makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Canon Eos350d

Arkadaşlar merhaba ben bursadayım burada bu makineyi 1milyar 600 e buldum sizce nasıl en ucuz nerede bulabilirim kit halde 18-55 ile satılıyo .
Bide ben fotografa zenit analog bi makineyle başladım ve 1senedir fotograf cekiyorum ama makinemin perdesi bozuldu şimdi dijitale geçmekle sağlıklı bi karar aldım diye düşünüyorum ama sizcede doğru bi kararmı? Tabi biraz göreceli ama kafam biraz karıştı analog makinede almayı çok istiyorum ama karanlık odam yok ve filmde zorlanıyorum hem dijital slr ile daha çok çekim tekniklerini rahat öğrenirim diye düşündüm siz nedersiniz? Teşekkürler

Tarih: 11 Haziran 2005, 00:39 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

Merhaba Maromikro,
Ben istanbulda değilim, İstanbul piyasasını bilmiyorum ama fiyatları internetten takip etmeye çalışıyorum.. Benim EOS 350D için bulduğum en iyi fiyat kit halinde 890£ + KDV. Yaklaşık 2000 YTL'ye tekabül ediyor.. Bence senin bulduğun fiyat oldukça iyi. Bu fiyat body için mi yoksa kit olarak mı? Kit fiyatı ise body fiyatı ne kadar? Makina silver mi black mı? Ayrıca o fiyat üstünden taksit yapıyorlar mı? Bir bilgi ulaştırırsan sevinirim..

#özgür' tarafından 11.06.2005 01:35:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 01:36 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

dijitale olan suphen nedir macromicro?

 

Tarih: 11 Haziran 2005, 09:40 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

sevgili özgür makine kit halinde ve peşin taksitte fiyat 1.6 ile çarpılıyor 24 aya kadar vade imkanı var yani taksitle 2milyar 600 oluyor.makine black görüşmek üzere

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 01:21 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Dijitale olan şüphem şu dadanagast ben fotografı çok seven biriyim ve 1 senedir analog makine kullanıyorum buna alıştım ve aldığım hazı sana anlatamam ama makinem bozuldu ve bende makinemi değiştiricem fakat ilk önce kendime karanlık oda yapmayı düşündüm fakat sora vazgeçtim sora dijital slr makinelerle tanıştım ama aynı hazı bana bu makineler verirmi beni yavaşlatırmı fotografı öğrenmemi köreltirmi hazıra alıştırırmı aslında ben filme aşığım ama sen şimdi diyceksin gülü seven dikenine katlanır ama işte bu konuda kafam karışık aslında hem analog hemde dijital slrem olsun istiyorum ama bu biraz zor Görüşlerini bana bildirirsen sevinirim

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 01:26 - İp: yok
özgür
özgür (üye)
Çanakkale / Amatör

O halde makina yaklaşık 1160$'a geliyor. etradecenter'deki fiyatı bile 1170$. etrade'den sipariş edip de uğraşmaya, beklemeye gerek yok. Hem senin bulduğun yerden alırsak TR garantisine de sahip olabiliriz. Bir sorunla karşılaştığımızda da muhattap olabileceğimiz birileri olur. Eğer fiyatta bir yanlışlık yoksa ben de ordan almayı düşünebilirim makromikro.. Teşekkürler paylaştığın için..

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 15:25 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Ne dersin Özgür abi ordan mı alsak??

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 18:46 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"sora dijital slr makinelerle tanıştım ama aynı hazı bana bu makineler verirmi beni yavaşlatırmı fotografı öğrenmemi köreltirmi hazıra alıştırırmı aslında ben filme aşığım ama sen şimdi diyceksin gülü seven dikenine katlanır ama işte bu konuda kafam karışık aslında hem analog hemde dijital slrem olsun istiyorum"

