afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon,nikon,olympus,pentax,minolta?

Arkadaşlar, Hep Canon ve Nikon önerisi yapılıyor. Bu 5 büyüklerden diğer üç firmanın ürettiği makineler basit mi? Contax ve Leica bu pazarda yok mu? Kafanız karışmasın ama Mete007 bir satıcı sorunundan (....) söz edememişti. Fotoğraf sever arkadaşlara ve yeni makine alacaklara, bilge arkadaşlar tavsiyelerini çoğaltmalılar. Örnek, Olympus 8080 Amerikada 13 firmanın 50'yi aşkın makine ile katıldığı bir test sonucunda en iyi fotoğraf çeken makine seçilmişti. Bunu Türk kullanıcılar da onaylıyordu. Sn.Dadanagast'da Canon'dan Nikon d200'e atlamalı artık. El cevab:"Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"...

Tarih: 16 Kasım 2005, 17:03 - İp: yok
ozzyalp
ozzyalp (üye)
İzmir / Amatör

Biraz geç bir yanıt oldu sanırım ama kendimi cevap vermekle mükellef hissettim Bir Olympus 8080 kullanıcısıyım. Fiyatı ve muadilleriyle karşılaştırıldığında mükemmele yakın bir makine olduğunu söyleyebilirim. Zaten bunu herkes söylüyor. Performansından son derece memnunum. Teknik desteği ile ilgili getirilen eleştiriler doğru ancak bu halledilebilir bir sorun. Amaaaaa!!!! Ben biraz daha uzağı çekmek istiyorum, ben objeye değil obje bana gelsin istiyorum diyorsan, yani tele çarpanlı bir objektif eklemek istiyorsan kesinlikle alma derim. Olympus (özellikle 8080 için) bu konuda çok ama çok zayıf.(Makine üreticleri için lens üreten diğer kuruluşlar da öyle)
Leica için fazla söz sarf etmeye gerek yok. Forumlarda adından çok bahsedilmemesinin sebebi sanırım fiyatı ve bu sebepten ötürü Leica ile olan tecrübe azlığıdır.
Konika Minolta'nın "harika" modelleri var. Ve bana kalırsa fotoğrafseverler bu makinelerin hakkını forumlarda veriyorlar.
Gelelim Canon, Nikon konusuna... Bu iki isim neden bu kadar çok tartışılıyor anlayamıyorum. Biz bunu FB-GS gibi falan algılıyoruz herhalde. Her ikisinin de model model kıyaslamak gerekirse büyük artıları var. Son derece geniş yelpazeli ek aparatları var. Bunlar tercih nedeni olmalı.
Son olarak Canon ve Nikon için üretilmiş 4-5,6 gibi berbat F değerlerine sahip o kadar çok lens var ki bunları yukarıdaki yelpazeye dahil etmediğimin bilinmesini isterim. İyi çalışmalar...

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 22:55 - İp: yok