda tabıkı sıkı makıne samsung uretmı cok kalıtelı oldugunu bızzat bılıyorum o bıraz kendı segmentındekı urunlerde karsılastırdı
abi saygılar
değerli yorumlarından mahrum etme bizleri...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 18:13 - İp: 81.***.**3.1
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

'bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak'
Burkay bey herhalde amacına ulaşmıştır.Üyelere böyle laf sokmak herhalde hoşuna gidiyordur.Ben hep insanların karşı tarafın haklarına tecavüz etmeden eleştiri yapması gerektiğini savundum.Yoksa bende bilirim ona laf sok yok öbürü gelsin onun da bir eksiğini yüzüne vurayım.İnsanların kalbini kırmak kolaydır,tamir etmek zordur.Fotoğraf makinesi tamir etmeye benzemez.
Ayrıca kendi yazımı yazarken kendim bir adım geri adım attım.Bakınız Samsung-Pentax birleşmesine.Kaynak:dpreview
Ve ben samsung,sigma ortak ürünü değildir de demedim.Sadece ilk defa arkasına pentax gibi güçlü bir firmayı alrak SLR piyasasına giriyor dedim.
Bir de Pro815 modelini kötülerken,içinde kullandığı parçaların dayanıklılığıyla ilgili bir söz sarf ettiğimi de hatırlamıyorum.Sadece kullanım performansından bahsettim.Daha başka forumlarımı okumamış olabilirsiniz.Ben yine de bahsetmek istiyorum:Samsung ıso 400 hariç iyi fotolar veriyor,ıso 400 de fazla noise üretiyor dedim.Birde dış görünüşü kaba ve ağır bir cihaz dedim.
Açılan foruma fikirlerimi yazdım.Gidipde adam öldürmedim ya...Bukadar abartmaya gerek yok!

 

Tarih: 3 Mart 2006, 21:42 - İp: 85.***.**4.102
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

"Ancak fırın üretmek,klima,buzdolabı falan ne alaka.İnşallah ben yanılıyorumdur,Samsung beni utandırır"
Bunu sen yazmadın mı kardeşim? bilmeden konuşmuyor musun? ben sana doğrusunu yazdım bilgilenmen için senin fırın buzdolabı klima falan dediklerini samsung elektronik üretiyor samsung techwin değil....işte samsung seni utandırdı....

.Samsung Pentax firmasını arkasına alarak GX-1S modelini çıkartıyor.Biraz önceki samsung ile ilgili atıflarımı geri alıyorum fakat Pro 815 modelinin daha alması gereken çok yol var.Diğer kompakt modellerinde zaten yüzüne bakılacak gibi değil...

Samsung pentax firmasını arkasına almadı Pentaxı bizzat satın alıyor (kaynak:Samsung başkan yardımcısı) görüşmeleri sürdürüyorlar...Pro 815 alması gerek yol nedir açıklarmısın? benzerlerinden eksikliği nedir? sen pro 815 eline aldın mı hiç? Samsungun yüzüne bakılmayacak modellerden bir kaç tanesini söyler misin? yada başka markaların yüzüne bakılır olanlarından örnekler verir misin?
Bilmeden konuşanları bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları sevmediğimi baştan söyledim.bunda alınacak bir şey yok okuyun biraz... sağınıza solunuza bakın...

 

