ahmetsavass
ahmetsavass (üye)
Bursa / Amatör

Canon Powershot Sx 115 Bilginiz Var Mı?

merhaba arkadaşlar Canon Powershot SX 115 fotoğraf makinesini almak istiyorum. ancak amatör birisiyim. herhangi bir bilgim yok onun için. makine konusunda yardım ederseniz sevinirim. başka tavsiye edebileceğiniz fotoğraf makinesi var mı tabi ki de uygun olan kaliteli.

Tarih: 6 Mart 2010, 19:06 - İp: 78.***.**7.49
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

buldugunuz model canon un yarı profesyonel seride en üstüdür.önceden bu cihazda raw çekimi yoktu ama canon bunun için bi çare buldu ve güncelleme yaptı raw çekimi yapmasını sagladı.sx1 ıs de sensör ccd degil canon un kendi üretimi olan cmos sensör vardır diger sensör en büyük farkları şunlardır.ccd vidyo çekiminde ısınır ama cmos ısınmaz bu seri fotograf çekimindede aynıdır ccd küçük bi sensördür cmos ise 35mm film e yakın bi sensördür buda eski film tabir ettigimiz resimlerin kalitesinde resim çekmeye programlıdır vede sensörün çapı en büyük olan her zaman için kaliteli resim çeker vede bu sensörün diger farkı ise ccd hızlı resimlerde çok iyi degildir cmos ise saniyede 10 kareye kadar çıkabilmektedir ama bu modelde saniyede 4 karedir ve pilde en tasarruflu olan cmos sensörlü modellerdir çok açılı ekrana sahiptir vidyoyu 1080p de çekmektedir vede video çek,ceginiz zaman video moduna geçmenize gerek yoktur direk makinede ekranda sag köşede krmızı dügme vardır ordan vidyo çekebilir ayrıca 15 degildir o model IS dir buda canon un buldugu vede yaklaşık 5 senedir kullandıgı bir optik sabitleme teknolojisidir bu ne anlama geliyo sizin eliniz titroyo farz edelim vede flaşsız çekiyosunuz IS se lens in içinde bulunan bi katmandır bu katman hareketlidir siz farketmezsiniz bu sensöre ışığın 90 derece yada ona yakın gitmesini saglar ve resimlernizi net çekmesini saglar.şimdi gelellim lensinin özelliklerine lensi f degeri 2.8 dir bunun anlamı şudur lensini içinde bıçaklar bulunur bu bıçaklar ışıgın çok yada az geçmesini saglar en düşük deger fazla girer yüksek degerde az girmesini saglar f degeri en düşük olan o kadar kaliteli olandır yani gözümüzden eş deger olarak alınmıştır en düşük olan gözümüze o kadar yakın olandır bunun ne gibi şeylere faydası vardır macroda derinlgi saglar en düşük degerde öndekini net çeker arkayı flulaştırır yüksek degerde her yer net olur genelde bunlar şuralarda kullanılır: en düşük degerler, macro-portre gibi şeylerde yüksek degerde f22 dir buda,ürün çekimlerinde kullanılır manzara çekimlerinde gibi.macro macro diyoruz buda yakın çekim anlamına gelir bu cihazda 0 cm dir sadece bu kadar yakın çekim yapabilme özelligi canon dadır ayrıca bu model orjinal MADE İN JAPAN dır başka sorularınız varsa en yakın zamanda dönerim size iyi günler

 

Tarih: 7 Mart 2010, 11:53 - İp: 81.***.**1.229
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu modelin başka bir ismi varmı.
Pavırşat bey siz yoksam eos musunuz.
Bulamadım ben bu modeli. Link falan veribilirmisiniz.
Geçiş modelinin en üstü ve 1080 p çekim yaptığına göre sx1 olmalı bu.

 

Tarih: 7 Mart 2010, 13:39 - İp: 88.***.**2.162
ahmetsavass
ahmetsavass (üye)
Bursa / Amatör

cevap için sağolasın gerçekten teşekkürler. fotoğraf makinesi alacağım için internette inceleme yaparken yeni bir modele rastladım. o da sony cybershot hx 1 modeli onun hakkında ne düşürnüsüz. yada canon powershot sx 1 IS modeliyle karşılaştırma yaparsanız. hangisi daha üstündür. alsanız hangisini alırsınız. görüntü kalitesi, çekim modları, hızlı çekimler yönünden hangisi üstündür. yada genel olarak hangi markayı seçerseniz, bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

 

Tarih: 7 Mart 2010, 20:37 - İp: 78.***.**3.7
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Breh breh

Power = güçlü, kuvvetli
Shot = ATIŞ - "ufak atda civcivler yesin" ifadesindeki anlamıyla.

 

Tarih: 7 Mart 2010, 21:12 - İp: 78.***.**5.42
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Yav antika ne istersiniz pavırşattan yav. Allah Allah.
Efenim bu tür mikanalarda her zaman kanon üstün. Bu sınıfın s2 sini kullanmış birisi olarak kesinlikle kanon derim.

 

Tarih: 7 Mart 2010, 22:14 - İp: 85.***.**6.253
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

pazarbey ben eos degilim birincisi bu ikincisi ahmetsavass bey sony de bataryalı bi üründür ama canondaki pilli modeldir bataryalı modellerde sony pahalıdır ayrıca siz sürekli makine kullanmıycaksanız pilli derim batarya cep telefonu gibidir çok çabuk ölür bu tür makinalarda bizim türk milletimiz pek fazla kullanmaz büyük oldugu için taşımazlar her yere buda pili öldürür ayrıca sony nin cihazında canon un sensörü bulunuyor yani şu ki canon çok iyi bir firmadır ayrıca sony ekranı 320 derce dönmez aşagıya dogru iner ama canonda öyle degil ayrıca her zaman optik sabitleyici önemlidir digital sabitleyici hiç bir işe yaramaz ayrıca sony yeni bir lens yapmış G lens bu yeni bir lens oldugu için tavsiye etmem çünkü tutup tutmıycagı belli olmaz ayrıca çünkü sony carl zeiss diye işi götürdü halada götürmeye çalışıyor sonylerin hafıza kartı tam bir başa beladır sadece kendi kartını kullanır başka bir şey kullanmaz isterseniz sx1ıs in çekmiş oldugu vidyolar yurt dışı sitelerde var bi bakın

 

Tarih: 8 Mart 2010, 11:55 - İp: 81.***.**1.125
ahmetsavass
ahmetsavass (üye)
Bursa / Amatör

cevap için teşekkürler. bende bu konuya hakim olmadığım için bataryalıların iyi olduğunu biliyordum. anlayacağınız bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. yani ikisinden birisini alsanız canonu alırım diyorsunuz. peki bu kalitede ve bu kaliteli markalar arasında fiyat olarakda bundan farklı olmayan bir makine tavsiye edebilir misin? cevaplar için sağolun çok faydanız oldu teşekkürler.

 

Tarih: 8 Mart 2010, 12:43 - İp: 212.***.**0.200
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Pavırşat eosa çok selam söyle. Özledik kendisini.

 

Tarih: 8 Mart 2010, 12:45 - İp: 85.***.**6.253
powershot
powershot (üye)
Antalya / Firma

pazarbey EOS u bilsem Selam söylerim ama bilmiyorum

 

Tarih: 10 Mart 2010, 13:45 - İp: 212.***.**6.17
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

 

Tarih: 10 Mart 2010, 19:13 - İp: 88.***.**5.233