__sheriff___
__sheriff___ (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon Eos 5d Mark Iı Ve Sony A900

Bu ikisini kıyaslayalım bi siz hangisinden yana olurdunuz?

ve Sony'lerde iso için kötü diyorlar ve bi de iso oranı düşük heralde 6400 diye canonda ise 25600 ama sony dahada ekonomik!siz hangisini alırdınız?

Tarih: 12 Nisan 2009, 18:20 - İp: 85.***.**2.23
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Bence daha büyük sensörle fotoğraf çekmeye amatörlerin de hakkı var. Şimdilerde bile fullframe el yakıyor ama ileride böyle olmayacak.

Sade stüdyo gibi düşünemeyiz bence bu makinaları, mükemmel doğal alan-manzara fotoğrafları çıkartıcaklardır zira.

Ama kaliteli lens alamayacak durumdaysanız(1000 dolarlık zoomlar ya da prime lensler) 40d gibi birşey alın daha iyi.

Bu arada ne alırsanız alın mağara gibi az ışıklı yerlerde bir tripoda ihtiyacınız olur en basitinden.

 

Tarih: 12 Nisan 2009, 23:49 - İp: 88.***.**1.248
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hayır mavi izci bu hak hukuk meselesi degil..
isteyen istedigi seye parasını yatırır,buna ne sen ne ben karısabılırız..
ama burada soyle bir durum var,
pahalı makine= iyi fotograf
yanılgısı..
--------
amator hatta profilde meraklı yazdıgına gore acemi bir kullanıcının 5d gibi bir makine kullanması???????????????????????????????????????
ben kendim bu makineyı tam kapasiteyle kullanacak duzeyde degilim, yaklasık 10 yıldır fotograf cekiyorum,slrde kullandım dslrde...
bu sitede dslr kullanıyorum diyenlerin yuzde 80 i bu makineleri tam kapasıteyle kullanacak duzeyde degiller..
ben kendi gorusumu soyluyorum,
------
amator,bu işten geliri olmayan birinin, acemi, fotografcılık bilgisi olmayan birinin 5d m2 kullanması parasını sokaga atması demektir..
irincisi gozle gorulur bir kalite farkı zaten olmayacak,
ikincisi karanlık ortamlarda tripod zorunlulugunu btun işini bilen fotografcılar bilir..
yanı isoda problem degil.
amator kullanımda metrelerce baskı alınmıyor,hatta baskıda alınmıyor kendimizi kandırmayalım..
ben 5 mp makinemle 30*40 baskı alıyorum sorunsuz, 10 mp bir dslr ile cok rahat 100*80 baskı alınır..
almasanızda alınır..
-----------------------
ben şahsen kendimi sorumlu goruyorum ve uyarıyorum, gereksiz bir harcama...
bir 450d ustune iki tane cok iyi lens alınır bu parayla..
ve fotograf kalitesi farkınıda amator bir goz anlayamaz bile..
ayrıca suda varki bu makinelerden cıkan 25mp boyutundaki fotografı işlemeside dert saklamasıda dert.işlemek için rami kuvvetli bir bilgisayarda gerekiyor gozardı edilemez bu..
ve bırkac metre ebatlı baskı alınmayacaksa buda bosuna harcama demek..
--------------------

mesele amatorun ff kullanma hakkı degil..
ama suanki ff makineler, amator-acemi kullanıcı için HELEKİ SU KRİZ ZAMANINDA ehliyeti olmadan ferrari almaktan farksız..
bakarsınız o ferrariye evin onunde durur..
aynı şey...

ha yarın oburgun canon 1000 dolara ff makine cıkarır, bizde derizki gidin onu alın nede olsa digeriyle aynı para..

---------------------------------------------------


bu sitede cogu "USTA" isim, ihtiyacını fazlasıyla karsıladıgını soyleyerek zaten crop faktorlu makineler kullanıyor..
bu adamlar işlerini bilmiyormuki?????yada biz dahamı iyi biliyoruz?????


mesele KENDİNİ VE İHTİYACINI BİLME MESELESİ....


 

Tarih: 13 Nisan 2009, 00:50 - İp: 78.***.**1.240
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Gaijin zaten soylenmesi gerekenleri soylemis, ama ben de 5D mark II sahibi olarak destekleyeyim dedim..

Benim fotograf studyom var, orada fotograf cekiyorum, ve musteriler bazen gazetede tam sayfa ilan vermek de istiyorlar. O yuzden mecburiyetten aldim bir bakima 5D mark ii yi.. Ayni sinifa yakin bir 20D makinam vardi oncesinde (Hala da var). Arada ne fark var diye sorarsaniz. 20D nin netlemesi daha iyi. Saniyede daha fazla fotograf cekiyor. Ha, 1600 asa'dan sonra aradaki fark cok bariz. 3200 asa cok temiz ve kullanilir 5D MkII de.

Aslinda 5D Mark II studyoda fotograf cekmeyecekseniz, ya da mimari cekimler falan sevmiyorsaniz, amator bir fotografci icin gereksiz. 50D bu is icin gayet makul..

Gozden kacan konu, onemli olan govde degil, asil onemlisi objektif. Cunku bundan iki sene sonra elinizdeki govdeyi begenmemeye baslayacaksiniz.. Halbuki 10 sene once aldiginiz kaliteli bir objektif, her zaman kaliteli objektif olmaya devam eder.

Amatorlerin buyuk sensorle fotograf cekmeye hakki yok mu? Eger sokaga atacak parasi varsa tabii ki var. Sony ve Nikon'un full frame cikarmasi cok iyiye isaret. Bu demektir ki bir iki sene icinde insani paralara alabilecegiz full frame makinalari. Ama su anda gerekli mi? Bana sorarsaniz degil.

