v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Canon S3 Is

S2 mi 9500 mü derken al bide şimdi S3 çıktı; buyrun bakalım şimdi hangisini alacağız ?

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_s3is.asp

Tarih: 14 Mart 2006, 10:05 - İp: yok
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

xD kartları herkes tavsiye ediyor.Hızlı yazma süreleri olduğunu duydum.xD kartlar daha verimli fotoğraf depolama özelliğine sahipmiş.Peki 2gb'lık xD kartlar üretilse iyi olmazmı,olur.Fuji kullananlar genelde bu kartı kullanıyorlar.CF kartlar hazneye girerken telleri hassas olduğundan dikkatli takılması gerekiyor diye duymuştum.Ne kadar doğrudur?

 

Tarih: 15 Mart 2006, 17:08 - İp: 88.***.**4.113
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

evet doğru söylüyorsun.. cf kartlarda makinede pinler bulunmakta.. kaç pin olduğunu hatırlamıyorum ama cf kartı yerleştirirken takılır ve zorlar isen bu pinlerden herhangi birini eğme ihtimalin doğuyor.. çünkü her seferinde elindeki kart ile karşıdaki pinleri denk getirmek gerekiyor.. eğer denk gelmez ise bu tür sorunların olması işten bile değil.. xd kartların böyle bir sorunu yok çünkü sürtünmeye karşı da dayanıklı olarak üretildikleri söyleniyor. bir de xd kartların en büyük özelliği daha az enerji harcamaları diye biliyorum.

sağlıcakla..

 

Tarih: 15 Mart 2006, 17:35 - İp: 85.***.**8.62
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Vip beni gaza getirdin valla. Bakın rengini nasıl değiştirttim. Açtım telefonu canonun başkanına. Yumdum gözümü verdim veriştirdim.
Hakikaten daha öncede söylediğim gibi .Eğer s2 veya s3 te mpeg 4 kaydı olsa artık diğer makinaların hiçbirisi satılmaz. Çünkü mpeg 4 ile 640x480 de 15 fsb de 45 dk kayıt yapmak mümkün 1 gb karta. Ama yapmıyorlar nedense.
s3 e baktım ekstra özellik olarak pek kullanılmayacak 60 fsb 320x240 video , 6mp , siyah renk birde işlemci ile ilgili bir özellik.Onun haricinde aynısı s2 nin. Genede almaya değer bence.
Eskiden yüksek mp ye karşı idim .Fakat hiçte fena olmuyor hani. Yapmışken 8 mp falan yapsalardı keşke.Ama 1 mp 1 mp dir derim ben.

 

Tarih: 15 Mart 2006, 21:02 - İp: 85.***.**2.202
v.i.p
v.i.p (üye)
Ankara / Meraklı

Helal olsun sana pazarbey, yalnız adamları fırçalamışken birde şu MPEG4 olayınıda bi halletseydin, Ya gerçekten anlamıyorum steryo mikrofon koyacaksın, kayıt düğmesi koyacaksın ama 8 dakika çekim yapacaksın olacak iş değil valla.Beni S3 te en çok hayal kırıklığına uğratan şey bu oldu çünkü s2 nin en çok eleştirdiğimiz yönü buydu, sonraki modelde bunu değiştirirler kesin diye düşünüyordum, anlaşılan gene senin fırçanı bekliyorlar pazarbey Yanlız şunu öğrenmek istiyorum Canda çift mikrofon bulunuşu ses çekimini artırıyormu, yani Fujiden daha iyi mi ses kaydı yapıyor bunu test ettiniz mi ?Bazı denediğim kameralarda bu sıkıntı vardı, görüntü var ama ses çok zayıf !Canonda durum nasıl acaba?

 

Tarih: 20 Mart 2006, 09:52 - İp: 213.***.**5.34
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

ben de s2 aldim, ve yeni dogan bebegimi cekiyorum. ancak bebegi rahatsiz etmemesi icin flash, af assist lamp ve red eye reduction lamp, hepsi kapalı halde çekim yapıyorum. bu durumda az ışıklı ortamda makina otomatik odaklama yapamıyor. ben de manuel odaklama yapmaya çalışıyorum. pazarbeyin dediği gibi s2'de lcd veya evf'den bakarak manuel odaklama zor gibi. focus bracketing bu sorunu çözecek gibi, bugun denemeyi düşünüyorum. ben de makinenin acemisiyim, ancak alışıyorum tabii.
biraz daha para verip s9500 almış olsam (yurtdışında fiyat farkı 100usd idi), pazarbeyin dediklerine göre karanlık ortamda ot.odaklama sorunu daha az yaşayacaktım. gerekirse bilezik ve kaliteli lcd yardımıyla manuel odaklamayı daha kolay yapacaktım. bebek çekimi açısından durum böyle.
ancak doğa fotoğrafçılığı açısından bakarsak, 12x zoom kullanıldığında s2'nin is ozelliği ön plana çıkıyor, makroları da çok iyi. objektifi daha kısa ve ağırlığı daha düşük olduğu için 9500'e göre biraz daha küçük bir çantada taşınabilir.
s2'nin video kalitesinden memnunum. ancak çekim süresi kısa, fazladan bir hafıza kartı daha alıp sorun çözülebilir. evde çekim yaparken bilgisayara aktarma olanağı olduğu için sorun olmayabilir, ama dışarıda çekim yapmak istendiğinde çekim süresi sorun yaratacaktır. bir de şu açıdan bak: piyasadaki en düşük fiyatlı kamerayı ve dadanagastın bahsettiği gibi bir a620 alsaydım, s2'nin 2 katı kadar para ödeyecektim ki, bence değmezdi, zaten bütçem de uygun değildi.

 

Tarih: 20 Mart 2006, 12:37 - İp: 85.***.**4.120
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Öyle valla. sen stereo kayıt koy mpeg 4 koyma. Cık cık cık.
s2 nin ses kalitesi bariz biçimde farkediliyor .Çok daha güçlü ve canlı diye tabir edebilirim. Sanırım stereo ve 44 khz olmasının etkisi.
af asist lamb çocuğa zarar vermez.Açıp kullanabilirsiniz. O zaman netlemede sorun kalmaz.

 

Tarih: 20 Mart 2006, 12:45 - İp: 85.***.**1.112
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

S2'deki af assist beam, lazer ışınına benziyor, bebeğin kafasında yeşil bir nokta oluşturuyor, zarar verir mi emin olamadım.
bu arada manuel odaklama yaparken, istenilen odaklamayı yakaladığımız zaman "set" tuşuna basıyoruz, makina da ince odak ayarını yapıyor, değil mi? yoksa set tuşuna basmak gereksiz mi?

 

Tarih: 20 Mart 2006, 19:50 - İp: 85.***.**4.120