selam macromicro..
dun gece practical photography'nin son sayisindaki David Noton'un yazisini okudum; kendisi bir film makine asigi..
kuala lumpur'daki gezisinde birsey farkediyor david.. nikon F5 kamerasiyla bir gunduz fotograf cekerken, bir ortamdaki isik duzeyi ile flash'inin (sb-26) saglayacagi aydinlatmadaki karmasanin cok zor belirlenebilecegini soylemis.. dogru exposure icin bircok fotograf cekiyor.. ve bira icmek icin oradan ayriliyor..
o anda algiliyorki aslinda eger ki elinde bir digital SLR olsaydi isiga cok daha rahat hakim olabilecekti.. sonucu aninda histogramdan gorebilecek ve gerekli duzerltmeleri yapabilecekti..
peki neydi DSLR'in zaafi? kalite.. ama artik kalite olayinin da bir sorun teskil etmedigini soylemis.. bircok DSLR'in simdi -ki kendisi 1Ds Mark II satin almis- 35mm film makinelerden daha iyi sonuclar verecegini soyluyor...
kendisi fuji gx617 (big panaroma format camera) kullanicisi... fotografda o kadar kaliteye onem veren bir insan ki (bunu her ay yazilarini okuya okuya ogrendim) bilemezsiniz..
peki simdi ne oldu? .. kendisi halen daha gx617'yi kullanacagini soyluyor.. ama 1Ds Mark II artik onun kamerasi olacakmis.. heryerde kullanacagi.
..
macromicro; film makineleri halen daha var, film'den zevk alan cok insan var dunyada halen.. ama benim takip ettigim butun fotografcilar artik digital kullaniyor, david noton bile kullaniyorsa artik digital devrini tamamladi bana gore..

sorunda, hazira alistirir mi demissin; hazir olan birsey yok macromicro.. sen yine yaraticiligini kullanman gerekiyor.. yaratman gerekiyor.. ama daha cabuk ustesinden gelebileceksin sorunlarinin..

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 20:17 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ogrenmeni koreltir mi?
hayir koreltmez aksine hizlandirir.. bunu herkes kabul ediyor.. film pahali bir olay; oysaki digital'de istemezsen silersin fotografini, tekrar ve tekrar cekersin..
artik heryerde bilgisayar var.. elektronik gelismeler sayesinde 5 yil once tahmin edemeyecegimiz yerlerdeyiz..
kendime neden film makine ustun tutuluyor diye soruyorum bazen.. bir yazarin bir daktilo kullanmasi gibi.. laptop'unda yazmak yerine.. nedir bu kadar ozel kilan daktilo'yu? yazar yaraticilik mi buluyor daktilo'yla? belki..
ama burada konustugumuz olay tamamen ayni.. ikisi de SLR sistem.. birinde film'e kaydediyorsun digerinde kart'a.. birinde noise oluyor digerinde gren..vs..
fotografcilik kurslarinda bile artik dijitali ogretiyorlar..
dijital sayesinde fotograf cekenler fazlalasti..
kolayligi seni rahata, hazira alistirir mi? evet.. cunku rahatlik demek hersey demek.. o yuzden hayatta kullandigimiz hersey rahatligimiz dusunuldugu icin yapiliyor.. bir otomatik camasir makinesi yerine bir irmaga da gidilip yikanabilir camasirlar; ama irmagin tadi da olamaz demistir buyuk ihtimalle zamaninda bircok kadin.. benim annem'e babam hadi otomatik bir camasir makinesi alalim hemen dediginde, annem: " aman ne gerek var, zaten merdaneli makinede de yikaniyor, ustelik otomatik bu kadar temiz yapamaz bence" demisti.. hayir yapiyor.. veya bulasik makinesi ciktiginda.. annem: " aman ne gerek var simdilik, elde yikamak zor degil ki, ayrica emin olursun temizliginden" gibi demisti.. ama yanilmisti..
zaman artik film'in degil digital'in... digital SLR alirsan da film olanina hic mi hic ihtiyacin kalmaz.. neden olsun ki? dijital sana herseyi kolaylikla verecek zaten..
karanlik oda artik photoshop.. kimyasallar artik usb kablosu, effect'ler.. cok daha kolaya.. cok daha zahmetsiz..
ki zaten amac da bu degil mi macromicro? bulasik makinesi bulasigi yikayacak, sen makineni printer'a baglayip "yazdir" komutunu vereceksin yalnizca.. o sirada mi? gidip bir kahve icebilirsin..

 

Tarih: 12 Haziran 2005, 20:34 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

sevgili özgür bende inanamadım ve araştırdım mağazaya tekrar gittim sordum ve daha sonra bu etiketin eos300d nin olduğu ortaya çıktı . Yani fiyat yanlışmış fakat uğurfoto mesaj attı ankarada 1595ytl ye kit halinde 2 yıl garantili veriyo makineyi ama peşin heralde!

 

Tarih: 14 Haziran 2005, 09:58 - İp: yok
makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili dadanagast Beni aydınlattığın için çok saol sorularıma gerçekten yanıt oldun

 

Tarih: 14 Haziran 2005, 10:01 - İp: yok