ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Canon Yenilikleri

500 mu alayim 550D mi derken Canon pat diye geliverdi yeni makinalariyla

#ozansan' tarafından 18.03.2011 13:27:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Şubat 2011, 13:12 - İp: 221.***.**6.23
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Simdi burda Canon makinadan bahsediyorsak eski 1000D ile yeni 1100D yi karsilastirin hangisi daha tutarli ve dogru pozlamayi yapiyor ve isik dengesine sahip, ondan sonra yeniliklere laf edin diye dusunuyorum.Yeniliklere karsi bu kadar kati olmaya gerek yok yani Osmanli torunu oldugunuzu belli etmeyin.Hatta en yeniye gitmeye gerekte yok ki 1000D yi 500D ile bile kiyaslayinca ,1000D nin yuksek kontrastli alanlarda pozlama hatalari oldugunu bilmeyen yok.Ayrica sirf buda degil olay.Yeni sensorler ve yeni teknikler ile dinamik alan degerlerindeki artisda kaydedeger bir gelismedir son yillarda.Ayrica kit lens olayinida hic takan yok ki artan MP sayilarina gore ayarlanmis bir lens dijital dunyada cok sey ifade eder.Bende katiliyorum bazi goz boyama olaylarina,menude filtreler,ekran yanar doner falan gibi ama bazi konulardada kabul etmek gerekiyor yenisi iyisi olayini...

 

Tarih: 10 Şubat 2011, 01:22 - İp: 221.***.**6.23
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sayın ozansan açıkca bizleri geri kafalılıkla ilişkilendirmiş. Biz sensör, işlemci veya lenslerin pixel okuma kalitesindeki yenilikleri değil, pzometrenin ölçüm alanlarındaki çoklu noktaların ne kadar önemli bir yenilik olabileceğini sorguladık. Eğer makineniz elindeyse bakın canon vizöründen 39 noktadan kaç tanesi aktif olacak? Bence Minoltanın honeycomp dediği ölçüm siztemi daha verimliydi. Biz amatörler için üretilen makinelerde allayıp pullayıp bir ileri teknoloji harikası diye reklam yapılırken, üst sınıftaki Nikon d3x veya Canon Eos1 modellerinde bu tür uygulamalar neden yapılmaz acaba? Bir haselblad düşünün bu teknoloji detaylarından hangisi var? Bir profesyönel makine ölçümüne itibar etmez. Her zaman pozometre, celvinmetre gibi yardımcı elemanları kullanırlar. Bu bakımdan işlemci ve sensör haricinde yeniliklerin satış politakalrına hizmet eden argümanlar olması daha muhtemel diye anlatmaya çalıştık. Peki yenilikse neden bu makinelere Intervalumetre koymazlar. Maliyet artırıcı bir unsur da ondan. Noktalarla uğraşmak yerine T kodu ile tanımlanan Timer modunu neden yerleştirmezler. maliyet artırır. O halde şüpheyle yaklaşma hakkımız var bazı yenilikler diye söylenenlere.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 10:23 - İp: 41.***.**1.89
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

eos 600d hakkında

on yıl önce rüyamızda bile göremeyeceğimiz kameralar olmasına rağmen şimdi sadece uykumuzu getiriyorlar

Yine de tabi bu işlere yeni başlayanlar, öğrenciler ve meraklılar için yararlı gelişmeler bunlar. Sonuçta aslında farklı sınıflarda olsalar da bu kameraların 7D den veya 5D’den çok da kötü olduklarını söyleyemeyiz. Hele de fiyatlarını karşılaştırırsak!

http://www.ilkercanikligil.com/?p=1904





#remi5861' tarafından 11.02.2011 12:03:23 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 11:56 - İp: 88.***.**7.39
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sony yaparda canon nikon arkada kalır mı?

kalmaz hocam sür makineleri peş peşe

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 12:04 - İp: 88.***.**7.39
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Afrikali arkadasim aman yanlis anlama geri kafali falan haddime dusmez.Sadece goz boyamalik olmayan bir yeniligi goz boyuyorlar diye yansitman bence yanlis.Olcum noktan ne kadar artarsa o kadar tutarli bilgi islemciye gider ve sonucta bir butun olarak isleyen bu sisteminde yararina olacaktir diye dusunuyorum,flasli cekimlerden tut aydinlik karanlik dengesi zor olan cekimlerde dogru isiklandirma icin.Olay ayrica bak gorursun olayida degilki ,makinanin beyninde biten bir olay.Ayrica bana iyi makinalar su bu diye ornek veriyorsun ki bu makinalarda burak daha iyi metering sistemini,olay once Sensor buyuklugu ile basladigi icin zaten kiyaslama yapmak anlamsiz.Sonucta bu alanlarlarin dengelenmesi,makinanin sensorunun gorebildiginin uzerine gerceklesen bir olay..40.000 dolarlik makinalardaki sensor buyuklugu ve teknolojiiside dinamik alanda(Karanlik aydinlik dengesi) dogru orantili olarak etki yarattigi icin tabiki soylenecek bir sey yok.Benim bahsettigim 2 tane pencere var ayni buyuklukte ve bu pencereden gelen isinlari algilayan bir sistemin yenilenmesi.

 

Tarih: 11 Şubat 2011, 17:06 - İp: 221.***.**6.23
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

Çok fazla teferruat fazla risk ve karmaşa olduğunu bu gün kendi makinamda yaşadım. canlı izleme ile bir fotoğraf çekeyim dedim ama ölçüm noktaları ekranda belirdi ve ayrıca diğer pzlama dörtegn işareti ile üs üste bindi. Yarım deklanşürde ayan harektlendi ve açıp kapanmaya başladı. makinenin bütün bilgilerini sildim ama bazı temel bilgileri de mi yok etti diyye endişe duydum. Eos D7 model makine olduğunu belirtmek isterim. Yenlik güzel de o kadar çok detay yükleniyor ki, bir amatör günlerce bunların ne işe yaradığını anlamaya çalışıyor. Ben kendi adıma oyalanacak oyuncak değil fotoğraf çeken alet almak isterim. Her piksele bir ölçme noktası da koyabilirler. O ekranı mikro noktalarla da doldurabilirler. Çok noktanın ölçmedeki hesaplama şekli nedir? Ortalama mı alır bağımsız her noktayı işlemciyemi transfer eder? elbette bu noktalar örnek olması babından yazdık, yoksa ölçme sistemine göz boyama demek istemedik. Ama göz boyama adına o kadar gereksiz fiyat yükseltici unsurlar var ki, hayatta bir kere bile kullanmayız. İşte bu bakımdan EOS 7 için bir anket yapılarak hazırlandığını okumuştum. İnsanlar neler istiyorsa optimum o işlevleri yerleştirmişler.

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 16:15 - İp: 41.***.**1.89
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Ozansan, kit lensi değiştirmişler demişsin. Merak ettim ne gibi değişiklik yapmışlar? javascript:AddSmileyIcon('')biraz bilgi verirsen sevinirim...

 

Tarih: 12 Şubat 2011, 18:20 - İp: 78.***.**5.32
1lensimbileyok
1lensimbileyok (üye)
İstanbul / Amatör

spot bir dükkan nisan ortası ya da sonu geleceğini söyledi Türkiye'ye ve fiyat olarak tahmini birşey söyleyemedi

 

Tarih: 17 Şubat 2011, 00:34 - İp: 88.***.**9.98