kamuran76
kamuran76 (üye)
Kocaeli / Amatör

Canon Yenı D- Slr?????

arkadaslar merahba.dun CHIP dergısının SPECIAL FOTO-VIDEO DIGITAL sayısını aldım.dıjıtal fotografcılıkla ılgılı bır cok bılgı vardı.gozume takılan bı fotografta ustune (gızemlı olması ıcın
) bı ortu serılmıs yarısına kadar gorunen bi slr makına vardı.makınada EOS 370D DIGITAL yazıyor.gorunce cok sasırdım.sızce bı dogruluk payı varmıdır.yanı boyle bı makına beklenıyo mu?yabancı sıtelere baktıgımda fazla bılgı bulamadım.bilmiyorum belkide ben yanılıyorum.kusuruma bakmayın.isteyen bu dergıyı alıp bakabılır.saygılarımla..... KAMURAN

Tarih: 30 Haziran 2006, 12:52 - İp: 85.***.**9.186
kamuran76
kamuran76 (üye)
Kocaeli / Amatör

umarım oyle olur cunku kucuk body cok kullanıssız.bi de lcd ekran 2.5 bekliyoruz artık.350d yi gripli gordum ama fazla fark olmuyo herhalde.xtolga objektif dedigin gibi sorun olabiliyo...bekliyoruz bakalım nasılolacak

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 13:11 - İp: 85.***.**2.119
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

350d'yi cekemeyebilirsiniz arkadaslar.. bir de teker teker gelin lutfen..
burada cikip da 350d'nin bodys'ini savunmayacagim, cunku m*k gibi.. gel gor ki, sanirim bazi yanlis anlasilmalar oluyor, bunlari acikliga kavusturmak gerekir..

tolga dslr makinelerde de kucukluk onemli.. cunku giris seviyesi dslr'lari tamamen amatorler icin yapiyorlar.. artik insanlar gercekten de canon s3 is'den daha iyisini istiyorlarsa mesela 350d alabiliyorlar.. burada boyle..
..
pazarbey, en azindan bir ust model, naber?.. panasonic'in bicimi tamamen rangefinder kameralar gibi.. bence harika duruyor..

........kontrast cizzzzt demissin, ari viziltisi gibi olmus.. valla hic de cizzzzt diye bir ses cikmiyor, ya da ben sagir oluyorum..

tolga grip'le objektif arasindaki mesafeye benim iki parmagim sigacak neredeyse.. su anda makineyi de tutuyorum elimde, aynen dedigim gibi.. (2 parmak degil de 1.5 parmak gibi diyelim..)
ki benim ellerim de buyuk sayilirlar.. oyle ufak tefek bir adam degilimdir.. (yine de pazarbeyden cok daha zayifim.. )
islevsellik kisimi icinse, 350d'ye zamanla alisiyorsun ve hersey normal geliyor.. asil ben s2 is gibi kompact alanlarin nasil makineyi kullanmayi basarabildiklerine sasiriyorum.. dslr'dan sonra kompact makineler oyuncak gibi geliyor isin gerci.. yok s9500 dslr gibiymis, fz30 da oyleymis falan.. hikaye.. ben elime alip cekim yapayim dedigimde, bu ne boyle, oyuncak gibi dedim resmen.. hicbirseyleri ayni degil.. ozellikle viewfinder'dan bakar bakmaz anliyor insan hanyayi konyayi..

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 14:07 - İp: 62.***.**2.10
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

ekim ayında photokina fuarı var bildiğim kadarıyla.

orada baya bir kapışacaklar gibi. herhalde o zamana kadar her marka ürününü çıkartmış olur, ya da büyük tanıtımlar olabilir.

3000d nin çıkması compakt makinelerde film devrinin kapamasının benzerini slrlerde yapamaz mı diye düşünmeden edemiyorum.

burak

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 15:42 - İp: 84.***.**9.169
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

burfak zaten film devri coktan kapanmadi mi?

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 15:53 - İp: 62.***.**2.10
burfak
burfak (üye)
İstanbul / Amatör

büyük darbe almış olabilir, ama yine de slr'nin manuel özelliklerini kullanmak isteyip dijitallere o paraları ödeyemeyenler, veya ödemek istemeyenler için hala güzel bir alternatif(ti).

devri kapanmış mı? sanmıyorum. Son slr makinenin de film sarma motoru bozulmadan zor. benimki tüm asaletiyle duruyor.

ya firmalar artık alt tarafları modellerle dolduracağına üst taraflara yönelseler de ff lerle tanışsak küçük (pro olmayan) bodylerde.
başka bir konuda bahsettiğim gibi ff'ler makul fiyatlara inmedikçe benim gibi geniş açı severler filmli makinelerden vazgeçeceklermiş gibi gelmiyor bana.
belki yanına bir dijital daha alınabilir ama öyle kenara konmaz.

tamam sigma 10-20 + dslr iyi bir öneri olabilir ama yine de var olan sistemden ona geçiş pek bir zor.

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 17:27 - İp: 84.***.**9.169
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Bu arada yeni çıkan DSLR lerden bahsediyuoruz, Bildiğim kadarıyla Samsung un iki tane DSLr makinesi var. Aryıca Panasonic Sony den daha önce duyurdu DSLr modelini, ama bu markalar neden hiç ses getirmedi. Pek konuşan yok.

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 17:43 - İp: 212.***.**0.50
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Aryıca Panasonic Sony den daha önce duyurdu DSLr modelini, ama bu markalar neden hiç ses getirmedi. Pek konuşan yok.

tolga,

Panasonic'in yeni çıkardığı dSLR (LUMIX DMC-L1) nin gövde yapısını beğendin mi sen? Ben şahsen beğenmedim, belki biraz radikal bir yapı ama galiba ben de biraz eski kafalıyım.

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 17:53 - İp: 85.***.**0.163
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

slm,
panasonic dslr 2000$ (kit lensi ile birlikte) ve eylülde çıkacak. bazı yerlerde yüksek iso fotolarını (muhtemelen ön-makineler) görmüştüm ve rezaletti.

 

Tarih: 1 Temmuz 2006, 18:21 - İp: 193.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın ocaklilar
Eğer Panasonic in yeni DSLR sinin gövde yapısını beğenmediyseniz, burdan eski kafalı olduğunuza dair bir sonuç çıkarmak zor. Çünkü Panasonic L1 modelinde daha çok Leica objektifleri kullandığındanmıdır nedir, Leica geleneğine sıkı sıkı bağlı kalmış. Sizin için değil ama Panasonic için eski kafalı diyebiliriz.

DSLr pastasından pay kapmak bu kadara zorken Panasonic neden biçimsiz bir model için böyle bir fiyat düşünmüş hayret. Umarım mantıklı bir nedeni vardır

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 00:49 - İp: 85.***.**5.68
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"tamam sigma 10-20 + dslr iyi bir öneri olabilir ama yine de var olan sistemden ona geçiş pek bir zor."

hangi sistemden bahsediyorsun burfak? bir tane 10-20 al, genis aci keyfini yasa iste.. ille de ff makineleri beklemene gerek yok.. tek lensle isi cozmek daha kolay degil mi, yoksa ben mi yaniliyorum..

....

arkadaslar panasonic L1'in body'si neden cirkin olsun ki? tam bir leica rangefinder.. ah keske lensleri de oyle olsaydi..
bu arada leica M digital ne zaman cikacak? bir turlu cikartamadilar..

 

Tarih: 2 Temmuz 2006, 04:54 - İp: 62.***.**2.10