Fotograf makinasini da muzik aleti gibi dusunun.. Dunyanin en iyi marka gitari beni iyi gitarist yapamiyor malesef..

Selamlar,

Melih

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 01:11 - İp: 78.***.**5.195
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Melih abi,gaijin tabii ki hakkıyla kullanamayacak insana iyi gövde önerilmesinden yana değilim ama para denen koz olmasaydı biz daha iyi gövdeler kullanabilirdik. Bu kadar elit görmemek lazım bence. 5dm2 için profesyonel kamerası demek kalıba girmektir bu da şahsımın pek sevdiği birşey değil. O zaman D3X 1dsm3 ne olacak hayal etmem bile yasak mı

Ben kendimi bildiğim için ne istediğimin farkındayım,o yüzden kendi görüşlerimle ilgili düşünceler sorun değil ama kullanıcıya önerirken iş hep bozuluyor

Ben daha konforlu makineler kullanılması iyi olurdu düşüncesindeyim,muhafazakar düşüncenin teknoloji aleminde çok iş yapmadığını düşünüyorum. 10000 tl si varsa bir insanın Türkiyeden aldığı bir Sony A900 ekonomiye yarar sağlar makro düşünürsek. Kişi adına düşünürsek de boşa harcanan fazladan bin liralar.

Neyse konuyu saptırdım sanırım, ama senden-benden daha bilgisiz ve tecrübesiz birinin en iyi kamerayı almaya çalışması aslında çok da kötü birşey değil. Tüketilen birşey bu kameralar; lensler öyle değil ama,bunu göz önünde bulundursun kullanıcılar.

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 02:02 - İp: 88.***.**1.248
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

kişi alışverişten maksimum faydayı alsın diye öneri veriyoruz ama..
ben burada kişiler boşa para harcamasın diye oneri veriyorum,acıkcası biri sumu bumu dediginde umrumda olmuyor,ben kişiye yapılan yanlıs onerilerin bakıs acısını degiştirmeye ugrasıyorum sadece..

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 02:05 - İp: 78.***.**1.240
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

üst seviye makinalar ve içerisindeki menüler profesyonel özelliklerdir. Profesyonel kelimesi para kelimesiyle eşdeğerdir.

profesyonle kelimesinin geçtiği her yerde para kazanma vardır.
para kazanma kısaca;
yatırım = risk

bu makineler daha çok profesyonlellere yakışıyor. Yani adam almış abi makinayı çatır çatır çekiyor. Helal olsun. (örnek vermeme gerek var mı?)

diğer yandan bir amatörde görüldüğünde bu türden makine;
ne yapıyor bu? vay enayi para fazla geliyor anlaşılan..

noktasında olabiliyor.
acı ama malesef gerçek.

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 03:12 - İp: 88.***.**9.58
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

"Kaliba sokmak" cok dogru bir terim, ama o kaliba biz sokmuyoruz, uretici firmalarin makina siniflarina bak, onlar sokuyor. Amator, ciddi amator, ve profesyonel diye ayirmislar makinalarini. Cunku eger boyle bir ayrim olmasa, bu isten para kazanmayan insanlar ayaga kalkacaklar "bu ne kardesim ne kadar pahali bu makina" diye.. Firmalar da diyor ki, "pahali tabi, biz onu fotografciliktan para kazanan muhabirler, studyo fotografcilari icin yaptik"

5D konforlu bir makina degil, tutusu, menuleri vs 50D nin aynisi, hem de tepesinde flas yok.. hele 1D ya da D3X hic konforlu makinalar degiller. Bir kere cok agirlar. Uzerlerinde onbin tane dugme, yuz bin tane menu var. Makinayi ogrenmek bile aylarini aliyor insanin. O yuzden "konfor" o makinalar tasarlanirken dusunulen ilk sey degil. O makinalarin ilk tasarim kistasi, 'dayaniklilik'tir.

Bu arada bu forumda herkese onerilen "iyi govde"dir.. 450D ya da 50D hic de "kotu govde"ler degillerdir. Bir fotografcinin tum isteklerini gerceklestirirler. Hic bir yaraticiligini sinirlamazlar. O yuzden "bak bak kendilerine iyi makina, baskasina kotu makina" diye bir dusunce olusmasin.

Profesyonel insanlarin bir de 'imaj' derdi vardir. Mesela gecenlerde dugun videosu ceken bir arkadasima dedim ki, "Yahu bu koca kamerayla cekim yapiyorsun butun gun, iki buklum oluyorsun yorgunluktan, ondan cok daha iyi kalitede ceken, ustelik HD cekim yapan cok kompakt kameralar var, alsana bi tane" .. Cocuk dedi ki, "abi oyle minik kamerayla gidince musteri begenmiyor, illa boyle buyuk kamera istiyor".. Bu yuzden "meraba ben katalog cekimi yapacagim" diye gittiniz yerde 450D ile gitmekle 5D Mark II gitmekle fotograf kalitesi olarak cok bir fark olmayabilir, ama ortalikta 450D si olan birisi cikarsa "e onun cektigini ben de cekerim, makinalarimiz ayni" elestirisiyle karsilasabilirsiniz.. Cunku insanlar fotograflari fotografcinin degil, makinalarin cektigini saniyor hala

Selamlar,

Melih
http://www.dijitalakademi.com

 

Tarih: 13 Nisan 2009, 09:20 - İp: 78.***.**5.195