dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

Canon-nikon Vs. Diğerleri

slmlar herkese. yeni bir üyeyim. amatör bile olamadım daha meraklı aşamasındayım. neyse konuma geçeyim.
forumların birinde dpreview'in forumlarından 1 link verilmiş ve bu sitenin canon marka makinalardan övgüyle söz etmek için yaptıkları yazılıydı.(ve bu başlık site yönetimince silinmiş sonradan ama kopyaları war) bir yerde de nikonun national geografic le anlaşıp nikopn marka makinalarla etrafta bol bol çekimler yapıp reklam yapmalarını sağlamak için bu kurumun fotoğrafçılarına bütün gereçleri bedava sunduklarını okudum. ne kadar gerçek olduğu tabii ki tartışılır. sonuçta paranoya yaparsak bumnları diğer markaların yaydığını da düşünebiliriz. neyse ben sadece bu konuda sizin fikrinizi öğrenmek istedim.
bu alemde canon ve nikon gerçekten bu kadar rakipsizmi? teşekkürler ve egzotik fotoğrafı günler dilerim...

Tarih: 30 Mart 2006, 04:22 - İp: yok
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

evet haklısın esasında. canonla nikonun yaptıgı cok suratli
bir pazarlama çalışması. Şİmdi benzer seyleri farklı sektorlerde de gormek mumkun. yani dergicilerin eline nikon makina vermişler. başka bi sektorde de şöhret olan birinin altına araba çekilebiliyor. Haliyle herseyin cok hızlı oldugu gunumuzde ben canonla nikonu cok hızlı olarak degerlendirmiyorum. Sadece rakiplerinin pazarlama çalışmalrında geride kaldıgını dusunuyorum. ASlında birde su var istatistikleri bilmiyorum ama yenibaşlayanların tercihide genelde canon yada nikon değil. Amatorler genelde gidip foto markete markaya bakmadan şeklen compact maklinalar alabiliyor. markası premium caiso samsung pretec vs. yani fotoğrafcılıkla ilgisi olmayan markaların satışlarıda baya yuksek tabi hepsi amator. Nikon yada canon sadece bu ikisini konustugumuz kadar rakipsiz değil.ama gözönünde bulunmayı iyi biliyolar. Bizde sadce onları konustugumuz icin bu foruma bakanlar fotograf dunyasını sadece iki makinadan ibaret sanıyor. yapacak bisey yok..

 

Tarih: 30 Mart 2006, 10:10 - İp: 85.***.**5.153
dny_z
dny_z (üye)
İzmir / Meraklı

iktisat öğrencisiyim. reklamın yeri tabii ki yadsınamaz. ancak , fotoğraf kısa zamanda sonucunu yada ürününü aldığımız bir uğraş. 2 makina aynı koşullarda aynı değerlerle ve her ikiside kullanabiliyorsa aynı objektiflerle çekim yapılıp sonucuna bakarız diye düşünüyorum sonuç açısından karşılaştırırsak. (tabi ağırlık renk kulanım kolaylığı gibi faktörlerde var ama ben burda sonuçtan bahsediyorum.) bundan sonrası neden kişiye göre değişirki. sonuçta kimse düşük iso da yüksek noise veren 1 mikanayı sevmez.lütfen yanlış anlayıp eleştirmeyin. birşey iddaa etmiyorum sadece bilmediiim için düşüncelerim bunlar düzeltmeniz ebni sevindirir. ii günler

 

Tarih: 30 Mart 2006, 17:43 - İp: 88.***.**9.25
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu hep yapılır.Hatırlarsanız ipik yolu belgeselinde de nissan patrol jipler vardı. O ara en revaçtaki jip onlar olmuştu.

 

Tarih: 30 Mart 2006, 19:11 - İp: 85.***.**7.27
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mutlaka ki daha az noise verenin bir artisi daha olacaktir digeine gore..
ama ki sonuclarini incelerseniz markalarin; genel olarak, canon ve nikon'un makineleri hep en ust siniftir.. fotograf kaliteleri, hep bir standart olmustur.. ornek fotograflarina bakarak karar verilebilir..
ayrica, ust duzey makineler sadece canon ve nikon'da var.. d2x veya 1Ds gibi.. diger markalarda yok..
bir diger faktor de lens tercihlerinin cok fazla olmasi.. yuzlerce cesit lens bulunabiliyor canon veya nikon icin..
....
her ikisinin de fotografcilik sektorundeki isimi cok buyuk.. bu yillardir boyle..

yani kisaca toplamak gerekirse; yapilan reklamlarin yanisira, yedek parcasinin kolay erisilebilir ve cok olmasi, her duzey makinesinin olmasi (ki bunu, daha yenilikci olduklari yolunda da yorumlayabilirsiniz.. hangi firmanin 5-6 cesit dslr'i var?) da secim tercihi olmasinda etkili..
eee, bu faktorler varken de kullanan cok insan oluyor, sonucta elden cikarmak istendiginde de kolayca alici bulunabiliyor..
..........
saymakla bitmez aslinda.. hangi markalarin mesela 8fps'de cekim yapan makineleri var?
dolayisiyla profesyonellerin tercihi bu iki markadan biri oluyor.. proyu goren amator de bunlardan birini alabilecek durumda oldugundan, bu makineleri seciyor..

....................

tabii ki compact'lardan bahsetmiyorum.. compact'larda daha cok rengi, goruntusu gibi ozellikleri cok onemli alicilar icin.. kontrastin da dedigi gibi..
ve bence compact'larda hepsi de cok basarililar..

bu arada pazarbey, birak ipek yolunu, starwars'da ciksa yine de almam nissan patrol jipinden..
var mi range rover gibisi..

 

Tarih: 30 Mart 2006, 23:24 - İp: 62.***.**2.10
  • 1