Tarih: 3 Mart 2006, 23:57 - İp: 85.***.**2.241
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet elime aldım ve inanın 3.5''lcd midemi bulandırdı.Makinenin arkası sırf ekrandan ibaret.Diğer modellerde bulunmayan dünyanın ilk bel hizası,renkli bir 2. ekranı da var üstte.Bu güzel bir özellik.Çekim öncesi önayarları görmede.Makinenin fiyatı çok yüksek.Fz 30 dan fazla noise üretiyor.15x zoom ise iyi ancak ağır bir cihaz.12x zoom lu fz30 5mp de 15-16 yada 3mp de 19.1 extra optical zoom özelliği ile 4 dijital zoom u kullanarak 76x zoom yapıyor ki piyasadaki en yüksek zoomlu model.Üstelik daha hesaplı fiyata...s9500 keza gerek body olarak gerekse başka özellikleriyle sanıyorum daha iyidir.Zaten forumlarda samsung un 815 modelini almak için fikir soranda parmakla gösterilecek kadar az.Çoğunluğun hep bir bildiği vardır.
Kompakt samsung'lara gelirsek D301,A302,A402,A400,UCA-4, A4,V5,UCA-5,UCA-505,İ5 ve V700 modelleri görünüm olarak tek kelime ile iğrenç.Çoğu modeli küçük lcd lere sahip(3.5 inç de olsun demiyorum-bir ortasını bulamamışlar).Arkadaşım alacakken vazgeçirdim şimdi canon a döndürdüm.Satıcıya fikrini sorduğumda o da beğenmediğini belirtti(özellik ve tip olarak).En üst modeli olan v700 ün dahi dergilerde iyi eleştiri almadığını okudum.Sonuç olarak içlerinde en iyisi pro815 modeli.Bu aleti satıcılar övüyorlar ama onlar hala kalitenin 8mp yada 15x ile ölçüldüğünü düşünmekte.Sitelerdeki testleri inceleyemedikleri için haklı olarak tam olarak doğru yönlendiremiyorlar.
Siz şimdi tekrar benim yazılarımdan bir alıntı çıkarırsınız.Bakalım nereden seçme yapacaksınız.Artık dakikalarca size yazı yazmak istemiyorum.Yazılarımı dikkatlice okursanız,size saldırıda bulunmadığımı,kelimeleri seçerken titiz davrandığımı göreceksiniz.As isimli arkadaşın yazılarını okumanızı öneriyorum.O hepimize örnek olacak seviyede yazılar yazıyor.Lütfen ne ben ne de siz artık bu manasız çekişmeye bir son verelim.Siteyi de boşuna meşgul etmeyelim.Sonuçta ben doğru yada yanlış kişisel fikirlerimi ortaya koydum.Herkese selamlar...

 

Tarih: 4 Mart 2006, 00:40 - İp: 85.***.**4.102
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sorunda burada zaten senin doğrularını tartışmıyoruz...Burası bir paylaşım sitesi ve burada biz "doğru yada yanlış kişisel görüşlerle" ilgilenmiyoruz.İlgi alanımız teknik verilerle desteklenmiş kişisel görüşlerdir senin doğrularındır.Ancak sen çıkar elinde hiç bir veri olmadan savlarını ortaya koyacak teknik bilgilerden yoksun bir yazı yazarak ortaya çıkarsan fısıltı gazetesine prim verirsin ve yazdıkların dedikodudan öteye gitmez.
Bana bir makine önereceksen bunu "şu şu özelliklerinden ötürü öneriyorum"diye açıklamalısın....Eğer ben aldım çok harikaydı gibi subjektif bir açıklama yaparsan inandırıcılıktan uzak olursun.Ben panasonic makinelerin de yetkili servisiyim ve Nois konusunda seninle hemfikir değilim ve hatta FZ 30 u ben makine almaya karar versem ilk önce tercih ederim. Pro 815 in büyük ekran olmasının nedeni daha sonraki modellerinde o ekranın navigasyon ekranı olarak kullanılacak olması yani o makine gelecekte doğa sporları ile uğraşanlara göre yeniden tasarlanmış olarak piyasaya çıkacak (aslında tasarlandı bile)

 

Tarih: 4 Mart 2006, 05:52 - İp: 85.***.**2.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Oo güzel bir tartışma. Ama hemen yumuşamayın lütfen. Öyle sende haklı olabilirsin falan yok.BUrkay vur, osmanlı sende altt kalma. Bizim ekmeğimizde bu yüzden.Merak etmeyin avukat tutacak paranız yoksa devlet size bir avukat tutacaktır.
Şimdi gelelim konumuza.Arkadaşlar arçelik bile makina üretti.Daha doğrusu ismini bastırdı makinanın üstüne. Vestel falanda yaptırdı galiba.
Japonlar zaten malum. Panasonic bu konuda geçmişi olmamasına rağmen girde(Sanırım) ve çokta başarılı oldu.Zaten japonyanın en büyük holdingine bağlılar. Uçak , araba, ne varsa yapıyorlar.Bakın dslr işinede el attılar.
Samsung ise korenin japonlaşma yolunda ilerleyen ve gördüğüm kadarı ile argeye çok önem veren şirketlerinden. Özellikle plazma tv konusunda sony yi bile geçtiler gördüğüm kadarı ile. BEn hiç samsung makina görmedim. Ne küçüğünü ne büyüğünü.Ama birkaç versiyon sonra japon kalitesine ulaşacaklarındanr eminim.
Özetle artık kimse bir alanda çalışmıyor. Çalışmasını beklemekte pek mümkün görünmüyor.
Saygılarımla.

 

Tarih: 4 Mart 2006, 09:14 - İp: 81.***.**8.76