afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon,nikon,olympus,pentax,minolta?

Arkadaşlar, Hep Canon ve Nikon önerisi yapılıyor. Bu 5 büyüklerden diğer üç firmanın ürettiği makineler basit mi? Contax ve Leica bu pazarda yok mu? Kafanız karışmasın ama Mete007 bir satıcı sorunundan (....) söz edememişti. Fotoğraf sever arkadaşlara ve yeni makine alacaklara, bilge arkadaşlar tavsiyelerini çoğaltmalılar. Örnek, Olympus 8080 Amerikada 13 firmanın 50'yi aşkın makine ile katıldığı bir test sonucunda en iyi fotoğraf çeken makine seçilmişti. Bunu Türk kullanıcılar da onaylıyordu. Sn.Dadanagast'da Canon'dan Nikon d200'e atlamalı artık. El cevab:"Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?"...

Tarih: 16 Kasım 2005, 17:03 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ben konika minolta kullandım.Kullanışlılık olarak canonda çok daha iyiydi.
Ama fotoğraf kalitesi olarak canon bariz biçimde önde.
Olympus 5000 550 euro civarında bu fiyata iyi bence alternatifler bayağı arttı ve ucuzladı.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 17:22 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili pazarbey, hatirladigim kadariyla sen S2 kullaniyorsun. Minoltanin hangi modellerini denedin de begenmedin bilmiyorum ama sanirim Z serisi olmali. Eger Z serisi ise soylediklerine katiliyorum Ama, mesela A2 ve A200 modellerini deneyip Pro1 ile kiyaslama imkanin oldumu? 8MP SLR-Like makinalar arasinda A200 de Afrikali`nin da belirttigi gibi cok iyi bir makina olan Olympus 8080 de goruntu kalitesi acisindan Pro1`den daha ustun makinalar.

Ornegin cep tipi makinalar arasinda Fuji`nin F10 modeli ozellikle noise konusunda Canon, Nikon ve digerlerine fark atti, vs. vs.

Tabiiki Canon ve Nikon cok iyi markalar. Ozellikle ileri duzey profesyonel modellerde digerlerinin onlarla boy olcusmesi kolay degil. Ama zaten bizim de o modellere erismemiz mumkun degil.

Gerek baslangic veya orta duzey D-slr olsun gerekse slr-like veya commpact modeller olsun,bizim gibilerin alabilecekleri siniftaki(toplamda 2000-3000$ gecmeyen) makinalar arasinda Canon ve Nikonla yarisan, zaman zaman da onlari geride birakan modeller var.

Lafi amma uzatmisim yahu, Yani soylemek istedigim sey Olympus, Pentax, Fuji ve Minolta gibi markalarin da cok iyi makinalar urettigi ve makina secerken kiyaslamanin marka degil model bazinda yapilmasinin daha dogru olacagidir.
saygilar, sevgiler...

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 21:38 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fotoman ben ne demişim yahu.Aynı şeyi söylüyorum.Z2 ve z3 kullandım.PEkçok bakımdan s2 den de iyilerdi.
Ama fotoğraf kalitesi iyi dedim.İyi okurmusun.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 21:59 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sayın afrikalı,
contax artık üretimine son verilmiş bir marka.Olympus için ise söyleyeceğim ülkemizde olympusun bir yetkili servisinin olmayışı nedeniyle bu makineyi satın alanların bir takım sıkıntılarla karşılaşmaları ve hele garanti süresi dolanlarda ise eğer masrafları göze alabiliyorsanız makinenizin çekoslavakya veya portekize giderek orada onarılıp ve gelmesi geçen süre ve masraflar toplamı insanı bu markayı alıp alacağına pişman ediyor.Sizin yaşadığınız ülkede veya amerikada durum nasıl bilmiyorum lakin türkiyede durum bu.leica'ya gelince bende digilux 2 var ben memnunum.bir ara Fuji Finepix Pro S1 kullandım (2 ay kadar) ondanda çok hoşnut kaldım...
Fotoman dostumun dediği gibi her markanın değişik tüketici beğenisine yönelik modelleri var bende o fikre katılarak makineleri marka olarak değil model bazında değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım.Ancak markaları ise toplamda tüketiciye bakış açılarını irdeleyerek ele almamız gerektiğini vurgulamak istiyorum.örneğin ben oldum olası HP nin müşterinin etinden ve sütünden yararlanma politikasından kurtulamadığını biliyorum siz sayın afrikalı ve siz sayın fotoman sizlerin yaşadığı ülkelerde durum nedir?

#burkay' tarafyndan 16.11.2005 22:07:42 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 22:06 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili pazarbey, valla sana kotu bisey demedim
Ustelik hakli oldugunu da soyledim, S2`nin goruntu kalitesi sadece Z2 ve Z3 degil Z5`ten de daha iyi (Z6 denemedim birsey soyleyemem)

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 22:12 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=4990

burada ben kendi makinamı z2 ve z3 ile çok acımasız bir şekilde karşılaştırdım.Hiçbir şey saklamadan.Karşılaştırmasına bakabilirsin.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 22:29 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

http://forum.netfotograf.com/dijital_kompakt.asp?msg_id=4990

burada ben kendi makinamı z2 ve z3 ile çok acımasız bir şekilde karşılaştırdım.Hiçbir şey saklamadan.Karşılaştırmasına bakabilirsin.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 22:31 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

Arkadaşlar merhaba
Olympus dijital fotoğraf makinelerini çekinmeden alabilirsiniz.Elimizde Olympus dijital fotoğraf makinelerine ait yedek parça stoğumuz mevcuttur.Bugüne kadar servisimize gelen Olympus dijital fotoğraf makinelerinin sorunsuz bir şekilde onarılıp teslim edildiği örneklerle sabittir.Mesela Tepe Nautilus Megavizyondan Volkan beyin C-5060'ı veya Yıldırım Gsm Center dan Ufuk beyin C-370'i veya Külahçı Fotoğrafçılığın C-3030 ve C-4040'ı gibi.İsteyen olursa özelden mail atar bu referansların telefon numaralarını veririz.Hala aksini iddaa eden olursa yollar herhangi bir Olympus'u birkaç gün içerisinde onarılıp onarılmadığını görür...

