bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Canon Mu? Nikon Mu? Sony Mi?

arkadaslar yakinda 7000 euroyu gozden cikarip profosyonel bir makine alacagim bana tavsiye edeceginiz bu degerde en iyi makine hangisidir? yani istedigim ayin yuzeyini bile gosterecek karincanin tirnaklarini bile gosterecek objectiflerle beraber almak istiyorum... onerilerinizi bekliyorum

Tarih: 26 Kasım 2008, 22:48 - İp: 88.***.**5.194
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Bladegs;
Öncelikle bu kadar iyi bir bütçeyi ayırabildiğine sevindim. Ancak sana tavsiyem ilk etapta çok üst düzey dolayısıyla da pahalı bir makina almaman yönünde olacaktır. Onun yerine gövde olarak 1000 USD - 1500 USD yi geçmeyecek bir gövdeye yatırım yapmanız olacaktır. Bana sorarsanız profesyonel olmadıktan sonra daha fazlasına da hiçbir zaman ihtiyaç yok ama bütçe elveriyorsa neden olmasın tabi.

Dijital fotoğrafçılık çok hızlı gelişiyor yani sabırsızlanmaya gerek yok. Bence Canon 450D, Nikon D90, Pentax k200D ya da sony A300/A350 sınıfı bir makinayla başlayın. Öyle ağır bir lens yatırımı da yapmayın, kit lens ya da iyi bir genel maksatlı lens alın. Zamanla ihtiyaçlarınız ve ilgi alanlarınız belirginleşecektir üstelik yeni modeller de çıkacaktır. Ayrıca acemiliğinizi de iyice attığınız için ihtiyacınız olan makina yatırımını kendiniz belirleyecek duruma gelirsiniz. Bence sadece tavsiyeye dayalı olarak pahalı sistem yatırımı yapmak yanlış bir yaklaşım olur.

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:09 - İp: 85.***.**7.131
bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

arkadaslar herkese tesekkurler ediyorum yaptiklari yorumlardan dolayi... ama dediginiz gibi teknoloji o kadar cabuk ilerliyorki bir yenisi ciktiginda uzuluyorsun ama su bir gercekki fotograf cekmek cok guzel birsey...

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:42 - İp: 88.***.**5.194
eray0755
eray0755 (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

ya aslinda ben de katiliyroumm t_yaman a ama kafam karisti bladegs arkadasim daha once bir alt yapiniz varmi varsa neden kendiniz karar veremediniz neye takildinizz sizin kafanizdaki model nedir ?
eger ki yoksa ki ben oyle oldugunu dusundum t_yaman arkadsin soyledigi gibi ...

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:45 - İp: 88.***.**3.18
bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

ben 14 yaindan beri fotograf cekiyorum herkes benle dalga gecerdi bos bos fotograf cekiyorsun diye.. ama gercekten bunu severek yapiyordum ve simdiye kadar yaklasik 100000 fotofraf cekmisimdir ama kendimi hic bir zaman bole profosyonellerin icinde dusunmezdim ve baktim ki biryerlerden baslamak gerekiyor ama gecen ay canon 1000d aldim ve 4 tane lensle birlikte cok guzel cekiyordu ama ancak 1 hafta tatmin etti beni sonra gordum ki bana cok daha fazlasi gerekiyor onu geri verdim simdi sizlerden tavsiye istiyorum kendime ozel studyo yapiyorum kurs almayada basladim onu icin en iyilerinden olsun istiyorum... umarim anlatabilmisimdir...

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 23:56 - İp: 88.***.**5.194
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba Bladegs;
Ben acemiliğinizi atarsınız derken aslında fotoğrafçılık değil de dijital makinanalar konusunda demek istemiştim yoksa lütfen yanlış anlamayın. Ama siz zaten Canon 1000 D kullanmışsınız hem de 4 lens almışsınız ve sistemi vermişsiniz geri. Ancak 1 haftada çabuk sıkılmışsınız. EOS 1000 D en nihayetinde en alt düzey DSLR lerden biri ancak bu bir haftalık tecrübede neler yetersiz kaldı biraz açarsanız ona göre yönlendirme yapılabilir. Galerinize baktım, bana sorarsanız EOS 1000D ile daha iyi işler çıkarabilirdiniz erken vermişsiniz geri.

Netfoto nun forumları çok faal ancak aslında fotoğraf galerisi de çok faal. Hergün birbirinden güzel fotoğraflar yükleniyor. Bence acele etmeyin ve galerileri uzun uzun gezin, kullanıcıların ekipmanlarına göz atın, bunlar da size fikir verecektir. Üstelik inanın bana hem kadraj anlayışınız hem de teknik bilginiz gelişecektir (bu herkes için geçerli tabi bir de keşke makineyi vermeseydiniz pratik yapmadan da gelişme olmaz).

EOS 1000D ya da bir üstü sınıf makinelerle (daha önceki yorumumda belirtmiştim) bir süre çalışıp daha sonra üst düzey bir gövdeye geçmek çok daha eğlenceli oluyor aslında. İlk arabanın Ferrari olması mı güzel, bir süre vasat bir araba kullanıp onunla sınırları zorladıktan sonra Ferrari almak mı? Ya da belki ihtiyacınız Ferrari değil de Cadillac, Hummer filandır.
Ama çok iyi bir set soruyorsanız Eray0755 arkadaşım zaten çok iyi bir set yazmış.

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 07:57 - İp: 78.***.**5.148
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

fotoğraf işinde yeniysen paranın %60ını yatır bankaya iyi derecede iş yapabilecek duruma gelene kadar bari paran orada katlanır onunlada belki ya üst model bi makina yada lens seti alırsın.
nasıl fikir?

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 08:20 - İp: 78.***.**9.232
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

7000 euro iyi para valla

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 08:21 - İp: 78.***.**9.232
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Kimin parasını ne kadar harcayacağı bizi ilgilendirmemekle birlikte ben şöyle bir fikir geliştireceğim:

1000d kullanmış ama memnun kalmamışsınız.Bu işini iki yönü olabilir.

1-Duygusal olarak makine sizi tatmin etmediği için,ekipmanınızla barışık değildiniz ve çekebileceğiniz çarpıcı kareler sizi bulmadı asla.

2-Teknik bilginiz ve tecrübeniz yeteri kadar değil.1milyon fotoğraf çekseniz de eğer ki Manuel ayar yapmıyor,en iyi sonuca ulaşmak için çaba sarfetmediyseniz bir arpa boyu yol gidememişsinizdir.


1nci durumun çözümü daha iyi performans veren bir gövde almak.
2nci durumun çözümü ise çok okumak ve bilinçli şekilde çok çekmek.

1nci duruma göre cevap vermek gerekirse ben sizin yerinizde ş,imdiki aklımla olsam.Bir tane ileri düzey slr alırdım mesela Nikon D300,Canon 40d,Sony A700 ve bir tane de 50mm lens alırdım ve bu ikili ile bir süre çekim yapardım sokağa çıkardım bakalım,bana ne ölçüde keyif vericek bu iş.Eğer ki gerçekten sorun sizin çekim tekniğizdeyse bunu daha iyi anlarsınız...

Kolaylıklar diliyorum,SLR makine kullanmak biraz incelik istiyor çünkü.

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 09:17 - İp: 78.***.**6.40
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

gecen ay canon 1000d aldim ve 4 tane lensle birlikte cok guzel cekiyordu ama ancak 1 hafta tatmin etti beni
tuhaf

 

Tarih: 29 Kasım 2008, 09:37 - İp: 78.***.**9.232
bladegs
bladegs (üye)
Yurtdışı / Meraklı

elestirileriniz benim icin onurdur gercekten bu fotograf isine kafayi tktim kesin fotografci olacagim... cunku cok severek yaptigim ender seylerden bir tanesi maddi durumum musait oldugu ve zamanim bol oldugu icin almisken en iyisini alayim dedim... cunku ben bir makineyi aldigim zaman a dan z ye her seyini ogrenmeden asla icim rahat etmez inaniyorum ki aldigim kursla birlikte ve zamanla bunlarada alisabilirim ve artik fotolarimi aile ici fotograflar haric asla otomatik ayarda kullanmiyorum yaptiginiz tavsiye ve elestiriler icin tesekkur ediyorum... simdi sizden tek istedigim soyledigim rakamlarda bir makine + 1 macro + zoom + portre cekebilecegim bir lens bunlar yorumlariniz ve tavsiyeleriniz icin tekrar tesekkurler...

 

Tarih: 30 Kasım 2008, 04:16 - İp: 88.***.**5.194