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 10:22 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili özgür ,
Bu haberi duyduğuma çok sevindim,Demek artık olympusun Türkiye yetkili servisi oldunuz ve garanti kapsamında ki kompakt,semi pro ve pro makinelerin bakımı -onarımı konusunda yetkilendirildiniz doğru mu anlamışım?Bu konuda ayrıntılı bilgi verirseniz bende daha önceleri Olympusun bu konudaki yazılarımda gerekli düzeltmeleri yapayım.tekrar hayırlı olsun?

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 10:29 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..
oncelikle, afrikali beni bu sitede cok kisa bir sureden beri taniyor oldugunuzu soylemek istiyorum..
neyse.. soylediklerinize cevabi arkadaslar kismen yanitlamislar, ama ben de kendimce cevaplamak isterim.
...
ben d200'e falan atladigim yok herseyden once..
..350D'den gayet memnunum.. sanirim FF sensorlu bir makine alincaya kadar da atlamayacagim..
.............
contax firmasinin uretimine son verildi burkay'in belirttigi gibi.. ayrica piyasada bulunabilecek makinelerinin fiyatlari da gereksiz bir sekilde yuksek..
..ayni sekilde leica'nin da oyle.. leica digilux 2'nin fiyati halen daha 1200 pound'lar seviyesinde.. yani d200 ile ayni.. bu bence: "bu ne lahana tursusu, bu ne perhiz" dir..
..ha ama kalitelidir, ki benim de almayi en cok istedigim makinelerden biri M7'dir.. ama fiyati cok yuksek.. ayrica digital anlamda leica'nin henuz bir basarisi yok.. (ayni sey R9 ve digital back'i icin de gecerli.. fiyat olarak 1DsMII'dan daha yuksek ama o kadar basarili kesinlikle degil..)
sizin de bildiginiz gibi leica'nin cikarttigi makinelerin aynisini, sadece logosu farkli olacak sekilde panasonic de satiyor.. leica, sirf leica logosu icin para aliyor..
o yuzden, leica'nin piyasadaki birkac makinesini tavsiye etmenin de manasi olamaz..
bu arada, bu makineler hakkinda yazilmis degerlendirme raporlarini da ciddi bir sekilde takip ettigimi belirtmek isterim..
...................
olympus 8080, ilk ciktigindan beri ben de almak istiyordum.. basarisini cok iyi bir sekilde bildigimden emin olabilirsiniz.. ayrica eski arkadaslar da hatirlayacaklardir..
..ama iste turkiyedeki servis problemleri yuzunden burada tavsiye etmiyordum..(ozgur foto, haloldugunu soyledigine gore artik sorun yoktur..) zaten artik etmem de, cunku eskimis bir model.. (bu size gore farkli olabilir, hak veririm..)
.............
ayrica ben kimseye de sadece canon veya nikon alin da demiyorum.. farkli makineler onerdigimi de konularda gorebilirsiniz..
ama su da var ki, canon ve nikon, dunyada daha cok pazari olan markalardir.. bu yuzden bu markalari alacak insanlarin daha iyi bir secim yapacaklarini soylemek yanlis olmaz.. cunku, ileride satmak istediklerinde kolaylikla alici bulabileceklerdir..
su da var ki, bu iki markanin daha cok aparatlari vardir.. daha kolay urunleri bulunabilir.. ki ingilterede de olay boyle..
turkiyede yasayanlarin kolaylikla pentax lensleri bulabileceklerini dusunmuyorum dogrusu..
.....................
son olarak afrikali, burada bu sekilde bir konu acip, ismimi kullanip, "lahana ve perhizden" bahsetmenizi uygunsuz gormekteyim..
burada boyle bir konu acarak birseyi acikliga kavusturmak ister gibisiniz, ama ne yazik ki bu sekilde olmasi yanlis..
eger ki diger makineleri onerecekseniz, lutfen, yardim isteyen arkadaslara yardimci olacak sekide yazilar yazin.. actiklari konular altinda..
ben de eger ki yanlis dusundugunuzu soylersem, o konu altinda neden oldugunu tartisiriz..
ama hepsine esit hak verilmeli diye birseyle konu acmak hem yararsiz hem de gereksiz..
ben bu isten para kazanmiyorum, dolayisiyla kimsenin de yagciligini yapmam.. burada, forumda yapilan olay, karsiliklik gorus bildirerek yardimlasmadir.. benim dusunceme gore canon daha iyiyse, ben canon derim.. ve neden oldugunu aciklayabildigim olcude de hakli olurum.. bunu kabul eder veya etmez karsidaki..
ama sirf esitlik olsun diye de minoltayi savunmam..
ki diger arkadaslar bilirler; ben de minolta a200'un veya minolta 7d'yi defalarca savunmus bir insanimdir forumda..
..tabii bunlar benim dusunduklerimdi.. lutfen, kisa surede birseyleri degistirebilmeyi dusunerek konular acmayalim afrikali.. arkadaslara yardimlarinizi, cabanizi takdir ediyorum ama baskalarini elestirmeden once lutfen iyice bilgi edinerek hareket edin..
saygilarimla.

 

Tarih: 17 Kasım 2005, 23:59 - İp: yok